شنبه 13 بهمن 1403

منطقه گردشگری رود رونه در باشت آماده واگذاری به بخش خصوصی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
منطقه گردشگری رود رونه در باشت آماده واگذاری به بخش خصوصی است

گچساران - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشت گفت: منطقه گردشگری رود رونه برای تکمیل زیرساخت های رفاهی آماده واگذاری به بخش خصوصی است.

صادق ماندنی زاده روز سه شنبه در حاشیه بازدید از طرح های حوزه میراث فرهنگی باشت که به مناسبت هفته گردشگری صورت گرفت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فازهای اول و دوم ایجاد زیرساخت های رفاهی منطقه گردشگری رود رود با سه میلیارد ریال انجام شده است.

وی بیان کرد: امکاناتی نظیرآلاچیق، سکوهای نشیمن و سرویس های بهداشتی از جمله زیرساخت های رفاهی ایجاد شده در این منطقه گردشگری است.

ماندنی زاده با اشاره به اینکه ساحل زیبای رودرونه در شهرستان باشت با محیطی مفرح، طبیعتی زیبا و آب و هوایی دلپذیر در فصول مختلف سال میزبان هزاران گردشگر است عنوان کرد: این منطقه در صورت مشارکت بخش خصوصی می تواند یکی از قطب های گردشگری جنوب کشور باشد.

این منطقه با آمیزه ای از سرسبزی بهار در سایه سار جنگل های بلوط و بادام، صدای شرشر آب و بناهای تاریخی، منظرگاهی بدیع و بکر و رنگ کمانی از جاذبه های طبیعی است در جنوب کهگیلویه و بویراحمد و در 10 کیلومتری شهر باشت قرار دارد. آب خنک و گوارای رود رونه در سایه سار دلنشین درختان گردو، انگور، انجیر و توت وحشی و رایحه ح0خوش بوته های پونه سردسیری استراحتگاهی بی بدیل برای مسافران مهیا کرده است. وجود غاز بزرگ معروف به اشکفت میر محمد ظاهری که در بلندی یکی از دیگر جاذبه های تاریخی و گردشگری این منطقه است تکمیل کننده جاذبه های طبیعی این منطقه بکر است. اشکفت برابر با وسعتی به اندازه برپایی بیش از 30 چادر مسافرتی در کنار چشمه آب گوارا این منطقه را به بهشت گمشده طبیعت گردی تبدیل کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشت همچنین از پیشرفت فیزیکی بیش از 95درصدی طرح احداث مجتمع گردشگری در روستای شوش در این شهرستان خبر داد.

ماندنی زاده افزود: این طرح با 25 میلیارد ریال تسهیلات بانکی و سرمایه گذاری بخش خصوصی در دست احداث است.

وی ابراز داشت: با بهره برداری از این طرح که تا پایان سال جاری محقق می شود 15 شغل مستقیم و 30 شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشت با یادآوری اینکه روستای شوش در محل اتصال جاده ترانزیتی قرار دارد ابرازامیدواری کرد: بهره برداری از این طرح بتواند نقش مهمی در رفاه حال گردشگران داشته باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشت با اشاره به اینکه هفتمین مرحله مرمت بنای تاریخی پل بریم در دست اجراست افزود: دراین مرحله 2 دهنه از پل تاریخی بریم مرمت می شود.

وی بیان کرد: این طرح با 700میلیون ریال اعتبار تا پایان شهریور تکمیل می شود.

ماندنی زاده ابراز داشت: سنگ فرش، دیوارکشی و نرده کشی از بخش های مختلف مرمت پل تاریخی بریم در مراحل پیش بوده است.

وی بیان کرد: طرح مرمت پل بریم با هدف ماندگاری بیشتر این میراث ارزشمند تاریخی اجرا می شود.

پل بریم به‌صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته است که در روزگار کهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزدیک منطقه بود.

بخش های به جا مانده از این میراث تاریخی شامل 13 دهانه طاق چشمه و پایه ستون‌های بزرگ است.

این مکان دیدنی در حدود هشت کیلومتری شهر باشت، در محدوده روستای چم بلبل و حدود 90 کیلومتری جنوب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

به دلیل قرار داشتن تفرجگاه چشمه انجیری در نزدیکی این پل جذابیت های آن برای گردشگران بیشتر شده است.

این پل تاریخی در فصل های مختلف سال با وجود گرمای شدید منطقه پذیرای گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور است.

پل تاریخی بریم باشت در پنجم آذر سال 1380 به شماره 4400در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

براساس مطالعات باستان شناسی پایه‌های این پل مربوط به روزگار ساسانیان و احتمالا هخامنشیان است و در دوره سلجوقیان طاق‌های آجری بکار رفته درپل مشاهده می‌شود.

در دوران صفوی با توجه به رشد و گسترش شهر نشینی پل بریم مرمت شد.

این پل که یکی از 10 پل تاریخی موجود در کهگیلویه و بویراحمد است، با شماره 4400 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

55 اثر تاریخی در شهرستان باشت تاکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

پل تاریخی پریم، دوگور دوپا، چهار صفه خان احمد و اشکفت شاه از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان است.

شهرستان باشت با وسعت بیش از یکهزار و 600 کیلومتر در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد دارای 115 روستا، یک شهر، 2 بخش و 22 هزار نفر جمعیت است.

باشت در 110 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*