معجزه واکسن کرونا در دنیا / واکسنها چقدر جلوی مرگ را میگیرند؟
واکسیناسیون کرونا باعث شده آمار مرگومیر این بیماری در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.
نیو صدر: از همان روزهای ابتدایی پاندمی کروناویروس، همه منتظر ساخت واکسن برای نجات از فاجعه بودند و حالا بخشی از این رویا به واقعیت تبدیل شده است؛ میلیاردها دز واکسن کرونا در دنیا در دسترس مردم قرار دارد و این واکسنها هر روز جان صدها نفر را در کشورهای مختلف نجات میدهند.
امروز، 594 روز بعد از اعلام سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع یک بیماری ناشناخته در شهر ووهان چین، 4.72 میلیارد دز واکسن کرونا در دنیا تولید شده است و 23.6 درصد جمعیت زمین نسبت به این ویروس واکسینه شدهاند و حتی بیش از 30 کشور موفق شدهاند به بیش از 50درصد جمعیت خود دو دز واکسن تزریق کنند.
فهرست 10 کشور اول دنیا در تزریق دو دز واکسن:
جمعیتی که دو دز واکسن دریافت کردند
جمعیتی که یک دز واکسن دریافت کردند
نام کشور
ردیف
81 درصد
81 درصد
مالت
1
74 درصد
83 درصد
امارات
2
73 درصد
79 درصد
سنگاپور
3
71 درصد
76 درصد
ایسلند
4
69 درصد
76 درصد
اروگوئه
5
69 درصد
75 درصد
شیلی
6
67 درصد
72 درصد
بلژیک
7
66 درصد
78 درصد
قطر
8
65 درصد
69 درصد
بحرین
9
65 درصد
74 درصد
دانمارک
10
البته هنوز هم در بسیاری از این کشورها روزانه صدها یا هزاران نفر به کووید -19 مبتلا میشوند و این باعث شده است تا بسیاری نسبت به تاثیرگذاری واکسن تردید کنند، اما نگاهی به آمار جانباختگان روزانه کرونا در این کشورها نشان میدهد که واکسنهای کرونا در نجات جان انسانها معجزه کردهاند.
تاثیر تزریق واکسن در نجات صدها هزار زندگی
مقایسه آمارهای روزانه اعلام شده کرونا در کشورهایی که بخش زیادی از جمعیتشان را واکسینه کردند این موضوع را به سادگی اثبات میکند؛ در این کشورها واکسیناسیون روزانه جان صدها تا هزاران نفر را نجات میدهد و مانع بستری شدن دهها هزار نفر در بیمارستانها میشود.
مقایسه تاثیر واکسیناسیون در تعداد جانباختگان کووید -19 در کشورهای مختلف:
درصد فوتی مبتلایان کرونا
میزان افرادی که به طور کامل واکسینه شدهاند (دو دز)
نام کشور
0.3 درصد
74 درصد
امارات
0.3 درصد
60.7 درصد
انگلیس
0.6 درصد
40.4 درصد
ترکیه
0.2 درصد
67 درصد
بلژیک
0.5 درصد
51.4 درصد
ایالاتمتحدهآمریکا
1.44 درصد
6 درصد
ایران
0.3 درصد
19.3 درصد
کره جنوبی
*امارات / مرگ 0.3درصد مبتلایان کرونا
برای مثال در امارات که به 74درصد جمعیت دو دز واکسن تزریق شده است، در یک هفته اخیر به طور میانگین هر روز 1229 نفر به کرونا مبتلا شدند اما از این تعداد هر روز تنها چهار نفر مبتلایان فوت کردند؛ یعنی تنها 0.3 درصد مبتلایان کرونا در امارات در خطر مرگ قرار دارند.
در حالی که در اردیبهشت سال گذشته در روزهایی که نزدیک به هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا میشدند هر روز به طور متوسط 10 نفر بخاطر کرونا فوت میکردند.
مطالعهای که چندی پیش در امارات منتشر شده بود نشان میدهد که واکسیناسیون کرونا باعث شده میزان بستری بیماران در بیمارستانها 93 درصد و در آیسییو بیمارستانها 95 درصد کاهش پیدا کند. تا زمان انتشار این مطالعه در فروردین ماه توسط مرکز سلامت ابو ظبی، هیچ یک از دریافت کنندههای واکسن کرونا در این کشور فوت نکرده بودند.
*انگلیس / مرگ 0.3 درصد مبتلایان کرونا
حتی در انگلیس هم که جزو 10 کشور اول دنیا از نظر درصد جمعیت واکسینه شده نیست، تاثیر واکسیناسیون در اعداد به سادگی دیده میشود.
در این کشور 60.7درصد جمعیت به طور کامل واکسینه شدهاند و همین باعث شده است تا در هفتههای گذشته جان هزاران نفر در این کشور نجات پیدا کند. در یک هفته اخیر در انگلیس به طور متوسط 24936 نفر به کرونا مبتلا شدند که به شکل میانگین هر روز تنها 78 نفر آنها فوت کردند؛ 0.3درصد مبتلایان.
حدود دو ماه پیش وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرده بود که واکسیناسیون کرونا جان 14هزار نفر را در این کشور نجات داده و مانع بستری شدن 44500 نفر شده است.
*ترکیه / مرگ 0.6درصد مبتلایان کرونا
حتی در ترکیه که به 40.4درصد جمعیت به طور کامل واکسن تزریق شده است هم واکسیناسیون منجر به نجات جان افراد زیادی شده است.
در این کشور در یک هفته گذشته به طور متوسط هر روز 23594 نفر به کرونا مبتلا شدند که 0.6درصد آن یعنی 139 نفر فوت کردند؛ این در حالی است که در اوج موج قبلی کرونا در فروردین ماه در این کشور هر روز بیشتر از 300 زندگی بخاطر ابتلا به کرونا به پایان میرسیدند.
دزهای بعدی واکسن در راه است
با وجود نقش واکسنها در نجات جان انسانها، کشورهای مختلف از حالا به دنبال راهکارهایی هستند تا با توجه به جهشهای متوالی کروناویروس، تاثیر واکسنها را افزایش بدهند. در همین راستا هفته پیش سازمان غذا و دارو آمریکا مجوز تزریق دز سوم واکسن مدرنا و فایزر را برای برخی افراد صادر کرد.
همچنین در برخی کشورها مثل امارات تزریق دز سوم واکسن برای شهروندان اجباری شده است.
اریک تپول، استاد موسسه تحقیقاتی اسکریپش در کالیفرنیا در این رابطه گفته بود: «فکر میکنم که در حال حرکت اجتنابناپذیری به سمت «بوسترها» (دز اضافی واکسن) هستیم و حداقل افرادی که در خطر بیشتری هستند باید دز سوم را تزریق کنند.»
همچنین شرکتهای واکسنسازی به دنبال راهکاری برای نجات یافتن از جهشهای ویروس هستند؛ ساخت واکسنی برای همه گونههای سارس کروناویروس.
تپول میگوید: «ما میتوانیم زود به آنجا برسیدم، خوشبختانه این میتواند راهکاری ماندگار باشد و دیگر نیازی نباشد تا برای هر گونه جدید کروناویروس واکسن ساخته بشود.»
47237
کد خبر 1546092