مغفول ماندن اقتصاد گردشگری در کشور / از فرصت جام جهانی استفاده کنیم
یک اقتصاددان گفت: برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر یک فرصت کمیاب و استثنایی است و دولت باید نهایت برنامهریزی را برای استفاده حداکثری از این ظرفیت به منظور رشد شاخصههای اقتصادی کشور انجام دهد.
مرتضی افقه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر اظهار کرد: برگزاری جام جهانی فوتبال در کشوری مثل قطر که در همسایگی و نزدیکی ایران قرار دارد، یک فرصت بسیار خوب است که باید تلاش کنیم از این فرصت به بهترین شکل برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور استفاده کنیم.
وی افزود: مناطق آزاد و شهرهای جنوبی کشور اگر آماده پذیرایی از مسافران و تماشاگران جام جهانی قطر شوند، قطعا زمینه بسیار خوبی برای اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی در این شهرها فراهم خواهد شد اما متاسفانه به جز در شهرهایی مثل کیش برخی از زیرساختها آنچنان زمینهساز جذب تماشاگران جام جهانی نیست و باید در این مدت کوتاه بر روی این زیرساختها کار شود.
وزارت خارجه صدور ویزا را تسهیل کنند
این اقتصاددان گفت: با توجه به شرایط ایران که در نزدیکی مرزهای دریایی کشور قطر قرار دارد، در دوران جام جهانی اگر شرایط و تمهیدات محدودی برای بهبود وضعیت به کار برده شود، قطعا میتوانیم از ظرفیت برگزاری جام جهانی در قطر برای رشد و توسعه اقتصاد ایران استفاده کنیم.
افقه عنوان کرد: اگر بخواهیم از شرایط فراهم شده در قطر به بهترین شکل استفاده کنیم، دولت و وزارت خارجه باید وضعیت صدور ویزا را تسهیل کنند تا بتوانیم شاهد استفاده حداکثری از ظرفیت حضور مسافران جهانی در قطر باشیم. هرچند مسایل فرهنگی و مذهبی در کشور وجود دارد که بر روی حضور و سفر مسافران به درون کشور تاثیرگذار است.
باید شرایط را برای حضور تماشاگران جام جهانی در ایران مهیا کنیم
وی ادامه داد: گردشگران و مسافرانی که سازگاری بیشتری با محدودیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران دارند اگر شرایط سفر برای آنها مهیا باشد قطعا به ایران خواهند آمد و ما باید شرایط را برای حضور این افراد در کشور و استانهای جنوبی ایران از جمله خوزستان مهیا کنیم تا بتوانیم نهایت بهرهبرداری را از فضای ایجادشده در جام جهانی داشته باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دولت باید سیاستگذاری کند و تمهیدات بسیار خوبی را برای استفاده از ظرفیت برگزاری جام جهانی در کشوری در همسایگی ایران بیاندیشد. جام جهانی قطر یک فرصت کمیاب و استثنایی است و دولت باید نهایت برنامهریزی را برای استفاده حداکثری از این ظرفیت به منظور رشد شاخصههای اقتصادی کشور انجام دهد.
افقه عنوان کرد: برای مثال تولید تمام آنچه یک تماشاگر برای حضور در ورزشگاه به آن نیاز دارد میتواند یکی از مواردی باشد که اگر واحدهای تولیدی درون کشور به آن ورود کنند و بتوانند بازار فروش آن را نیز در کشور قطر شکل دهند، علاوه بر بحث تولید به اشتغالزایی و همچنین ارزآوری به درون کشور کمک خواهد کرد و این فقط یکی از مواردی است که برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر میتواند برای ما داشته باشد.
اقتصاد گردشگری در کشور مغفول مانده است
وی ادامه داد: اقتصاد گردشگری یکی از مسائلی است که طی سالیان گذشته در کشور مغفول مانده است اما اکنون که فرصت به این وسعت و در سطح جهانی در همسایگی ایران در حال رخ دادن است باید نهایت استفاده از آن را داشته باشیم. متناسب با این شرایط و وسعت باید برنامهریزی داشته باشیم و زیرساخت مهیا کنیم زیرا زیرساختهای شهرهای جنوبی کشور به جز جزیره کیش، چندان برجسته و مناسب نیست و باید هرچه میتوانیم زیرساختها را مهیا کنیم.
این اقتصاددان بیان کرد: اگر نتوانیم برنامهریزی داشته باشیم و برای استفاده از ظرفیت ایجاد شده در همسایگی کشور نهایت تلاش خود را نکنیم، دیگر کشورها بازهم در عرصه رقابت با ما در اقتصاد پیروز خواهند شد و فضایی برای عرضه و خودنمایی به ما نخواهند داد.
افقه در خصوص احتمال ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف در زمان برگزاری جام جهانی عنوان کرد: بعید میدانم که برگزاری جام جهانی و حضور تماشاگران فوتبال در شهرهای جنوبی ایران در همان زمان منجر به سرمایهگذاری شود اما میتواند زمینهای برای سفرهای آینده این افراد و حتی سرمایهگذاری در بخشهای مختلف در ایران باشد.
وی در پایان گفت: در طول دهههای اخیر فرصتهای استثنایی را برای رشد شاخصههای اقتصادی کشور و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه از دست دادهایم. بروکراسیهای ناکارآمد و عدم برنامهریزی در بخشهای مختلف باعث شده تا از فرصتهای این چنینی برای بهبود رفاه و معیشت مردم در کشور کمترین بهره را ببریم اما امیدواریم شرایطی مهیا شود تا بتوانیم از ظرفیت ایجاد شده در خصوص برگزاری جام جهانی قطر نهایت استفاده را کنیم.
انتهای پیام