شنبه 29 دی 1403

معاهده جامع ایران و روسیه به‌طور ویژه به همکاری‌های امنیتی و دفاعی پرداخته است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
معاهده جامع ایران و روسیه به‌طور ویژه به همکاری‌های امنیتی و دفاعی پرداخته است

ابراهیم‌پور می‌گوید همکاری‌های امنیتی و دفاعی برای مقابله با چالش‌های مشترک در معاهده جامع ایران و روسیه به‌طور ویژه مدنظر قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - فرشاد ابراهیم‌پور نورآبادی نایب‌رئیس دوم گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره معاهده مشارکت جامع همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه گفت: معاهده مشارکت جامع همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه، سندی راهبردی است که با تمرکز بر منافع ملی دو کشور طراحی شده و این معاهده در حوزه‌های مختلف ازجمله سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی زمینه‌ساز همکاری‌های گسترده‌تر میان تهران و مسکو خواهد بود.

نایب‌رئیس دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اظهار کرد: ویژگی بارز این توافق، تاکید بر توسعه روابط اقتصادی و همکاری در پروژه‌های زیرساختی کلان مانند حمل‌ونقل و انرژی است همچنین، همکاری‌های امنیتی و دفاعی برای مقابله با چالش‌های مشترک منطقه‌ای نیز در این معاهده به‌طور ویژه مدنظر قرار گرفته است.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس بیان کرد: این معاهده به‌طور معمول برای مدت طولانی، در حدود 20 تا 25 سال تنظیم می‌شود تا امکان برنامه‌ریزی بلندمدت برای اجرای توافقات فراهم شود.

ابراهیم‌پور درباره لزوم امضای چنین معاهده‌ای با روسیه گفت: ایران و روسیه هر دو از مشکلاتی مشترک در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی رنج می‌برند. گسترش روابط با روسیه این فرصت را فراهم می‌کند که با هم‌افزایی ظرفیت‌ها، بستر مناسبی برای توسعه همه‌جانبه فراهم شود.

نایب‌رئیس دوم گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه تاکید کرد: این معاهده مزایای بسیاری دارد ازجمله افزایش همکاری‌های اقتصادی و تجاری، توسعه پروژه‌های مشترک در حوزه انرژی و زیرساخت‌های حمل‌ونقل و تقویت امنیت منطقه‌ای همچنین، تقویت استقلال سیاسی ایران و کاهش وابستگی به قدرت‌های غربی از دیگر فواید این توافق به شمار می‌رود.

نایب‌رئیس دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اظهار کرد: همکاری با روسیه و چین در چارچوب معاهدات جامع، می‌تواند ایران را در برابر فشار‌های غرب مقاوم‌تر کند و این معاهدات به‌جای تقابل صرف، بستری برای توسعه متوازن همکاری‌های بین‌المللی ایجاد می‌کنند.

ابراهیم‌پور تصریح کرد: ایران با تکیه بر اصول استقلال‌گرایی و حفظ منافع ملی، در تلاش است تا ضمن گسترش روابط با شرق، تعادل لازم را در سیاست خارجی خود ایجاد کند. این دو قرارداد (قرارداد ایران با چین و روسیه) به‌طور همزمان می‌توانند توان ایران را در مقابل سلطه‌طلبی غرب تقویت کرده و فرصت‌هایی جدید برای رشد و شکوفایی فراهم کنند.

نایب‌رئیس دوم گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه بیان کرد: ایران با امضای معاهده مشارکت راهبردی با روسیه، در راستای منافع ملی و تقویت توان خود در برابر فشار‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گام برداشته است. این توافق، به‌طور مستقل و با رویکردی اصولگرایانه، نه‌تنها موجب افزایش همکاری‌های دوجانبه می‌شود، بلکه منافع ملی ایران را در راستای استقلال، امنیت و توسعه پایدار به‌طور کامل در نظر می‌گیرد.