معاون وزیر راه: اگر موشک به هواپیما میخورد همان بالا منفجر میشد
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آتش زیاد دربوئینگ 737 مجال برگشت به فرودگاه را به خلبان نداد، گفت: اگر طرح ادعای اصابت موشک واقعیت داشت هواپیما در هوا منفجر میشد، در حالی که این بوئینگ هنگام سقوط 2 بار به زمین خورده است.
به گزارش اقتصادنیوز، علی عابدزاده در گفتوگو با خبرگزاری فارس، درباره شبهاتی که در موضوع سقوط بوئینگ 737 اوکراینی مطرح میشود و ادعای اصابت موشک به این هواپیما، اظهار داشت: این هواپیما پس از بلند شدن از فرودگاه امام خمینی (ره) تا 5 دقیقه در حال پرواز بوده است و براساس شواهد عینی، صحبتهای مردم منطقه و همچنین براساس ملاحظاتی که از قطعات هواپیما بدست آمده است، آتشسوزی در هواپیما رخ داده است و بخشی از قطعات هواپیما آتش گرفته است.
* آتش زیاد در هواپیما به خلبان مجال برگشت به فرودگاه را نداد
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: پس از وقوع آتشسوزی در هواپیما، خلبان سعی کرده است که هواپیما را به فرودگاه برگرداند اما متاسفانه آتشگرفتن موتور و سرایت آتش به بخش های دیگر هواپیما، مجال برگشت به فرودگاه امام را به خلبان نداده است.
* اگر موشک به هواپیما خورده بود همان بالا منفجر میشد نه روی زمین
وی در پاسخ به این گفته که طرح ادعای اصابت موشک به این هواپیما اصلا جنبه منطقی دارد؟ تأکید کرد: اگر موشکی به هواپیما اصابت کرده باشد، هواپیما در هوا متلاشی میشود نه روی زمین، در حالی که طبق گفتههای شاهدان عینی و مدارکی که داریم، هواپیما پس از برخورد به زمین منفجر شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: قدر مسلم اطلاعات جعبه سیاه، نشانگر این خواهد بود که موشکی به هواپیما اصابت نکرده است.
* هواپیما با بدنه به زمین خورده است نه دماغه
عابدزاده در پاسخ به این شبهه که چرا وقتی هواپیما شیرجهای به سمت زمین سقوط کرده و منفجر شده است، گودالی در اطراف محل سانحه تشکیل نشده است؟ توضیح داد: این هواپیما به صورت شیرجهای با زمین برخورد نکرده است، خلبان پس از وقوع آتشسوزی سعی کرده است که هواپیما را به سمت فرودگاه امام خمینی (ره) برگرداند، اما موفق نشده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرد: هواپیما با بدنه به زمین خورده است حتی پس از برخورد اول، مجددا بلند شده است و در نقطهای دیگر به زمین خورده است.
* بازخوانی جعبه سیاه بوئینگ 737 با حضور کارشناسان ایرانی و اوکراینی
عابدزاده در پاسخ به این سوال که طبق قانون آیا امکان دارد کشورهایی غیر از کشورهای ذیمدخل هم در کمیسیون بررسی سانحه حضور یابند؟ بیان کرد: در خصوص بازخوانی و پردازش اطلاعات جعبه سیاه شامل FDR&CVR در حال حاضر متخصصان کمیسیون بررسی سانحه و سازمان هواپیمایی اوکراین در ایران هستند تا با همکاری کمیسیون بررسی سانحه ایران، اطلاعات جعبه سیاه بوئینگ 737 را بازخوانی و پردازش کنند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تأکید کرد: اگر امکان خواندن جعبه سیاه با توجه به امکانات دو کشور نبود، تصمیم دیگری اتخاذ خواهد شد تا اطلاعات این جعبه سیاه در جای دیگری خوانده شود.
بنابراین گزارش بیبیسی مدعی شده است «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، در تماسی تلفنی با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا از این کشور دعوت کرده تا به تیم تحقیق درباره سانحه هوایی اخیر شرکت هواپیمایی این کشور بپیوندد.
به گزارش فارس صبح روز چهارشنبه 18 دیماه، یک فروند هواپیمای بوئینگ 800-737 متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با علامت ثبت VR-PSR که با شماره پرواز 752 در ساعت 6:12 از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد کیف پرواز کرده بود، پس از قطع ارتباطات با بخش کنترل ترافیک در ساعت 6:18 در حوالی صبا شهر از توابع استان تهران سقوط کرد.
هواپیما دارای 167 مسافر و 9 نفر خدمه پروازی بود که همه سرنشینان آن جان باختند؛ اغلب مسافران این پرواز (حدود 140 نفر) ایرانی بودند.
این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند