مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
خبرآنلاین در گزارشی به بررسی وضعیت روسای جمهور قبل و بعد از انقلاب اسلامی1357 پرداخته و بررسی کرده ابوالحسن بنی صدر، محمدعلی رجایی، آیت الله خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، محمدخاتمی، محمود احمدی نژاد، حسن روحانی و ابراهیم رئیسی هر یک قبل و بعد از انقلاب از چه سابقه ای برخوردارند؟
مهرداد خدیر در عصرایران نوشت: سال 58 در این مملکت اتفاقاتی رخ داد که در تاریخ ایران بیسابقه است. برای اولین بار همهپرسی تغییر رژیم سیاسی برگزار شد. چند ماه بعد رفراندوم قانون اساسی و قبل از آن انتخابات نمایندگان مجلس بررسی پیشنویس آن و نیز انتخابات مجلس شورای ملی که بعدا نام آن اسلامی شد. در زمستان همین سال اولین بار مردم پای صندوق رفتند تا رییس جمهوری انتخاب کنند و ابوالحسن بنیصدر...
ایسنا نوشت: طبق دستهبندی دکتر مهدی بازرگان،، شعارهای انقلاب اسلامی به چهار دسته شعارهای ضد استبدادی، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی، در حمایت از امام خمینی و برای بزرگداشت شهدا تقسیمبندی شد. نخستوزیر موقت ایران در گزارشی در کتاب انقلاب ایران در دو حرکت میزان استفاده از عکس امام خمینی، آیتالله طالقانی، دکتر علی شریعتی و آیتالله شریعتمداری را درصدبندی کرد.
10 سال از پیروزی انقلاب گذشته بود و قرار بر این بود که بهمناسبت دهمین سالگرد پیروزی انقلاب ویژهنامه متفاوت از آنچه هر سال در دهه فجر منتشر میشد، به رشته تحریر درآید.
بعد از ورود هواپیمای امام خمینی (ره) به ایران، ایشان سخنرانی مهمی را در بهشت زهرا انجام می دهند. در این سخنرانی گروهی از انقلابیون که بعدها به اعضای کمیته استقبال از امام مشهور شدند، در تصاویر سخنرانی ایشان دیده می شوند. آنان کجا هستند و سرنوشت شان چه شد؟
لباسهای یک شکل و همرنگ، مقنعههای یکسان و کوله پشتیهایی که این روزها اغلب مشابه هم هستند.
هم میهن نوشت: اصلاحطلبی در برابر انقلابیگری تا پایان دولت موقت هم دردسرهایی بههمراه داشت. اول چند تن از وزرا ازجمله کریم سنجابی بهدلیل دخالتهای برخی چهرههای سیاسی در بهار 58 استعفا دادند و پس از آن یعنی با انتشار خبر تسخیر سفارت امریکا توسط جوانان خط امامی این دولت استعفایش را تقدیم امام خمینی کرد. اگرچه تا پیش از این بارها از استعفا سخن بهمیان آمده بود اما تا به آن روز مورد...
«ای بختیار لر، توبه کن بشو حر» سخنی بود که مهدی بازرگان در دانشگاه تهران و طی یک سخنرانی خطاب به شاپور بختیار، نخستوزیر محمدرضا شاه پهلوی بیان کرد، آنهم فقط چند روز پس از آنکه شورای انقلاب به فرمان امام تشکیل دولت موقت را در 15 بهمن 57 اعلام کرده و بازرگان بهعنوان نخستوزیر آن از امام حکم گرفته بود(خاطره از مهدوی کنی در گفتوگو با سایت جامعه روحانیت مبارز /17 بهمن 1387).
5 سال قبل در همایش بازرگان و انقلاب اسلامی پرسشی طرح شد که در این نوشته به آن پرداخته شده است: اگر مهندس بازرگان یک سیاستمدار کهنهکار و با هوش با دههها سابقه فعالیت سیاسی و سالها زندان بود چرا و چگونه بازی را به روحانیون واگذار کرد...
عباس شیبانی از رجال علمی، سیاسی، مبارز معاصر در سال 1310 متولد شد. مبارزات خود را با آغاز نهضت ملیشدن صنعت نفت آغاز و به جبهه ملی پیوست.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی: چین به دنبال منافع خود است و ما دچار توهم شدیم. ایران به چالشهایی که گاهی روسیه و ترکیه و دیگری ایجاد میکنند، تن ندهد. اعتماد اندیشهورزان را برگردانید. دولت مهندس موسوی از پاکدستترین و کارآمدترین دولتها بود.
رهبر انقلاب پس از اقامهی نماز بر پیکر مرحوم عباس شیبانی، خاطرهای نقل کردند.
اکتفا به معرفی دکتر شیبانی به عنوان عضو پیشین مجلس وشورای شهر گویا نیست. او را باید با سابقه دادگاه سران نهضت آزادی در سال 42، شورای انقلاب در سال 57، خبرگان قانون اساسی و وزارت نامربوط با تخصص کشاورزی در سال 58 و کاندیداتوری های صوری در رقابت با رجایی و هاشمی رفسنجانی و همکاری با ائتلاف آبادگران در 20 سال قبل معرفی کرد و این آخری احمدی نژاد را شهردار کرد تا از آن سکوی ریاست جمهوری...
در جریان دستگیری برخی لیدرهای میدانی مشخص شد که پول پاشیهای شدیدی برای «عملیات تأثیری» روی آشوبها صورت گرفته است!
عصرایران نوشت: این که سه شهردار سابق تهران (توسلی، کرباسچی و قالیباف) چهره های شاخص سیاسی امروز هستند و شهردار فعلی هم به عنوان یک فعال سیاسی شناخته میشود همه حاکی از آن است که شهرداری تهران عنوانی سیاسی است ولو شهرداری تهران درمقام نهاد سیاسی نباشد.