مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
درست است که سید ضیا و رضاخان در «کمیته زرگنده» به جز کودتا سرکوب نهضت جنگل را هم در دستور کار داشتند اما کار به آنجا نرسید چون با کودتای سید ضیا در سوم اسفند 1299 عملا بازی تمام شده بود... میرزا در 11 آذر 1300 از شدت سرما یخ زده بود و جنازه او را یافتند و سر جنازه بی جان را بریدند.
پس از گزارشی که محسن رفیقدوست از تخلفات بنیصدر به امام خمینی (ره) ارائه کرد، با اینپاسخ روبرو شد: برای من بنیصدر مهم نیست؛ برای من آن 11 میلیون انسانی مهم هستند که به بنیصدر رای دادند.
«سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ماست»، جملهای که «میرزا علیاکبر شیخالاسلام اصفهانی» سال 1301 در مجلس خطاب به رضاخان و برنامه ارسال دانشجو به خارج از کشور مطرح کرد.
مبلغ نوشت: سید هادی طباطبایی در این نوشتار با نگاه به بیش از یک قرن مواجهه عالمان دینی با مدرنیته، ماجرای نواندیشی دینی را در ایران مرور کرده است.
اقتصادنیوز: رجال عصر پهلوی عنوان مجموعهای است که توسط رضا مختاری اصفهانی توسط نشر نی منتشر میشود.
رجال عصر پهلوی عنوان مجموعهای است که توسط رضا مختاری اصفهانی توسط نشر نی منتشر میشود. چندی پیش دفتر دوم از این مجموعه که به زندگی و زمانه آیتالله شیخ محمد خالصیزاده اختصاص داده شده بود با عنوان فقیه اصلاحگر منتشر شد.
"برداشت رهبر انقلاب از آمریکا تداوم نگاه حضرت امام به این دولت است؛ نگاهی واقع بینانه که همه دریچه ها را روی آن میبندد تا کشور و منافع و هویت آن مصون بماند."
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه هممیهن وابسته به تیم کرباسچی و قوچانی نوشت: جنبشهای اصلاحی و اعتراضی از آسیب «انحراف» در امان نماند. بنیصدر در میانه دوگانه مهدی بازرگان و مسعود رجوی، به بیراهه چپروی افتاد و خاماندیشانه در رویای رهبری انقلابی در انقلاب رفت و کابوس آفرید. خاتمی و موسوی نیز، با مجموعه بسترسازیهایی که از دو سوی رادیکالیسم چپ و راست صورت میگرفت، ناگاه...
یک روزنامه زنجیرهای که در تحریک و تهییج به آشوبگری رادیکال نقش داشت، اکنون سرخورده از شکست اغتشاش که برای رد گمکنی میگوید: خیالپردازان، حرکت اعتراضی جنبشی را تهدید میکنند و...
رهبر انقلاب در دیدار امروز خود با نخبگان، با اشاره به تبلیغات مستمر غربیها از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز، به 2 نامه در سالهای 69 و 82 اشاره کردند که قصد داشت نظام را به سمت تسلیم شدن ببرند.
اگر جنس اعتراضات اخیر یا جاری را بیشتر «فرهنگی» بدانیم (از این حیث که ماهیت اعتراضات در سالهای 78 و 88 سیاسی بود و در سال های 96 و 98 اقتصادی - معیشتی) آنگاه این پرسش به میان میآید که چرا فرهنگ رسمی برای جوانان معترض یا نسل جدید که اصطلاحا به عنوان «نسل زِد»- نسلی متأثر از انقلاب هوش و زیسته در فضای دیجیتال و شبکههای اجتماعی - جذاب نیست؟ پرسش این یادداشت البته کاهش جذابیت یا ناجذابیت...
ایسنا نوشت: اعزام دانشجو به دانشگاههای اروپایی از دوران شاه عباس دوم صفوی آغاز شد و در دوره فتحعلی و محمد شاه قاجار به 100 نفر رسید اما این روند در دوره ناصرالدین، مظفرالدین، محمدعلی و احمد شاه قاجار به مدت 53 سال متوقف شد. اعزام نفرات برتر دانشگاههای داخلی به اروپا در دوره پهلویها از سر گرفته شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه یافت.
شیخ مصطفی رهنما که در هفتم مهر 1392 درگذشت از پیشگامان حمایت از مقاومت فلسطین در ایران بود. او همچنین تنها عضو معمم کانون نویسندگان ایران در سالهای پیش از پیروزی انقلاب بود.
اگر جمله «پشت سر هر مرد موفق، زنی قرار دارد» تکراری و کلیشهای نشده بود برای مهندس سحابی هم مصداق داشت هر چند که او بعد از دههها فعالیت اجتماعی خسته و سرخورده شده بود...