مهلت دوباره به خودروسازان
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هنوز افزایش 18 درصدی قیمت خودرو و شادی خودروسازان از این اتفاق به ثمر نرسیده بود که خبر احضارقضایی مدیران خودروسازی به خاطر دپوی خودرو در پارکینگها بار دیگر موجی از انتقادات از عملکرد خودروسازان در صدر اخبار روز قرار گرفت. اکنون بعد از گذشت 10 روز و ارائه توضیحات متعدد از سوی خودروسازان و سکوت وزیر صمت، روزگذشته دو خودروساز بزرگ کشور از افزایش...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هنوز افزایش 18 درصدی قیمت خودرو و شادی خودروسازان از این اتفاق به ثمر نرسیده بود که خبر احضارقضایی مدیران خودروسازی به خاطر دپوی خودرو در پارکینگها بار دیگر موجی از انتقادات از عملکرد خودروسازان در صدر اخبار روز قرار گرفت. اکنون بعد از گذشت 10 روز و ارائه توضیحات متعدد از سوی خودروسازان و سکوت وزیر صمت، روزگذشته دو خودروساز بزرگ کشور از افزایش تجاریسازی خودروهای ناقص، تکمیل و تحویل آنها به مشتریان تا پایان امسال خبر دادند و تأکید کردند نگهداشتن خودرو در کف پارکینگها هیچ سودی برای آنها ندارد. آیا با اعمال فشار از سوی دستگاه قضا به همین زودی مشکل تأمین قطعات الکترونیک حل شده است؟ در یک هفته اخیر بار دیگر خودروسازان کمبود قطعات الکترونیک (ای سی یو و چیپست) را بهانه افزایش خودروهای دپویی در کف پارکینگ خودروسازان اعلام کردند؛ کمبود این قطعات از سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا در دنیا به وضعیت بحرانی رسید، چراکه با غیرحضوری شدن کلاسهای درس، جلسات و... تقاضا برای خرید موبایل و تبلت افزایش یافت و از طرفی کمپانیهای بزرگ سازنده چیپست در دنیا هم از این قاعده مستثنی نبودند و برای حفظ جان کارکنان خود مجبور به تعطیلی کارخانهها و کمپانیها شدند. در این وضعیت تقاضا برای چیپستهای موبایلی زیاد شد و از طرفی عرضه هم کاهش یافت و این دو عامل (یعنی کاهش عرضه و افزایش تقاضا) عامل این نایابی حال حاضر است، اما نکته قابل تأمل این است که با وجود بروز این چالش، چرا خودروسازان در یکسال گذشته همچنان به پیش فروش محصولاتشان و جمعآوری پول و سرمایه از مردم اقدام کردهاند. مگر نه اینکه مدام تأکید میکنند کمبود قطعات الکترونیک مشکل جهانی است و ایران به دلیل تحریمهای امریکا به سختی میتواند این قطعات را تأمین کند. این بهانهجوییها در حالی است که مسئولان نظارتی (سازمان بازرسی و دادستان کل کشور) میگویند امکان تأمین قطعات وجود داشته و اگر موضوع زودتر علنی میشد امکان مذاکره و خرید این قطعات وجود داشت. علاوه بر این، تأکید وزیر صمت بر افزایش تیراژ تولید نیز با توجه به مشکلات فوق، بیپایه و اساس بوده و صرفا برای سرگرم کردن مردم و شاید نمایندگان مجلس برای تعویق طرح واردات بوده است. در حال حاضر 95 هزار دستگاه خودرو در پارکینگ ایران خودرو و 29 هزار دستگاه در پارکینگ سایپا دپو شده است. معاون برنامهریزی سایپا با تأکید بر اینکه نگهداشتن خودرو در پارکینگها سودی ندارد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود 300 تا 400 هزار دستگاه خودرو کامل عرضه کردهایم، اما در تأمین قطعات خودروهای دپو شده در پارکینگ ناتوان بودهایم؛ چراکه علاوه بر کمبود جهانی، تحریم صنعت خودرو نیز مشکلات را دو چندان کرده است. دپو خودروها در پارکینگ سراسر ضرر است، چراکه وقتی تولید دو روز که حدود 10 هزار خودرو است به جای فروش و کسب درآمد برای خودروسازی باید روانه پارکینگها شود و هزینه استهلاک به ما تحمیل گردد.
