ممنوعیت پیشفروش بلیت اتوبوس به مقاصد غیراربعینی اعلام شد

دنیای اقتصاد: با نزدیک شدن به ایام اربعین و افزایش تقاضا برای سفر به مرزهای غربی کشور، وزارت راه و شهرسازی از ممنوعیت پیشفروش بلیت اتوبوس به مقاصد غیراربعینی در بازه زمانی 18 تا 26 مرداد خبر داد؛ تصمیمی که با واکنش منفی مسافران روبهرو شده و موجب نارضایتی عمومی شده است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ اگرچه هر ساله در روزهای منتهی به اربعین، با مشکل کمبود بلیت اتوبوس مواجه بودهایم، اما این نخستینبار است که تصمیمگیران حوزه حملونقل، با ممنوعیت رسمی پیشفروش بلیت برای مسیرهای غیراربعینی، در صدد کنترل بحران کمبود ناوگان برآمدهاند. این اقدام در حالی اتخاذ شده که به نظر میرسد به جای حل ریشهای مشکل، بار کمبود ناوگان به دوش مسافران سایر مسیرها انداخته شده است.
به گفته احمدرضا عامری، رئیس هیأتمدیره اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری، تعداد اتوبوسهای فعال نسبت به دهه گذشته بهشدت کاهش یافته و از حدود 16 هزار و 500 دستگاه به کمتر از 7 هزار دستگاه رسیده است. او میگوید: این عدد، پاسخگوی تقاضای روزمره و همچنین ایام پیک سفر مانند ایام اربعین نیست. برای تأمین نیاز موجود، کشور حداقل به سههزار و 500 دستگاه اتوبوس جدید نیاز دارد.
علت این کاهش، عمدتاً به سیاستهای کنترلی در حوزه نرخگذاری کرایه و رشد سرسامآور هزینههای نگهداری، قطعات و لاستیک بازمیگردد. بسیاری از ناوگانها یا فروخته شدهاند، یا به دلیل فرسودگی شدید از چرخه خدمات خارج شدهاند، و بخشی نیز به ناوگان حملونقل خصوصی پیوستهاند.
همزمانی ایام تابستان با ایام اربعین، بحران را تشدید کرده است؛ زیرا تقاضای سفرهای عمومی و زیارتی به اوج میرسد و ناوگان موجود توان پاسخگویی به هر دو گروه را ندارد. کارشناسان هشدار میدهند که تصمیمات مقطعی و ناگهانی نظیر اختصاص تمام ناوگان به سفرهای اربعینی، تنها به بحران موجود دامن میزند. این در حالی است که سیاستگذاران میبایست از سال گذشته، برای تقویت و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی برنامهریزی میکردند.
مشروح گزارش را اینجا بخوانید.