مقام لیبیایی در دمشق: «ترکیه را چه به سوریه و لیبی؟!»
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «عبد الرحمن الأحیرش» معاون نخست وزیر وابسته به پارلمان شرق لیبی که در حال حاضر در سوریه حضور دارد، تأکید کرد که دیدارش با بشار اسد رئیس جمهور سوریه یک فرصت تاریخی است. الاحیرش روز گذشته با اسد دیدار کرد. ریاستجمهوری سوریه اعلام کرد که در این دیدار آخرین تحولات سوریه و لیبی، نبرد این کشورها علیه تروریسم و دخالتهای خارجی در آن بررسی و تأکید شد...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «عبد الرحمن الأحیرش» معاون نخست وزیر وابسته به پارلمان شرق لیبی که در حال حاضر در سوریه حضور دارد، تأکید کرد که دیدارش با بشار اسد رئیس جمهور سوریه یک فرصت تاریخی است.
الاحیرش روز گذشته با اسد دیدار کرد. ریاستجمهوری سوریه اعلام کرد که در این دیدار آخرین تحولات سوریه و لیبی، نبرد این کشورها علیه تروریسم و دخالتهای خارجی در آن بررسی و تأکید شد که آنچه در سوریه و لیبی رخ میدهد، اتفاق واحدی است.
الاحیرش در گفتگو با روزنامه الوطن سوریه گفت که «استقبال رئیس جمهور بشار اسد، بسیار خوب بود. البته ما انتظار چنین چیزی را داشتیم. او انسانی ملیگراست که به مسائل جهان عرب بویژه سوریه اهمیت میدهد».
وی ادامه داد: «دیدار ما بسیار خوب بود... رئیس جمهور اسد به ما گفت: همه چیز را درباره لیبی میدانم و آنچه در آن رخ میدهد، در راستای یک طرح واحد علیه سوریه و لیبی است، با نامهای متفاوت، ولی هدف از نابودی دو کشور، یکی است و تروریسم، دشمن مشترک ما و کشورهای حامی آن نیز، دشمن مشترک ما هستند».
این مسئول لیبیایی ادامه داد: «دشمن [سوریه و لیبی] یکی است. ما در یک مسیر، مبارزه میکنیم؛ چه این تروریسم در سوریه باشد چه در لیبی؛ به فضل خدا و ارتش سوریه و نیروهای مسلح لیبی، در برابر آن پیروز خواهیم شد... این چیزی است که اکنون میخواهیم».
الاحیرش تصریح کرد: «شاهد یک حمله وحشیانه از سوی ترکیه به رهبری اردوغان هستیم... که تلاش دارد رؤیای احیای امپراتوری عثمانی را عملی کند. ولی این مسئله، به فضل بازوان مردان سوریه و لیبی، محقق نخواهد شد».
معاون نخست وزیر وابسته به پارلمان شرق لیبی تأکید کرد: «نیروهای مسلح لیبی با تجاوز ترکیه، مقابله میکنند... ما از تجاوز ترکیه و حملات وحشیانه آن، بسیار اذیت شدیم؛ لذا باید این پیام را به جهان مخابره کنیم که سوریه و لیبی، کشورهای صلح هستند، نه کشورهای جنگ».
وی ادامه داد: «[لیبی و سوریه] میخواهند مانند دو ملت برادر، در امنیت و صلح زندگی کنند. ولی ترکیه را چه به لیبی و سوریه؟! سوریه هم اکنون در پی بازپسگیری خاک، امنیت و ثبات ملت سوریه است».
وی بازگشایی سفارت لیبی در دمشق را سرآغاز فعالیت سیاسی و «برقراری روابط طبیعی برادرانه بین دو کشور» دانست.
این مسئول لیبیایی در پایان خاطر نشان کرد، بازگشایی این سفارت، باعث خشم بسیاری از کشورها شد، ولی بسیاری دیگر را نیز شادمان خواهد کرد.
وزارت اطلاعرسانی سوریه روز گذشته از فعالیت مجدد سفارت لیبی در دمشق خبر داد و اعلام کرد که سفارت لیبی امروز سهشنبه (13 اسفند) فعالیت خود را مجددا آغاز خواهد کرد.
دولت موقت لیبی در شرق که ژنرال خلیفه حفتر نیز وابسته به آن است از حمایت چند کشور از جمله روسیه، مصر و امارات برخوردار است و در مقابل دولت وفاق ملی در طرابلس (غرب لیبی) به ریاست «فائز السراج» از حمایت ترکیه برخوردار است.
نیروهای شرق لیبی تحت امر حفتر از یازده ماه پیش با هدف سیطره بر طرابلس به مناطق حومه آن حمله کردهاند، اما با مقاومت نیروهای دولت وفاق ملی مواجه شده و هنوز نتوانستهاند پایتخت را تحت کنترل خود بگیرند.
منبع: خبرگزاری فارس