*س_ مهلت دوباره به خودروسازان_س*خبرهای رسیده از سازمانهای نظارتی حاکی از آن است که با وساطت وزیر صمت و ارائه مدارک این سازمان تا پایان سال مهلت دوباره داده شده تا خودروهای دپو در پارکینگ خودروسازان تجاری شود. البته این سؤال مطرح است که در دو ماه باقیمانده تا پایان سال، قرار است چه اتفاق ویژهای رخ دهد؟ و چرا در ماههای گذشته مشکل تأمین قطعات رفع نشده است؟ شاید باز هم خودروسازان زمان خریدند تا دو ماه آخر سال را سپری کنند. روزگذشته مجید باقری، قائم مقام مدیرعامل سایپا در امور خدمات فروش و پس از فروش در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صداوسیما گفت: با افزایش تأمین قطعات، خودروهای ناقص این خودروسازی به 20هزار دستگاه تا پایان سال کاهش مییابد. گروه خودروسازی سایپا حدود 72هزار خودروی ناقص دارد که براساس طرح آغاز شده از 15دی، 45هزار خودروی ناقص و تولید روز تا پایان این ماه تجاریسازی و تحویل مشتریان میشود. باقری گفت: با اقدامات انجام شده علاوه بر تکمیل خودروی خط تولید روزانه، خودروهای ناقص سایپا تا پایان سال به 20 هزار دستگاه کاهش مییابد.
*س_ تکمیل 50 هزار دستگاه خودروی ناقص تا پایان سال_س*بابک رحمانی معاون بازاریابی و فروش ایرانخودرو نیز گفت: هم اکنون 95 هزار دستگاه خودروی ناقص به واسطه کمبود قطعه در این خودروسازی داریم که تا پایان امسال با تکمیل و تجاریسازی 50 هزار دستگاه از این میزان، تعداد خودروهای ناقص ایران خودرو به 45هزار دستگاه کاهش مییابد. وی افزود: هم اکنون در کنار حفظ روند افزایشی تولید، خودروهای دارای کسری قطعه در حال تکمیل و عرضه است و بر همین اساس تا پایان سال بیش از 160 هزار دستگاه خودرو تجاریسازی و عرضه خواهد شد، یعنی به طور میانگین ماهانه بیش از 55 هزار دستگاه خودرو وارد بازار خواهد شد. رحمانی گفت: تکمیل و تجاریسازی خودروها در کنار افزایش تولید، روند ثابتی گرفته به طوری که در دو روز تعطیل هفته گذشته، 4 هزار و 400 دستگاه خودرو تکمیل و تجاریسازی شده است. برخلاف ادعای ایران خودرو بر کمبود قطعات الکترونیک و دپو 95 هزار دستگاه خودرو در ایرانخودرو، این شرکت که به شدت تحت فشار است و احتمال تغییر مدیر عامل آن نیز قوت گرفته، روز گذشته اعلام کرد: طبق برنامهریزی صورت گرفته و تأکیدات وزارت صمت، گروه صنعتی ایرانخودرو قصد دارد در سه ماهه پایانی امسال بیش از 160 هزار دستگاه خودرو را روانه بازار کند که این عدد 23درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش خواهد داشت!
*س_ تغییرات در جاده مخصوص_س*به گزارش اقتصاد آنلاین، سرانجام بعد از گذشت چهارماه قطار تغییرات به جاده مخصوص رسید. شنیدهها حاکی از آن است که طی روزهای آینده سیدجواد سلیمانی سکان مدیریت سایپا را به محمد علی تیموری واگذار خواهد کرد. در سابقه تیموری عضویت در هیئت مدیره شرکت خدمات فنی رنا دیده میشود. براساس اطلاعات رسیده علی شیدایی نرمیقی و عظیمی فشی نیز به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره سایپا معرفی خواهند شد. در کیلومتر 14 جاده مخصوص ایران خودرو نیز نام یوسف الهی شکیب از مدیران صنعت خودروسازی که در سابقه وی مدیرعاملی گروه بهمن و عضویت در هیئت مدیره ایران خودرو دیده میشود و همچنین محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل فعلی کشتیرانی برای مدیریت ایران خودرو شنیده میشود. البته به نظر میرسد با توجه به سابقه الهی شکیب در صنعت خودرو، احتمال انتصاب وی به عنوان مدیرعامل ایران خودرو بیشتر باشد.
منبع: جوان