منتظری: باید ارجاع پروندهها به شعب، هوشمند و الکترونیک انجام شود

رئیس دیوان عالی کشور گفت: جهت جلوگیری از اطاله دادرسی و با عنایت به تخصصی شدن شعب دیوان عالی، باید از ارجاع هوشمند و الکترونیک پروندهها بهره برد.
باشگاه خبرنگاران جوان - حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در جلسه شورای معاونین که امروز 21 تیرماه برگزار شد؛ اظهار کرد: تاریخ آئینه عبرت است و همانگونه که مقام معظم رهبری با فرمایشات حکیمانه خود عبرتهای عاشورا متذکر شدند امروز نیز باید برای همه یادآوری و نصب العین شود.
وی در تشریح این مطلب ادامه داد: از مهمترین آموزهها و تعالیم عاشورا، در طول قرنهای متمادی، عبرت آموزی این واقعهی غم بار تاریخی است و باید اذعان داشت مهمتر از درسهای عاشورا عبرت و سرمایههای نهفته این حرکت عظیم از جمله توجه به اصل ولایت و رهبری، عدم ترک امر به معروف و نهی از منکر، تدبیر و برنامه ریزی، آزادگی، ایثار، عشق به خدا و... است.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: یکی از سیاهترین و تلخترین مقاطع تاریخ، اسارت خاندان سیدالشهداء است که اوج انحراف در امت پیامبر را نشان میدهد و بر این مصیبت بزرگ هر چه بگرییم کم است.
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به انحرافات سیاسی و عقیدتی در آن مقطع تاریخی عنوان کرد: بعد از ارتحال پیامبر (ص) امت اسلامی از نظر اعتقادی دچار انحراف شد و توحیدی که پیامبر و قرآن معرفی کرده بود دیگر مطرح نبود، امت اسلامی با سرپیچی از امامت در انحراف و ابتذال به حدی از بدبختی رسید که فرزند پیامبر خود را با آن وضعیت اسفبار به شهادت رساندند و اهل بیت ایشان را به اسارت بردند.
وی در ادامه سخنان خود با تبیین شرایط سیاسی و اجتماعی جهان اسلام تصریح کرد: رژیم جعلی اسرائیل چنان سیلی محکمی از نظام جمهوری اسلامی ایران خورد که هنوز سردرگم است و رهبر فرزانه و حکیم انقلاب نیز فرمودند: صهیونیسم زیر پای ملت ایران له شد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری استقامت و همبستگی آحاد مردم عزیزمان را سرمایهای عظیم برشمرد و گفت: موظفیم با خدمت صادقانه قدردان این نعمت الهی باشیم و در رفع مشکلات آنان هر چه بهتر و بیشتر تلاش کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور بر اجرایی کردن طرح ارجاع هوشمند پروندهها تاکید کرد و گفت: در جهت جلوگیری از اطاله دادرسی و با عنایت به تخصصی شدن شعب دیوان عالی کشور، باید از ارجاع هوشمند و الکترونیک پروندهها بهره برد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری ضمن انتقاد از تأخیر در رسیدگیها و تجدید اوقات بیمورد خاطرنشان کرد: رؤسای دادگستریها در خصوص اجتناب تجدید اوقات بی مورد و جلوگیری از اطاله در امر کارشناسی نظارت لازم را داشته باشند.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به معاونت نظارت دیوان عالی کشور بر پیگیری و مکاتبه با رؤسای دادگستریها در خصوص جلوگیری از تجدید اوقات بی مورد و نامتعارف در برخی پروندهها تاکید کرد.
گفتنی است در ادامه این جلسه پیرامون طرح ارجاع هوشمند و الکترونیک پروندهها به شعب، رسیدگی به موقع پروندههای اختلاف در صلاحیت، احاله و تجمیع در کمترین زمان ممکن بحث و تبادل نظر شد.
شایان ذکر است، عبدالحمید مرتضوی معاون نظارت دیوان عالی کشور در خصوص تجدید وقتهای بی مورد و غیر متعارف گزارشی ارائه کرد و افزود: از طریق نظارت الکترونیک و سامانههای موجود عملکرد محاکم در این خصوص مورد بررسی قرار خواهد گرفت و طی مکاتبهای با رؤسای کل دادگستری استانها بر اعمال نظارت برای جلوگیری از اطاله دادرسی و تضییع حقوق اصحاب پرونده تاکید شده است.
مبنع: مهر