مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
نام مهدی بازرگان با بسیاری از رخدادهای تاریخ معاصر گره خورده است. استاد و رییس بعدی دانشکده فنی دانشگاه تهران سرگرم مباحث ترمودینامیک و تفسیر قرآن بود که به عنوان رییس هیأت خلع ید از شرکت نفت انگلستان و ایران راهی آبادان شد و در دولت دکتر مصدق معاون وزارت فرهنگ و سپس مجری پروژه لوله کشی آب تهران شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، 30 دی ماه 1373، زمانی که مهدی بازرگان در زوریخ سوییس آخرین لحظات عمر 87 ساله خود را سپری میکرد، کمتر کسی فکر میکرد که دهها بعد از کارنامه او بهعنوان عبرتی برای تاریخ یاد خواهند کرد. بازرگان در جایگاه خود فرد بی اهمیتی نبود. کارنامه فعالیتهای سیاسی او در سالهای پیش از انقلاب، حداقل در مقایسه با مصدق و جبهه ملی که در ناامیدی تمام عطای فعالیت...
به هیچ نخستوزیر / صدراعظم / رییس الوزرا و رییس دولت دیگری قبل و بعد از خود شباهت ندارد زیرا چنان که گفته شد حکم صدارت او را نه پادشاه، نه رییس جمهوری و نه حاکمی با عنوانی دیگر صادر نکرد بلکه کسی که در لحظه صدور حکم هیچ عنوان رسمی نداشت و به دو اعتبار - حق شرعی و حق قانونی ناشی از آرای اکثریت ملت - رییس دولت تعیین کرد
هلندی سرگردان به یک کشتی افسانهای اشاره دارد که طلسم شده و همیشه در دریاها سرگردان میچرخد. این کشتی هیچ وقت نمیتواند لنگر بیاندازد. چرا شاه لقب هلندی سرگردان را گرفت؟ چون از زمانی که تبعیدش آغاز شد، از این کشور به آن کشور میرفت.
اعضای گروهک ملیمذهبی اغلب سمپات گروهک تروریستی منافقین بوده و در جسات محفلی و خصوصی درباره ارتباط عاطفی با سرکرده فرقه سخن گفتهاند.
اعضای گروهک ملیمذهبی اغلب سمپات گروهک تروریستی منافقین بوده و در جسات محفلی و خصوصی درباره ارتباط عاطفی با سرکرده فرقه سخن گفتهاند.
در راستای درک و بازشناسی آینده سیاست و فرهنگ سیاسی در سپهر ایران یک منظومه از مؤلفهها و ارکان مؤثرند که این موارد در چهار حوزه مفصلبندی شد.
رئیس کمیسیون نامگذاری معابر شورای شهر تهران میگوید، نسبت به دورههای پیشین تعداد نامگذاری کمتری داشتهاند و اولویت را روی کیفیت نامگذاری و پیشینه تاریخی گذاشتهاند. نرگس معدنیپور توضیح میدهد که قرار است نام خیابان دیگری بهغیر از بیستون در یوسفآباد بهنام یحیی سنوار نامگذاری شود: «ما برای نامگذاری آییننامهای داریم که از دوره اول شورا تهیه و در دورههای بعدی تکمیل شده است.
دادگاه تجدیدنظر اصفهان حکم حبس تعزیری مهدی مقدری، «دبیرکل پیشینِ سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی» و «پژوهشگر و نویسنده حوزه حکمرانی و دموکراسی» را تایید کرد.
«اینکه گفته میشود آقای هاشمی رفسنجانی باعث ادامه جنگ شد هم یک دروغ بزرگ است. او هم مانند بقیه دست چپش به دست راستش میگفت چه کار کنیم. یعنی هیچکس نه قرص و محکم میگفت باید وارد عراق شویم و نه میگفت برای آتشبس برویم. چون اصلاً باور نمیکردیم ما بتوانیم در خرداد خرمشهر را بگیریم و شاید این احتمال برای اواخر سال 61 داده میشد. ولی فروپاشی ارتش عراق، آن بخشی از ارتش عراق که داخل ایران...
در بخش دوم از میزگرد صادق زیباکلام و حبیب احمدزاده به این سوالات پاسخ داده شد که «چرا بعد از آزادسازی خرمشهر جنگ ادامه یافت؟» و «جنگ چگونه پایان یافت؟». در بخش اول این گفتگو نیز به این سوال پرداخته شده بود که «چه کسی جنگ را آغاز کرد؟»
طی سالهایی که رهبر نظام نوپای سیاسی ایران با حضور روحانیان در مناصب اجرایی مخالف بودند، مجموعهای از حوادث ضد امنیتی، ترورها و بمبگذاریها موجب هرج و مرج سیاسی و شهادت هسته اول نیروهای انقلاب شد.
با وقوع انقلاب 57 و آن تحولات و ساختارشکنیها و بازگشت الگوهای دینی، هنر و فرهنگ بعد از ساختارهای امنیتی بیشترین آسیب و خسران را دید. هنرمندان به دو گروه انقلابی و طاغوتی تقسیم و بعضی بدون برچسب و انگی از کار بیکار شدند. هنرمندانی که مهاجرت نکردند و در دسته دوم تعریف شدند، روزگار سختی را تحمل کردند که لایق آن نبودند. تاریخ و سرگذشتشان را حتماً خواندهاید و شنیدهاید.
آیتالله خامنهای: «... بحث شد که این مسائل را چگونه به مردم اطلاع دهیم و چطور به آنان توضیح دهیم در مقابل جنگی قرار گرفتهاند که ابعاد و زمان آن مشخص نیست؟ بالاخره تصمیم جمعی بر این شد که من به عنوان نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع.... مطلب را با مردم در میان بگذارم»
سالها قبل از خانم هاشمی، اچجیولز، نویسنده انگلیسی، با مطالعه رفتار رهبران انقلابهای روسیه و چین نوشت: «هیچ انقلابی ختم به دمکراسی نمیشود؛ چون در انقلابها رهبرانی به قدرت میرسند که با آنان به جز خشونت، رفتار دیگری نشد...» جورج اورول هم در رمان معروفش «قلعه حیوانات»، به همین نقطه میرسد.