یک‌شنبه 4 آذر 1403

معرفی بهترین تعمیرگاه ها و مراکز تعمیر گیربکس اتوماتیک در دنده معکوس

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
معرفی بهترین تعمیرگاه ها و مراکز تعمیر گیربکس اتوماتیک در دنده معکوس

جعبه دنده های اتوماتیک را می توان به نوعی یکی از مهم ترین دستاورد های صنعت خودروسازی نام برد. این اختراع راه را برای رانندگی لذت بخش تر و تجربه ایی راحتر در کنار کاهش قابل توجه سوخت برای رانندگان باز کرد.

در سال 2015 تقریبا 43 درصد خودرو های تولیدی دنیا دارای جعبه دنده دستی بودند که در سال 2020 این رقم به 37 درصد کاهش یافت. جالب است بدانید گیربکس های اتوماتیک از قدیم در آمریکا به دلیل راحتی و بدون دردسر بودن طرفداران زیادی داشتند و در مقابل خودرو های اروپایی در چندین سال اخیر است که به این نوع گیربکس ها مجهز هستند.

برای مثال در سال 1997 فقط 10 تا 12 درصد خودرو های اروپا از این نوع جعبه دنده ها بهره مند بودند که در مقایسه با آمار منتشر شده سال 1957 آمریکا (حدود 80 درصد) مقدار ناچیزی است. در قدیم این جعبه دنده ها دارای راندمان کمتری به نسبت همتا های دستی خود بودند، اما چون هزینه سوخت در آمریکا پایین تر از اروپا بود مسئله مهمی برای رانندگان آمریکا نبود.

امروزه استفاده از جعبه دنده های خودکار در میان خودروسازان به استاندارد تبدیل شده و کمتر ماشینی بدون این جعبه دنده در بازار عرضه می شود، البته در ایران هنوز هم بسیاری از خودرو ها با جعبه دنده های دستی تولید و عرضه می شوند.

تفاوت جعبه دنده های دستی و اتوماتیک

در جعبه دنده های دستی یا معمولی تعویض دنده ها باید متناسب با سرعت چرخ دنده ها باشد که این کار نیازمند داشتن مهارت و استفاده از پا است و اگر به درستی انجام نشود باعث خسارت های سنگین به چرخ دنده ها شده و در نتیجه باید منتظر خسارت سنگین به خودرو باشید.

در ابتدا استفاده از جعبه دنده دستی می تواند بسیار لذت بخش باشد اما در بسیاری از مواقع همانند ترافیک این کار طاقت فرساست. نحوه عملکرد گیربکس های اتوماتیک کاملا متفاوت بوده و مهارت راننده تایین کننده نیست. تعویض دنده ها متناسب با میزان گاز است و اگر دور موتور (RPM) به سطح تایین شده برسد، دنده به صورت اتوماتیک تعویض می شود.

بررسی و مقایسه تعدادی از جعبه دنده های اتوماتیک موجود در صنعت خودرو

جعبه دنده های اتوماتیک (سنتی)

رایج ترین نوع جعبه دنده است که در اکثر خودرو های تولیدی یافت می شود و برای کنترل تعویض دنده ها از سیستم هیدرولیک استفاده می کند.

جعبه دنده های دوکلاچه (DCT)

این مدل نوع پیشرفته تر از گیربکس های سنتی است که از دو کلاچ مجزا برای دنده های زوج و فرد استفاده می کند و هنگام حرکت خودرو با یک دنده، دنده بعدی توسط کلاچ دوم از قبل انتخاب شده است. در نتیجه تعویض دنده ها بسیار سریع، روان و بدون وقفه می باشد. در اکثر خودرو های اسپرت و سوپر اسپرت، استفاده از گیربکس های دو کلاچه استاندارد است.

جعبه دنده های CVT یا انتقال قدرت متغیر

برخلاف گیربکس های سنتی که از ضرایب دنده ثابت استفاده می کنند، CVT  ها دنده ندارند و از دو قرقره مخروطی تشکیل شده اند. در نمونه های سنتی هر زمان خودرو شتاب می گیرد دنده ها تغییر مکان می دهند اما در نمونه های CVT  تعویض دنده وجود ندارد به همین جهت رانندگی با این نوع گیربکس بسیار یکنواخت بوده و راننده ها ترجیح می دهند از نمونه های سنتی استفاده کنند. لازم به ذکر است خرابی این نوع از جعبه دنده ها بیشتر از بقیه است. برای تعمیر گیربکس اتوماتیک خود می توانید از لیست تهیه شده وب سایت دنده معکوس، تعمیرگاه خود را انتخاب کنید.

گیربکس دستی خودکار یا AMT

این جعبه دنده همان طور که از نامش پیداست، یک گیربکس دنده دستی که است که اتوماتیک شده و دنده ها را به صورت خودکار تعویض می کند. ساختار این نوع از گیربکس دقیقا مشابه نمونه معمولی است با این تفاوت که یک ربات به قطعات اضافه شده تا عمل کلاچ گرفتن و تعویض دنده را به صورت خودکار انجام دهد. به طور کلی این گیربکس ها دو نوع هستند نمونه اتوماتیک و نیمه اتوماتیک.

معرفی بهترین تعمیرگاه های گیربکس در وب سایت دنده معکوس

اگر در جستجوی یک تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک در تهران هستید تا تعمیرات خودرو خود را به آن ها بسپارید، می توانید از طریق وب سایت دنده معکوس، نزدیک ترین مرکز به محل زندگی خود را پیدا کرده و با مراجعه به آن مشکل خودرو خود را حل کنید.

مجموعه ما بهترین تعمیرگاه ها را خدمت شما عزیزان معرفی کرده و شما می توانید از این اطلاعات به صورت رایگان بهره مند شوید.

-->

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

معرفی بهترین تعمیرگاه ها و مراکز تعمیر گیربکس اتوماتیک در دنده معکوس 2
معرفی بهترین تعمیرگاه ها و مراکز تعمیر گیربکس اتوماتیک در دنده معکوس 3