مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
هم میهن نوشت: اصلاحطلبی در برابر انقلابیگری تا پایان دولت موقت هم دردسرهایی بههمراه داشت. اول چند تن از وزرا ازجمله کریم سنجابی بهدلیل دخالتهای برخی چهرههای سیاسی در بهار 58 استعفا دادند و پس از آن یعنی با انتشار خبر تسخیر سفارت امریکا توسط جوانان خط امامی این دولت استعفایش را تقدیم امام خمینی کرد. اگرچه تا پیش از این بارها از استعفا سخن بهمیان آمده بود اما تا به آن روز مورد...
«ای بختیار لر، توبه کن بشو حر» سخنی بود که مهدی بازرگان در دانشگاه تهران و طی یک سخنرانی خطاب به شاپور بختیار، نخستوزیر محمدرضا شاه پهلوی بیان کرد، آنهم فقط چند روز پس از آنکه شورای انقلاب به فرمان امام تشکیل دولت موقت را در 15 بهمن 57 اعلام کرده و بازرگان بهعنوان نخستوزیر آن از امام حکم گرفته بود(خاطره از مهدوی کنی در گفتوگو با سایت جامعه روحانیت مبارز /17 بهمن 1387).
5 سال قبل در همایش بازرگان و انقلاب اسلامی پرسشی طرح شد که در این نوشته به آن پرداخته شده است: اگر مهندس بازرگان یک سیاستمدار کهنهکار و با هوش با دههها سابقه فعالیت سیاسی و سالها زندان بود چرا و چگونه بازی را به روحانیون واگذار کرد...
عباس شیبانی از رجال علمی، سیاسی، مبارز معاصر در سال 1310 متولد شد. مبارزات خود را با آغاز نهضت ملیشدن صنعت نفت آغاز و به جبهه ملی پیوست.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی: چین به دنبال منافع خود است و ما دچار توهم شدیم. ایران به چالشهایی که گاهی روسیه و ترکیه و دیگری ایجاد میکنند، تن ندهد. اعتماد اندیشهورزان را برگردانید. دولت مهندس موسوی از پاکدستترین و کارآمدترین دولتها بود.
رهبر انقلاب پس از اقامهی نماز بر پیکر مرحوم عباس شیبانی، خاطرهای نقل کردند.
اکتفا به معرفی دکتر شیبانی به عنوان عضو پیشین مجلس وشورای شهر گویا نیست. او را باید با سابقه دادگاه سران نهضت آزادی در سال 42، شورای انقلاب در سال 57، خبرگان قانون اساسی و وزارت نامربوط با تخصص کشاورزی در سال 58 و کاندیداتوری های صوری در رقابت با رجایی و هاشمی رفسنجانی و همکاری با ائتلاف آبادگران در 20 سال قبل معرفی کرد و این آخری احمدی نژاد را شهردار کرد تا از آن سکوی ریاست جمهوری...
در جریان دستگیری برخی لیدرهای میدانی مشخص شد که پول پاشیهای شدیدی برای «عملیات تأثیری» روی آشوبها صورت گرفته است!
عصرایران نوشت: این که سه شهردار سابق تهران (توسلی، کرباسچی و قالیباف) چهره های شاخص سیاسی امروز هستند و شهردار فعلی هم به عنوان یک فعال سیاسی شناخته میشود همه حاکی از آن است که شهرداری تهران عنوانی سیاسی است ولو شهرداری تهران درمقام نهاد سیاسی نباشد.
عصر ایران نوشت که در دولت دوم حسن روحانی هم ابتدا یک چهره کاملا سیاسی برای شهرداری تهران انتخاب شد و بعد از ماجراهایی که مجال ادامه کار را از او (محمد علی نجفی) ستاند این تصور غالب شد که بهتر است شهردار تهران غیرسیاسی باشد و در ادامه محمد علی افشانی و پیروز حناچی شهردار تهران شدند.
مهرداد خدیر در عصرایران نوشت: هر چند شهرداری تهران نهادی خدماتی - اجتماعی و غیر سیاسی است و امتیاز روزنامه آن هم در ابتدا عنوان سیاسی نداشت اما شهردار تهران سیاسیترین مقام غیر سیاسی ایران است!
مدتی قبل یکی از اکانتهای سایبری نزدیک به گروهک منافقین نوشته بود که اکانتهای جوانان محلات باید از حالت کرم ابریشمی خارجشده و همچون احزاب کردستان کار نظامی و تشکیلاتی انجام دهند!
این که سه شهردار سابق تهران (توسلی، کرباسچی و قالیباف) چهره های شاخص سیاسی امروز هستند و شهردار فعلی هم به عنوان یک فعال سیاسی شناخته میشود همه حاکی از آن است که شهرداری تهران عنوانی سیاسی است ولو شهرداری تهران درمقام نهاد سیاسی نباشد و وظایف آن در عرصههای خدماتی و اجتماعی و از زمان کرباسچی به این سو فرهنگی نیز تعریف شود. علیرضا زاکانی البته از ساخت قریب 200 هزار خانه هم سخن گفته...
امین معلوف روزنامهنگار و نویسنده عرب لبنانیتبار مسیحی ساکن فرانسه در کتاب غرق شدن تمدنها چند پارگیهایی را نشان میدهد که از نام و تبار و محل زندگی او هم آشکار است.
روزنامه اعتماد در یادداشتی با تیتر"نگاهی دیگر به خوشحالی برخی ایرانیان از بُردِ امریکا" نوشت: باختِ کشورمان از تیمهای انگلیس و امریکا موجب خوشحالی عدهای از ایرانیان در داخل و همچنین خارج از کشور شد.
اقتصادنیوز: شاید بتوان میرزا را متهم کرد که در غایت به دنبال برپایی یک حکومت سرخ - به مفهوم ضدسرمایهداری و نه ماتریالیستی کلمه - بوده و با گیلان یا از گیلان شروع کرده اما قطعا در پی جداکردن آن خطه از ایران نبوده است.