معاون حقوقی رئیس جمهور: اطلاعات مرتبط با امنیت ملی را به FATF نمیدهیم
معاون حقوقی رئیس جمهور: اگر به معاهده FATF بپیوندیم به نظام بانکداری امن خواهیم پیوست و دیگر نباید با ما اقدامات مقابلهای کنند ضمن آنکه اطلاعات مرتبط با امنیت ملی را به FATF نمیدهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم لعیا جنیدی در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر، درباره نگرانی از درز اطلاعات محرمانه کشورمان گفت: اتفاقا کسی که در واحد اطلاعات مالی کشورمان قرار دارد معتمد نظام است و با بررسی اطلاعات درخواستی مشخص می کند که اگر اطلاعات مهمی مطالبه نشده باشد ارائه کند اما اگر مربوط به امنیت ملی باشد به موجب معاهده MPT و تحفظ قانون اساسی ارائه نمی کند.
وی افزود: در چارچوب FATF بیشتر می توانیم امکاناتی برای حفظ اطلاعاتمان داشته باشیم تا اینکه هیچ صیانتی نداشته باشیم. معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: همه کشورهای عضو FATF مکلف به بررسی پولشویی و ملتزم به این مسئله هستند که اطلاعات مربوط به تراکنش بانکی کشورها را به طور سیستماتیک ارائه دهند که در آن صورت حفظ اطلاعات ما سخت تر است.
خانم جنیدی افزود: در صورت پیوستن به FATF چون به سیستم بانکی نسبتا امنی متصل می شویم که از طریق ابزارهای صیانتی صرفا جرائم پولشویی را بررسی می کنند از ما اطلاعات موردی درخواست خواهد شد نه سیستماتیک و گسترده.
وی درپاسخ به این پرسش که با توجه به ممانعت امریکا از فروش نفت ما اگر اطلاعات طبقه بندی شده کشورمان در اختیار گروه اقدام مالی قرار گیرد روزنه های تنفس کشورمان را خواهند بست گفت: دو ماه دیگر ممکن است وارد لیست سیاه شویم و اگر بندهای مرتبط با توصیه 19 FATF رعایت نشود مبنای افشای کامل اطلاعات مربوط به ایران فراهم می شود. معاون حقوقی رئیس جمهور افزود: به فرض ملحق نشدن به این معاهده و رفتن در لیست سیاه به تمام کشورهای دیگر می گویند که اطلاعات مربوط به نقل و انتقال وجوه ما را استخراج و ارائه کنند که در آن صورت اطلاعات ما به طور گسترده و سیستماتیک ارائه خواهد شد.
وی اضافه کرد: درخصوص فروش نفت حق ندارند که هر آنچه مربوط به ایران است چک کنند زیرا این محصول را نمی توانند کالای مشکوک بدانند مگر آن مبادلات مالی مربوط به کالاهایی مانند مواد مخدر یا ارتشاع باشد که اطلاعاتش را مطالبه کنند و در موارد مانند فروش نفت اصلا حق ندارند که اطلاعاتی را مطالبه کنند مگر آن که دلایل و قرائنی نشان دهند که معامله مشکوکی صورت گرفته است آن گاه می تواند از واحد اطلاعات مالی ما اطلاعات مد نظر را درخواست کنند.
معاون حقوقی رئیس جمهور امشب در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر بر لزوم پیوستن جمهوری اسلامی ایران به FATF تاکید کرد.
خانم لعیا جنیدی گفت: در سالهای گذشته تحریمهای آمریکا علیه ایران به صورت فعلی نبوده و ما مجوز صادرات یک میلیون بشکه نفت را داشیم، اما تحریمهای کنونی بسیار پرفشار است. وی افزود: فشاری که الان براثر تحریمهای ظالمانه آمریکا وجود دارد باعث شده تا هزینههای مبادلاتی ما بالا رود.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: اگر ما در لیست سیاه 200 کشور عضو FATF قرار گیریم حتی با بانکهای معمولی هم نمیتوانیم مراوده داشته باشیم. خانم جنیدی با اشاره به اینکه ایران دارای اقتصاد بزرگی است و نمیتواند از بانکداری بین المللی جدا شود، گفت: نباید تحریمهای یکجانبه آمریکا را تبدیل به تحریمهای 200 کشور کنیم. معاون حقوقی رئیس جمهور همچنین ادامه داد: اگر ما در لیست سیاه FATF قرار بگیریم حتی ارزهای ملی و بانکهای معمولی نمیتوانند با ما مراوده داشته باشند.
خانم جنیدی گفت: باید به این موضوع به صورت دراز مدت نگاه کنیم چرا که قرار نیست ما تا ابد در تحریمهای امریکا بمانیم در ثانی ما نمیتوانیم به عنوان یک کشور بزرگ که اقتصاد بیستم دنیا را داریم از بانکداری بین المللی که شریان اقتصاد بین المللی جدا شویم. معاون حقوقی رئیس جمهور افزود: باید تعامل کنیم و تحریمهای یکجانبه آمریکا را تبدیل به تحریم گسترده و تحریم 200 کشور عضو FATF نکنیم تا انها مجبور شوند اقدام مقابلهای انجام دهند.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: پیوستن به FATF حداقل اوضاع را از این بدتر نمیکند.
خانم جنیدی در پاسخ به این سوال که آیا ضمانتی وجود دارد که اگر FATF را بپذیریم اوضاع بهتر میشود، افزود: شاید اوضاع بهتر نشود، اما از این شرایط بدتر هم نمیشود.
وی با بیان اینکه معتقدم حتی ممکن است با پذیرش این معاهده شرایط مان ده بیست درصد هم بهتر شود، گفت: درست است که عواید کشور از پذیرش این معاهده در شرایط تحریم صددرصد نشود، اما دستکم از بدتر شدن اوضاع جلوگیری میکند.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه اگر این معاهده را نپذیریم حتی کشورهای همسوی ما هم مانند روسیه و چین دیگر نمیتوانند با ما مبادلات تجاری انجام دهند، افزود: برخیها در کشور میگویند بیایید ضمانت بدهید که اگر FATF را بپذیریم شرایط از این بهتر شود، اما به قول آقای همتی رئیس بانک مرکزی کاش این افراد هم ضمانت بدهند که اگر ما FATF را نپذیریم اوضاع از این بدتر نمیشود.
خانم جنیدی با تاکید بر اینکه ما میتوانیم در صورت پذیرش FATF خطر مبادله مالی با کشورمان را کاهش دهیم، گفت: چرا وقتی میتوانیم شرایط را مدیریت کنیم اجرای این معاهده را نپذیریم.
معاون حقوقی رئیس جمهور تاکید کرد: دستکم با پذیرش این معاهده میتوان از مشروع کردن تحریمهای یکجانبه یک کشور علیه خود جلوگیری کرد.
لینک کوتاه: asriran.com/002xmI