شنبه 3 آذر 1403

معرفی منتخبین سال 1401 عمارت نوفل‌شاتو / ابراز تاسف از تعطیلی چند تماشاخانه

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
معرفی منتخبین سال 1401 عمارت نوفل‌شاتو / ابراز تاسف از تعطیلی چند تماشاخانه

مراسم تقدیر از منتخبین نمایش‌های عمارت نوفل لوشاتو در سال 1401 و آیین نکوداشت میکاییل شهرستانی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت، شامگاه شنبه سوم تیرماه با اجرای فرزاد حسنی برگزار شد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در ابتدای این مراسم داود نامور، مدیر عمارت نوفل لوشاتو با خیرمقدم به هنرمندان، کارگردانان و اساتید حاضر اظهار کرد: در شرایط سختی در سال 1401 اجراهای نمایشی را تعطیل نکردیم و این فضا پر از توهین و فحش و تهدید بود. هیچ مسئولی غیر از کاظم نظری حال ما را نپرسید. در آن شرایط سخت حاکم در سال 1401 بیش از 50 هزار تماشاگر داشتیم و 41 نمایش روی صحنه رفت.

مدیر عمارت نوفل لوشاتو با اشاره به فعالیت 10 ساله خود در موسسه بازیگاه توضیح داد: دغدغه تئاتر را داشته و دارم اما اگر بخش بیزینس فعال نباشد، مجموعه سرپا نمی‌ماند. امیدوارم بتوانیم میزبان نمایش‌های بهتری در نوفل لوشاتو باشیم.

نامور درباره انتخاب آثار برتر سال 1401 عمارت نوفل لوشاتو عنوان کرد: من همه اجراهای نوفل لوشاتو را دیدم و کارشناسان ما نیز همه آثار را ارزیابی کردند. بخشی از آثار برگزیده براساس تعداد مخاطبان و بخشی براساس کیفیت کار هنری انتخاب شدند.

کارگردانی خلاق، ارزیابی کار اولی‌ها، نمایش‌های ایرانی، کارگردانی خلاق دانشجویی و آثار اساتید از جمله بخش‌هایی بود که به گفته نامور مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی در ادامه تاکید کرد: بخش خصوصی را جدی بگیرید؛ در بخش دولتی ما چیزی ندیدیم و حمایتی وجود ندارد.

مدیر عمارت نوفل لوشاتو گفت: چرا تئاتر خصوصی جدی گرفته نمی‌شود؟ چرا جوانان و اساتید جدی گرفته نمی‌شوند و برای اساتید سالن وجود ندارد؟ به کار اولی‌ها توجه کنید بچه‌های تئاتر بیزینس‌های دیگری می‌توانند انجام دهند، اما علاقه دارند و نمی‌خواهند کارشان را تغییر دهند. اگر در بخش دولتی سالن ندارید، از بخش خصوصی و تئاتر خصوصی حمایت کنید.

اجرای پرفورمنس توسط حامد نصرآبادیان بخش بعدی این برنامه بود.

در ادامه این مراسم کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از مدیر عمارت نوفل لوشاتو گفت: از همه گروه‌های اجرایی براساس مقدورات حمایت کردیم اما بودجه تئاتر کشور اندک است. تلاش کردیم افزایش بودجه داشته باشیم و از مجلس ردیف بودجه بگیریم تا از اساتید حمایت کنیم و برای رشد و توسعه تئاتر قدم برداریم.

وی افزود: همه دغدغه من این است در این مسئولیت، برای تئاتر کاری کنیم اما در بخش بودجه بخش خصوصی دیده نشده است. تئاتر خصوصی بازوی اجرایی تئاتر کشور است. قطب‌الدین صادقی نیز سرمایه یکساله خود را از دست داد و ما نتوانستیم کاری کنیم. با پنج سالن دولتی جوابگوی تئاتری‌ها نیستیم و برنامه ما حمایت از بخش خصوصی است.

