سه‌شنبه 6 آذر 1403

منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود

استان بوشهر با داشتن تاسیسات بزرگ نفت و گاز که از جنوب این استان تا شمال آن امتداد دارد اما به نظر می رسد با یک ممنوعیت نانوشته برای ورود متخصصان بومی این استان برای به مدیریت این این شرکت ها روبرو شده است، چیزی که دودش به چشم مردم استان و سودش به جیب استان های دیگر می‌رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ استان بوشهر یکی از بزرگترین ذخایر انرژی جهان را در خود جای داده و از جنوبی ترین نقطه تا شمالی ترین نقطه ی آن تاسیسات نفت و گاز وجود دارد.

اما طی سالیان متمادی که این سنعت در استان بوشهر وجود داشته و سهم مدیران بومی استان از حضور در راس مدیریت ها و پست های کلیدی این مجموعه تقریبا هیچ بوده است.

یکی از مهمترین گلایه‌ی مردم و مسئولان استان بوشهر عدم استفاده از نیروهای بومی در پست های کلیدی این تاسیسات است که در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر نیز بیان شد.

استخدام غیربومی‌ها در صنایع نفت و گاز ممنوع شود

ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انتظار داریم یک بار برای همیشه به ظلم پایان‌ناپذیر صنعت نفت استان بوشهر پایان دهید. این صنعت آلودگی و مشکلات متعددی ایجاد کرده ولی ثمره آن برای مردم همان تقریبا هیچ بوده است.

رضایی تصریح کرد: اگر راهی و فرودگاهی ساخته‌اند برای خودشان بوده است و اگر می‌خواستند برای مردم استان بوشهر کاری کنند، برای ما بیمارستان می‌ساختند.

وی افزود: از رئیس جمهور می‌خواهیم که دستور دهید استخدام غیربومی‌ها در صنایع نفت و گاز ممنوع شود. مدیریت‌های نفت و گاز در این استان بومی شود و این شرکت‌های نفتی و گازی ملزم به مسئولیت اجتماعی شوند.

همچنین ابراهیم رضایی تصریح کرد: نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: از وضعیت عملکرد نفت در استان خصوصا نفت وحدتیه ناراضی و معترض هستیم. توافقاتی را با شرکت مناطق نفت‌خیز داشتیم ولی پیشرفت این توافقات تقریبا صفر درصد بوده است.

متخصصان استان در مدیریت پارس جنوبی جایی ندارند 

موسی احمدی نماینده جنوب استان بوشهر در مجلس وشورای اسلامی اظهار کرد: 60 درصد درآمد استان از جنوب استان تامین می شود ولی مردم این استان دچار محرومیت شدید هستند.

احمدی افزود: متاسفانه متخصصان استان در مدیریت پارس جنوبی جایی ندارند و از ظرفیت آنها استفاده نمی شود ما از آقای رئیس جمهور می خواهیم از این ظرفیت استان استفاده شود و این حق متخصصان بومی استان است که در پست های مدیریتی این مجموعه حضور داشته باشند. نماینده جنوب استان بوشهر خاطر نشان کرد: از دولت می خواهیم تارهای در هم تنیده پتروشیمی های پارس جنوبی را از هم جدا کنند و مصوبه 50 درصدی اشتغال بومی ها در صنایع نفت و گاز که هیچ وفت اجرایی نشده است را اجرایی کنند.

صنعت نفت مشکل اشتغال جوانان بوشهری را باید حل کند احمد محمدی زاده استاندار بوشهر با اشاره به آمار بالای جوانان بیکار در استان بوشره اظهار کرد: با اجرا طرح‌های مختلف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی حداقل باید مشکل اشتغال جوانان بومی برطرف شود.

محمدی زاده افزود: رابطه نفت در استان بوشهر به نوعی می توان گفت یک رابطه تکدی گری شده است و مردم استان بوشهر با وجود داشتن این سرمایه از آن بهره ی مناسبی ندارند.

استاندار بوشهر بیان کرد: یکی از درخواست های ما از دولت و وزارت نفت انتصاب نیروهای بومی در مدیریت صنایع نفت و گاز است.

آنچه خود داشت ...

ظرفیت سرشار نفت و گاز استان بوشهر که این استان را به بزرگترین تامین کننده گاز کشور وهمچنین یکی از بزرگترین منابع درآمد ایران تبدیل کرده است جز دود فلر ها چیز خاصی را نصیب مردم این استان نکرده است.

یکی از دلایلی که شرکت های نفت و گاز مستقر در استان بوشهر تمایل چندانی به اجرای تعهدات خود در قبال مردم استان بوشهر نیستند این است که اکثر مدیران شرکت های آن غیر بومی هستند و انتظار می رود در دولت آبت الله رئیسی این منطقه ی ممنوعه برای متخصصان بومی و تحصیل کردگان این دیار نیز باز شود تا بتوانند در مدیریت این صنایع نقش داشته باشند.

در هیچ استانی چنین چیزی وجود ندارد که یک صنعت با این حجم تاسیس شده باشد و نقش مدیران بومی آن استان در مدیریت آن صفر باشد و این روی دیگر ظلمی است که به مردم این استان شده است.

از جمله تعدادی از تاسیسات نفت و گاز که در استان بوشهر دایر است می توان موارد زیر را نام برد.

همجواری با بزرگترین میدان گازی جهان

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حاشیه خلیج فارس و در محدوده 46 هزار هکتاری استان بوشهر قرار گرفته است که مشتمل بر سه منطقه پارس یک (پارس جنوبی) با 14 هزار هکتار که شهرستان عسلویه را در بر می گیرد، پارس دو (کنگان) در محدوده 16 هزار هکتاری شهرستان کنگان را در بر گرفته است و پارس سه (پارس شمالی) شامل 16 هزار هکتار از محدوده ی شهرستانهای دیر، دشتی، تنگستان و بوشهر را در بر می گیرد.

