چهارشنبه 3 بهمن 1403

مقابله با ریزگردها در سرخس به صورت روستامحور انجام شود / دستگاه‌های اجرایی موظف به شرکت در جلسات مقابله با ریزگردها هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مقابله با ریزگردها در سرخس به صورت روستامحور انجام شود / دستگاه‌های اجرایی موظف به شرکت در جلسات مقابله با ریزگردها هستند

نوری‌زاده با تاکید بر حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی شهرستان سرخس در جلسات مربوط به مقابله با ریزگردها، گفت: مقابله با ریزگردها باید به صورت روستامحور و با همکاری مردم و بسیج انجام شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، حسن نوری‌زاده، سرپرست فرمانداری سرخس در جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال شهرستان سرخس که در محل دادگستری شهرستان سرخس برگزار شد، گفت: در حوزه ریزگردها مشکلات زیادی داریم و آنچه الان وجود دارد نتیجه عملکرد مسئولان طی چندین سال است.

سرپرست فرمانداری سرخس با بیان اینکه 31 نقطه بستر ایجاد گرد و خاک در استان خراسان رضوی داریم که 3 نقطه آن در سرخس است، اظهار کرد: به دلیل وجود کوه‌های متعدد در اطراف سرخس گرد و خاک‌های استانی به سرخس نرسیده است وگرنه گرد و خاک‌های استانی هم به این 3 نقطه شهرستان اضافه می‌شد.

وی با بیان اینکه مطالعاتی درباره کانون‌های گرد و خاک سرخس انجام شده است، بیان کرد: سه سازمان تعیین شدند تا در سه منطقه اقدام به کاشت درخت و پوشش گیاهی کنند که بر این اساس در منطقه صمد آباد 250 هکتار توسط آستان قدس رضوی و منطقه ویژه اقتصادی سرخس، در منطقه خانگیران 297 هکتار توسط وزارت نفت و در منطقه چاله‌زرد و آبمال نیز 200 هکتار توسط منابع طبیعی کشت می‌شود که البته 100 هکتار توسط منابع طبیعی کشت شده است.

نوری‌زاده عنوان کرد: برای اجرای مصوبات، در اردیبهشت ماه با نماینده وزیر نفت جلسه داشتیم و مبلغ 70 میلیارد تومان طی یک بازه 5 ساله توسط وزارت نفت از محل مسئولیت‌های اجتماعی برای مقابله با ریزگردها تخصیص پیدا می‌کند.

سرپرست فرمانداری سرخس با بیان اینکه تخصیص این بودجه به اداره‌کل منابع طبیعی خراسان رضوی توصیه نمی‌کنم، عنوان کرد: در مقطعی خود متولیان منابع طبیعی به تخریب منابع طبیعی اقدام کردند؛ ما پیشنهاد می‌کنیم اجرای مقابله با ریزگردها به صورت روستامحور با همکاری مردم و بسیج انجام شود زیرا نقش مردم می‌تواند در کاشت و نگهداری موثر باشد.

وی اظهار کرد: در این طرح افراد بیکار مشخص می‌شوند و اجرای این کار به مردم داده شود که البته در قبال این اقدام هزینه‌ای پرداخت می‌شود.

نوری‌زاده تصریح کرد: دبیری جلسه کارگروه مقابله با ریزگردها در سطح استان به اداره کل راه و شهرسازی است اما متاسفانه در شهرستان اداره راه و شهرسازی نداریم.

سرپرست فرمانداری سرخس بیان کرد: اگر دستگاه اجرایی در حوزه مقابله با ریزگردها ضعفی داشته باشد قابل چشم‌پوشی نیست و با توجه به کمبودها در حوزه منابع آب شرایط به شدت حساس است.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی موظف به شرکت در جلسات مربوط به مقابله با ریزگردها هستند.

انتهای پیام /