در ادامه فرزاد حسنی به اهمیت توجه به تماشاخانه‌های خصوصی و تعطیلی تماشاخانه شانو اشاره کرد و درباره لزوم در اختیار گذاشتن ساختمان و موسسات به پیشکسوتان موثر، سخن گفت. مدیرکل هنرهای نمایشی نیز با اشاره به پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در وزارت ارشاد، اظهار کرد که به زودی در این باره اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در بخش بعدی این مراسم شاهین چگینی، رئیس انجمن صنفی تماشاخانه‌های خصوصی با تقدیر از تلاش‌ها و زحمات داود نامور، گفت: نامور از معدود مدیرانی است که در کنار بخش تجاری اعتبار هنری را حفظ کرد. برخی سالن‌ها به کلیت تئاتر کمک نکرده و به این هنر آسیب هم زدند. تماشاخانه‌های خصوصی برای حمایت از کسانی بود که سخت‌تر فضای اجرا پیدا می‌کنند اما در دوره‌ای سرمایه‌های عجیب و غریبی به بدنه تئاتر اضافه شد که بعد دید تجاری شکل گرفت و تمام این قبیل کارها به پای بخش خصوصی نوشته می‌شود.

وی افزود: باید فیلتری باشد تا هرکس که سرمایه‌گذار است، دارنده سالن محسوب نشود. باید بستر مناسب برای هنرمندان ایجاد شود تا چراغ تماشاخانه‌ها روشن بماند. جای تاسف است که تماشاخانه شانو تعطیل شد. امیدوارم این اتفاق برای سالن‌های دیگر رخ ندهد‌.

در ادامه مراسم نکوداشت میکاییل شهرستانی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت برگزار شد.

در بخش بعدی این برنامه منتخبین نمایش‌های سال 1401 عمارت نوفل‌لوشاتو در سه بخش کارگردانی، بازیگری، تهیه‌کنندگی و حمایت‌کنندگان آثار معرفی شدند.

منتخبین بخش کارگردانی:

1. نمایش اهل هوا به کارگردانی محمد حاتمی، به دلیل رویکرد حرفه‌ای و کارگردانی با تجربه

2. نمایش درس بی‌پایان به کارگردانی میلاد نیک‌آبادی

3. نمایش جنگ چهره زنانه ندارد به کارگردانی نشاط میرمهدی

4. نمایش مائوزر به کارگردانی پارسال گلدار (کارگردانی اول)

5. نمایش کِریم به کارگردانی محمود حیدری (کارگردانی خلاق)

6. نمایش 222 به کارگردانی علی شایع (کارگردانی اول)

7. نمایش دِلاو به کارگردانی جعفر مهیاری

8. نمایش مضحکه سیاه به کارگردانی مهدی ملکی (در حوزه نمایش‌های ایرانی)

منتخبین بخش بازیگری:

1. جواد یحیوی برای نمایش اهل هوا

2. رامونا شاه به خاطر نمایش اوج طوفان

3. بهنام شرفی برای نمایش‌های اهل هوا و شاه مردنی هیچ کجا

4. نادر فلاح به خاطر نمایش اوج طوفان

5. آوا تدین برای نمایش درس بی پایان

6. سوگند روستایی به خاطر نمایش آنتی اویل

7. سجاد حمیدیان برای نمایش درس بی‌پایان

منتخبین بخش تهیه‌کنندگان و حمایت‌کنندگان تئاتر:

1. سجاد افشاریان برای نمایش کا (حمایت و پشتیبانی از گروه‌های جوان)

2. هومن سیدی و معین شاه‌چراغی به خاطر نمایش موتور خونه

3. امین حیایی و امید حیایی برای نمایش جنگ چهره زنانه ندارد

4. نوید محمدزاده به خاطر نمایش درس بی‌پایان

5. رضا بهدادنیا برای نمایش‌های اوج طوفان و فقط یک ساعت آرامش (تهیه‌کننده مستقل جهت حمایت از تئاتر)

6. محمد خان‌حسینی به خاطر نمایش گل به خودی.