به گفته ی مدیر عامل این شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی که از نیروهای غیز بومی استان است 50 درصد از درآمد دولت از این شرکت تامین می شود.

مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: سهم ایران از بزرگ‌ترین مخزن گاز دنیا 3 هزار و 700 کیلومترمربع است، 500 تریلیون فوت‌مکعب برآورد گاز درجای این مخزن و 18 میلیارد بشکه میعانات گازی سهم ایران است که با نگاهی دیگر در واقع 75 درصد تولید گاز کشور، 50 درصد ذخایر گاز ایران و هشت درصد ذخایر گاز دنیا را شامل می‌شود.

هادی هاشم زاده فرهنگ افزود: بودجه عمومی کشور در سال 1399، 640 هزار میلیارد تومان بوده و ارزش محصولات پارس جنوبی در این سال 384 هزار میلیارد تومان محاسبه شده که به این معناست 54 درصد درآمدهای دولت از محصولات پارس جنوبی است.

شرکت گاز فجر جم

یکی دیگر از تاسیسات گازی که در استان بوشهر احداث شده شرکت پالایش گاز فجر جم می باشد که در شهرستان جم واقع شده است.

شرکت پالایش گاز فجر جم از سال 1367 برای تصفیه گاز میدان های گازی نار و کنگان واقع در منطقه جم و ریز در شرق استان بوشهر مورد بهره برداری قرار گرفته است. این شرکت ابتدا برای تصفیه گاز طبیعی با ظرفیت روزانه 85 میلیون استاندارد متر مکعب طراحی شده بود که در سال 1379 با اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید گاز پالایشگاه به 110 میلیون استاندارد متر مکعب در روز رسید و در سال 1389 با انتقال گاز پارس جنوبی به پالایشگاه ظرفیت گاز تولیدی این شرکت به 125 میلیون استاندارد متر مکعب در روز افزایش یافت.

*س_ پایانه نفتی خارگ بزرگ‌ترین مرکز صادرات نفت خام کشور_س*

در منطقه عملیاتی خارگ بیش از 40 مخزن ذخیره سازی نفت خام با ظرفیت بالغ بر 20 میلیون بشکه وجود دارد که نفت خام ارسالی از مناطق نفت‌خیز جنوب که توسط خطوط لوله زیردریایی وارد خارگ می شود را ذخیره سازی می نماید. در این محل ضمن ذخیره سازی، عملیات سنجش و اندازه گیری و تفکیک انواع نفت خام برای صادرات انجام می پذیرد.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی عنوان کرد: در حال حاضر هر 9 پهلوگاه پایانه خارگ آماده پهلودهی و بارگیری است و در صورت نیاز متخصصان این شرکت می‌توانند عملیات بارگیری کشتی به کشتی را نیز انجام دهند و روزانه بین 5 تا 6 میلیون بشکه توانایی بارگیری داریم.

میدان نفتی نرگسی در وحدتیه

میدان نفتی نرگسی از میدان‌های نفتی ایران است، که در محدوده شهرستان دشتستان، استان بوشهر قرار دارد، همچنین در فاصله 30 کیلومتری از شمال برازجان و در شرق شهر وحدتیه مستقر می‌باشد.

هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت خام این میدان به‌طور میانگین، معادل 15 هزار بشکه در روز برآورد می‌شود.

منطقه نفتی بهرگان بندر امام حسن علیه السلام

منطقه استراتژیک بندر امام حسن و منطقه بهرگان از آن جهت است که شامل چندین سکوی پلاتفورم نفتی است و همچنین حداقل حدود پنجاه حلقه چاه نفت که روزانه از آنها نفت استخراج می شود. این نفت توسط لوله هایی به قطر 30و40 اینچ که در بستر دریا نهفته اند به ساحل بندر امام حسن و منطقه نفتی بهرگان است منتقل شده ودر ساحل نمک زدایی و آماده صادرات به پایانه سورنا می شوند. سورنا در چند کیلومتری بندر امام حسن قرار دارد و از آن جا از طریق دریا به کشورهای طرف قرارداد با ایران تحویل داده می شود.

منطقه بهرگانسر، قدیمی‌ترین منطقه نفتی دریایی ایران به شمار می‌آید. اولین چاه اکتشافی این میدان در سال 1338 حفر شد و میدان نفتی بهرگانسر در سال 1340 بعنوان اولین میدان نفتی دریائی خلیج فارس با مشارکت شرکت آجیپ ایتالیا کشف شد و بهره برداری از آن از سال 1341 آغاز گردید.

این شرکت ها که به اختصار نام برده شد بخش بزرگی از هزینه های کشور را تامین می کنند و از استان های مختلف مدیرانی در ژست های کلیدی آن وجود دارند اما مدیران بومی استان سهمی تقریبا برابر با صفر در مدیریت این شرکت ها دارند.

همین باعث شده استخدامام ها و انتصاب ها از چهارچوبی که قانون برای نیروهای بومی در نظر گرفته و همچنین مسئولیت صنایع نفت و گاز در قبال مردم استان بوشهر نادیده گرفته شود.

مردم استان بوشهر از دولت انقلابی آیت الله رئیسی انتظار دارند سهم جوان تحصیلکرده این استان را در مدیریت این مجموعه ها اعمال کند.

انتهای پیام //

منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 2
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 3
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 4
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 5
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 6
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 7
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 8
منطقه ممنوعه استان بوشهر برای ورود بومی ها / تکدی‌گری برای برداشت از منابع خود 9