مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
«اینکه گفته میشود آقای هاشمی رفسنجانی باعث ادامه جنگ شد هم یک دروغ بزرگ است. او هم مانند بقیه دست چپش به دست راستش میگفت چه کار کنیم. یعنی هیچکس نه قرص و محکم میگفت باید وارد عراق شویم و نه میگفت برای آتشبس برویم. چون اصلاً باور نمیکردیم ما بتوانیم در خرداد خرمشهر را بگیریم و شاید این احتمال برای اواخر سال 61 داده میشد. ولی فروپاشی ارتش عراق، آن بخشی از ارتش عراق که داخل ایران...
در بخش دوم از میزگرد صادق زیباکلام و حبیب احمدزاده به این سوالات پاسخ داده شد که «چرا بعد از آزادسازی خرمشهر جنگ ادامه یافت؟» و «جنگ چگونه پایان یافت؟». در بخش اول این گفتگو نیز به این سوال پرداخته شده بود که «چه کسی جنگ را آغاز کرد؟»
طی سالهایی که رهبر نظام نوپای سیاسی ایران با حضور روحانیان در مناصب اجرایی مخالف بودند، مجموعهای از حوادث ضد امنیتی، ترورها و بمبگذاریها موجب هرج و مرج سیاسی و شهادت هسته اول نیروهای انقلاب شد.
با وقوع انقلاب 57 و آن تحولات و ساختارشکنیها و بازگشت الگوهای دینی، هنر و فرهنگ بعد از ساختارهای امنیتی بیشترین آسیب و خسران را دید. هنرمندان به دو گروه انقلابی و طاغوتی تقسیم و بعضی بدون برچسب و انگی از کار بیکار شدند. هنرمندانی که مهاجرت نکردند و در دسته دوم تعریف شدند، روزگار سختی را تحمل کردند که لایق آن نبودند. تاریخ و سرگذشتشان را حتماً خواندهاید و شنیدهاید.
آیتالله خامنهای: «... بحث شد که این مسائل را چگونه به مردم اطلاع دهیم و چطور به آنان توضیح دهیم در مقابل جنگی قرار گرفتهاند که ابعاد و زمان آن مشخص نیست؟ بالاخره تصمیم جمعی بر این شد که من به عنوان نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع.... مطلب را با مردم در میان بگذارم»
سالها قبل از خانم هاشمی، اچجیولز، نویسنده انگلیسی، با مطالعه رفتار رهبران انقلابهای روسیه و چین نوشت: «هیچ انقلابی ختم به دمکراسی نمیشود؛ چون در انقلابها رهبرانی به قدرت میرسند که با آنان به جز خشونت، رفتار دیگری نشد...» جورج اورول هم در رمان معروفش «قلعه حیوانات»، به همین نقطه میرسد.
مهندس بازرگان در بازجوییهایش تحلیلی خواندنی از اوضاع روز ارائه میدهد. او از اختلافاتش درباره حکومت با امام خمینی مینویسد و اینکه مبارزه از اختیار نیروهای قدیمی سیاست خارج شده است.
در وضع فعلی کار طوری است که گردانندگی امور دست طرفداران (امام) خمینی است. دولت چرا در برنامه خود این همه مارکسیستها را بزرگ کرده؟ در صورتی که مارکسیستها به جز گروههای کوچک پایگاهی ندارند.
بعد از شهادت محمدعلی رجایی، شورای موقت ریاست جمهوری وزیر کشور وقت را مامور تشکیل کابینه جدید کرد.
بخشی از جریان اصلاحات میکوشد تا عدم سهم دهی پزشکیان به عناصر آنان را ناشی از قدرناشناسی رئیسجمهور تعریف کنند.
صندلی های وزارتخانه ها در دولت چهاردهم تعیین تکلیف شده اند و صندلی های معاونت و دیگر مسئولیت ها در دولت پزشکیان یکی بعد از دیگر سکانداران جدید خود را می شناسند.
شهدای 8 تیرماه سال 1360 در حیات سیاسی خود نهتنها بنا بر مصلحتاندیشیهای آنزمان، دست از مبارزه با انحراف سیاسی داخلی و مقابله با توطئهانگیزیهای خارجی برنداشتند، بلکه در مسیر تحقق دولت اسلامی و تقویت بنای جمهوری اسلامی، از هیچ تلاشی برای خدمت خالصانه به مردم شریف کشورمان دریغ نکردند، تا اینکه توسط مدعیان حمایت از خلق به شهادت رسیدند.
امیرعزیر نصیرزاده درحالی که بررسی صلاحیتش با نطق مخالف 4 نماینده همراه بود اما توانست با رأی بالایی راهی ساختمان وزارت دفاع شود.
در طالقان وقتی در حال شکار کبک بود با فردی به نام محمدرضا رضاخانی درگیر شد، ابتدا از اسلحهی شکاریاش دو تیر به سمت پای او شلیک کرد و در نهایت با شلیک سوم به سمت او، باعث مرگش شد...
در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات، «استیضاح مسعود پزشکیان» در مجلس ششم به عنوان بخشی از پیشینه حضور او در قوه مجریه توسط مخالفانش دست به دست می شود؛ به ویژه علیرضا زاکانی که در اشاره ای به این موضوع، «دولت سید محمد خاتمی» را که پزشکیان وزیر بهداشتش بود، «دولت ننگین» نام داد. «اقتصادنیوز» در این گزارش به بررسی آنچه در روز 27 خرداد 1382 رخ داد پرداخته؛ استیضاح پزشکیان در مجلسی با اکثریت...
اقتصادنیوز: در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات، «استیضاح مسعود پزشکیان» در مجلس ششم به عنوان بخشی از پیشینه حضور او در قوه مجریه توسط مخالفانش دست به دست می شود؛ به ویژه علیرضا زاکانی که در اشاره ای به این موضوع، «دولت سید محمد خاتمی» را که پزشکیان وزیر بهداشتش بود، «دولت ننگین» نام داد. «اقتصادنیوز» در این گزارش به بررسی آنچه در روز 27 خرداد 1382 رخ داد پرداخته؛ استیضاح پزشکیان در...