معرفی نمایندههای قرآنی از 110 کشور برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن کریم
مجیدیمهر گفت: نمایندههای 110 کشور برای چهلمین دوره مسابقات قرآنی بینالمللی قرآن کریم معرفی شدند و تا پایان هفته تلاوتهایشان داوری میشود.
حمید مجیدیمهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر درباره مرحله مقدماتی چهلمین دوره مسابقات قرآنی بینالمللی قرآن کریم گفت: چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم به عنوان باسابقهترین مسابقه در دنیاست، که پیش از ما فقط کشور مالزی با 62 دوره برگزاری باقدمتترین برگزارکننده مسابقات محسوب میشود. ولی به لحاظ سطح فنی و اعتبار و به اذعان بسیاری از کارشناسان، جمهوری اسلامی ایران معتبرترین مسابقه در دنیا را برگزار میکند.
مجیدیمهر ادامه داد: امروز در 27 کشور دنیا از جمله در امارات، عربستان، روسیه، کرواسی، بنگلادش، اندونزی، قرقیزستان، قزاقزستان، کویت، اردن و قطر مسابقات بینالمللی قرآن کریم برگزار میشود. البته بعضی از کشورها مسابقات قرآنی را به طور منظم برگزار نمیکنند، یا در دوران کرونا تنها مسابقه قرآنی که برگزار شد، مسابقه جمهوری اسلامی ایران بود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه امسال به چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم رسیدیدم، افزود: البته پشتوانه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم، مسابقات ملی جمهوری اسلامی ایران است، که اخیراً چهل و ششمین دوره اش را در خراسان شمالی برگزار شد.
وی در پاسخ به این سوال آثار شرکتکنندگان به دبیرخانه مسابقات بینالمللی قرآن کریم رسیده؟ توضیح داد: بله. ما در سه مرحله مسابقات را پیشبینی میکنیم. مرحله اول غربالگری و شناسایی افراد است، که کشورهای مختلف نمایندگانشان را به جمهوری اسلامی ایران معرفی میکنند.
مجیدیمهر تعداد نمایندههای معرفی شده را از 110 کشور دانست و توضیح داد: بعضی از کشورها پنج نماینده یا بیشتر و برخی دیگر کمتر معرفی کردند. تقریباً بیش از 400 نفر برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن کریم معرفی شدند، که حدود 250 نفر انتخاب شدند و تا پایان هفته تلاوتهایشان داوری میشود. انشاءالله تا هفته آینده بتوانیم راهیافتگان به مرحله نهایی را مشخص کنیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف به نحوه حضور شرکتکنندگان به مرحله نهایی اشاره کرد و افزود: طبیعتاً هم حد نصاب فنی وجود دارد و هم حد نصاب نفری. از آنجایی که خیلی از شرکتکنندگانمان نماینده قابلی هستند، که از کشورهایشان معرفی شدند و بعضاً رتبههایی در مسابقات بینالمللی قرآنی سایر کشورها دارند، ممکن است در یک رشته 20 یا 30 نفر داشته باشیم که نمره حد نصاب را کسب کنند. اما برگزارکنندگان مسابقه هم باید میزانی را به عنوان میزان قابل قبول انتخاب کنند، تا در روند برگزاری خلل وارد نشود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت