پنج‌شنبه 8 آذر 1403

معاون بنیاد شهید: 11 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
معاون بنیاد شهید: 11 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم

تهران - ایرنا - معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بنیاد شهید امسال 11 میلیارد تومان کسری بودجه دارد.

طاهر محبتی روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه که در سالن جلسات هتل هویزه برگزار شد، بیان کرد: 10 سال از تصویب قانون خدمات رسانی به ایثارگران می گذرد اما تاکنون بخش قابل توجهی از آن به دلیل کمبود اعتبار و همکاری نکردن دستگاه‌های دولتی اجرا نشده یا ناقص اجرا شده است،

وی در خصوص میزان بودجه بنیاد شهید خاطرنشان کرد: بودجه بنیاد شهید سال گذشته 31 هزار میلیارد تومان بوده که با پیگیری های رئیس بنیاد و حمایت دولت و مجلس این اعتبار امسال به 70 هزار میلیارد تومان رسیده است که 50 هزار میلیارد تومان آن برای هزینه های پایدار باید در نظر گرفته شود و 20 هزار میلیارد تومان آن برای بدهی ها که فقط 16 میلیارد تومان آن بدهی بیمه است.

محبتی با بیان اینکه مستمری خانواده شهدا امسال با 70 درصد افزایش از 3 میلیون و 300 هزار تومان به پنج میلیون و 600 هزار تومان رسیده که برای پرداخت آن به 210 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، ادامه داد: فقط تصویب بودجه کافی نیست، این اعتبار باید از سوی سازمان برنامه و بودجه به این نهاد تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه به دلیل نگاه نادرستی که دارد به ازای هر نفر از مشمولان مستمری بگیر فقط پنج میلیون تومان به ما اعتبار می دهد و بنیاد شهید برای پرداخت مستمری به آنها 48 میلیارد تومان کسری بودجه دارد که باید آن را بتواند از طریق مزایده تامین کند که آن هم مشکلات خود را دارد.

امکان پرداخت مستمری به 25 هزار جانباز معسر وجود ندارد

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه 105 هزار نفر از بنیاد شهید کمک معیشت دریافت می کنند، ادامه داد: 25 هزار جانباز فاقد شغل و درآمد در دهک های یک تا سه شناسایی شده اند که به دلیل کمبود اعتبار نمی‌توانیم به آنها مستمری پرداخت کنیم.

محبتی یادآور شد: بنیاد شهید به 610 هزار نفر از خانواده شهدا حق پرستاری می دهد، همچنین برخی از همسران جانبازان قطع نخاع که سال ها از همسران خود پرستاری کرده اند دچار مشکلات جسمی شده اند که براساس قانون برای آنها حق پرستاری در نظر گرفته شده است.

 سازمان برنامه و بودجه به بنیاد شهید اعتبار نمی دهد

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: پنج ماه از سال، گذشته، اما سازمان برنامه و بودجه به ما اعتباری برای پرداخت حق پرستاری خانواده شهدا و جانبازان نداده است، بارها رئیس جمهور دستور داده سریع مشکلات ایثارگران حل شود و هفته گذشته هم با مسئولان برنامه بودجه برای دریافت اعتبار یک جلسه برگزار شد اما متاسفانه تاکنون اقدامی از سوی این نهاد انجام نشده است.

محبتی افزود: سال گذشته نیز برای پرداخت پاداش بازنشستگی جانبازان آیین نامه و بودجه آن به تصویب رسید اما با گذشت پنج ماه از تصویب این مصوبه تاکنون اعتباری در این خصوص به ما داده نشده است.

وی با بیان اینکه 70 درصد والدین شهدا بالای 80 سال و 81 درصد بالای 60 سال سن دارند و با بالا رفتن سن نیاز آنها متفاوت می شود، ادامه داد: زمانی که فردی به سن سالمندی می رسد 50 درصد از حقوق بازنشستگی خود را باید صرف درمان کند، این میزان برای جانبازان 70 درصد و برای خانواده شهدا که از لحاظ روحی و روانی در شرایط بغرنجی قرار گرفته اند متفاوت است.

بدهی بیش از 2 هزار میلیاردی بنیاد شهید به بیمه دی

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: براساس قانون باید صد درصد هزینه های درمان خانواده شهدا و ایثارگران در قالب بیمه تکمیلی به آنها پرداخت شود اما به علت بدهی بیش از دو هزار میلیارد تومانی بنیاد شهید به بیمه دی در این زمینه نیز برای پرداخت هزینه ها به این قشر از جامعه با مشکل مواجه شده ایم.

محبتی تاکید کرد: نگاه به جانبازان باید مثل کارمندان فوری باشد دولت همانگونه که نمی تواند حقوق کارمندان را ندهد باید مستمری و حق و حقوق ایثارگران را نیز به موقع بپردازد و هزینه ها واقعی در نظر گرفته شود ما نمی توانیم معجزه کنیم.

وی همچنین گفت: 19 درصد از خانواده ایثارگران فاقد شغل هستند.

محبتی با بیان اینکه به ناحق بی مهری های زیادی نسبت به قاضی زاده هاشمی شده اما وی با تمام تلاش در حال پیگیری برای حل مشکلات جانبازان است، بیان کرد: سه هزار و 300 پروژه از سوی بنیاد شهید در کشور در حال اجراست که خبرنگاران و مردم نسبت به حسن اجرای آن به ما کمک کنند.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران اذعان داشت: 2 هزار جانباز قطع نخاع در کشور وجود دارد که جزء رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشند.

محبتی دیدار مدیران کل بنیاد شهید با همه خانواده های ایثارگران در سالجاری، راه اندازی پرونده الکترونیکی درمان ایثارگران، احداث پنج بیمارستان در کلانشهرها و تهیه پنج هزار تخت برای بیماران اعصاب و روان در آسایشگاه ها را از برنامه های این نهاد در سال آتی برشمرد.

برچسب‌ها