یک‌شنبه 4 آذر 1403

معرفی برگزیدگان سحرخوانی ایرانیان / شب برای حافظ وصال و برای سعدی فراق بوده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
معرفی برگزیدگان سحرخوانی ایرانیان / شب برای حافظ وصال و برای سعدی فراق بوده است

مراسم اختتامیه نخستین مسابقه سحرخوانی ایرانیان با سخنرانی غلامعلی حداد عادل و با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه و معرفی آثار برگزیده نخستین مسابقه سحرخوانی ایرانیان - جشنواره ماهور، عصر امروز جمعه 18 فروردین 1402 در تالار رودکی برگزار شد.

اجرای این برنامه را نجم‌الدین شریعتی برعهده داشت. این مراسم با تأخیری نیم ساعته آغاز شد. سیدمحسن حسینی دبیر مسابقه سحرخوانی ایرانیان با حضور روی صحنه بیانیه جشنواره را برای حاضران در سالن قرائت کرد. حسینی در این بیانیه از ارسال 300 اثر به دبیرخانه خبر داد و تاکید کرد که بیشترین آثار رسیده به این رویداد در بخش مناجات بوده است. همچنین حسینی اعلام کرد که در آینده نزدیک از آثار برگزیده این مسابقه آلبومی تهیه و منتشر می‌شود.

امیرعباس ستایشگر مدیرعامل انجمن موسیقی سخنران بعدی این مراسم بود. ستایشگر گفت: مناجات‌خوانی‌ها از بخش‌های مهم موسیقی ردیف دستگاهی ما بوده و ارائه پیشنهاد برگزاری این رویداد از سوی آقای سمیعی برای ما بسیار جالب و خوشایند بود. امیدوارم این رویداد در سال‌های بعد هم به خوبی و با قدرت برگزار شود.

علیرضا قزوه شاعر شناخته شده کشورمان برای شعرخوانی روی صحنه دعوت شد و چند شعرِ رمضانی برای مخاطبان خواند.

غلامعلی حدادعادل سخنران بعدی این مراسم بود که گفت: وقتی آقای سمیعی به من خبر دادند که می‌خواهند سحرخوانی را احیا کنند، خوشحال شدم. یکی دیگر از گنجینه‌های نهفته در تاریخ ما را پیدا کرده و می‌خواهند جلوه بدهند. ایران ما از این سرمایه‌ها بسیار دارد.

وی ادامه داد: ماه رمضان جلوه خاصی از خداپرستی و دینداری است. سرشار از آداب و سنت‌ها است که تنوع بسیار دارند. در ماه رمضان ما 9 ایستگاه داریم که هر کدام سنت خود را دارند. رویت هلال ماه، سحری خوردن، روزه‌داری، افطار، شب‌های قدر، عزاداری شهادت امیرالمومنین، میلاد امام حسن و عید فطر.

حدادعادل گفت: این ماه انضباط‌های دقیقی دارد. در گذشته رسانه‌های ارتباط جمعی نبودند. چگونه زمانِ اذان و سحر و خیلی از موارد را اطلاع‌رسانی می‌کردند. یکی از راه‌های اطلاع رسانی همین سحری‌خوانی است. یک راه دیگر این بود که مردم در کوچه‌ها فریاد می‌زدند که هنگام اذان نزدیک است. یادم هست که در گذشته و در میدان شوش، اذانِ صبح یا اذان مغرب را با شلیک توپ اعلام می‌کردند.

وی ادامه داد: در این میان سحری‌خوانی از همه این‌ها جذاب‌تر بوده است. در میان شاعران بزرگ، حافظ از همه شعر سحریِ بیشتری دارد. شب برای سعدی شبِ فراق بوده و در عین حال شب برای حافظ شبِ وصال بوده است.

بخش بعدی این مراسم، شعرخوانی علی محمد مودب بود. در ادامه گروه موسیقی آکاپلا روی صحنه آمدند و قطعات خود را اجرا کردند. غلامعلی حداد عادل، سالم مدیرعامل بنیاد رودکی، باقری رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، علیرضا قزوه، مصطفی محدثی خراسانی، محسن رجب‌پور، محمد الهیاری و رضا مهدوی مهمانان این برنامه بودند.