موج تقاضا در بورس
معاملات بورس تهران روز گذشته با رشد قابل توجه نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات دیروز، شاخصکل بورس با رشد 2.21درصدی همراه شد و به سطح 2میلیون و 506هزارواحدی رسید. سطح کنونی شاخصکل از اردیبهشت سالگذشته تاکنون بیسابقه بودهاست. شاخص هموزن نیز با رشد 2.11درصدی همراه شد و به سطح 806هزارواحدی رسید. در فرابورس نیز شاخصکل این بازار با رشد 1.55درصدی همراه شد.
شدت تقاضا و افت ارزش معاملات
در معاملات روز گذشته بورس تهران ارزش معاملات 9هزار و 215میلیاردتومان بهثبت رسید؛ این در حالی است که در چهار روز معاملاتی قبل ارزش معاملات خرد بازار در ارقام بالاتر از 10هزارمیلیاردتومان بهثبت رسیده بود. با توجه بهشدت تقاضا در معاملات دیروز، از حجم عرضهها در بازار به طرز قابلتوجهی کاسته شد و این موضوع به شکل افت ارزش معاملات در بازار خود را نشانداد، یعنی افرادی که سهام در تملک خود داشتند، با مشاهده شدت تقاضا در معاملات و رشد نماگرهای سهامی از عرضه سهام خود امتناع کردند و این موضوع موجب کم شدن تعداد، حجم و ارزش معاملات در بازار شد.
نیما در آستانه کانال 54هزار
دلار نیمایی که در معاملات سالجاری افزایش قابلتوجهی را تجربه کردهاست؛ در روز گذشته نیز به رشد خود ادامه داد و به 53هزار و 900تومان رسید. نیما در حالی در آستانه فتح کانال 54هزارتومان قرارگرفتهاست که در آخرین روز معاملاتی سالقبل در میانههای کانال 40هزارتومان قرار داشت. رشد بیش از 30درصدی در دلار نیمایی میتواند بهعنوان محرک قابلاتکایی برای تداوم بخشیدن به روند صعودی بورس تهران عمل کند و بورس را در مسیر فتح قله یاری کند.
شاخص بورس در آستانه قله
شاخصکل بورس تهران اکنون در بالاترین سطح خود از اردیبهشت سالگذشته قرار دارد و فقط 29هزار واحد تا فتح قله تاریخی 2میلیون و 535هزارواحدی تجربه شده در اردیبهشت سالگذشته فاصله دارد. در صورت عدموقوع رویداد غیرمنتظره بورس از پتانسیل مناسبی برای بازپسگیری سطوح مذکور برخوردار است و بازار میتواند سقف جدیدی را بهثبت برساند. البته فقط شاخصکل در نزدیکی قله قرار دارد و نماگرهای هموزن و کل فرابورس با توجه به افت بیشتر خود نسبت به شاخصکل در 19ماه گذشته، نیازمند رشد بیشتری در هفتهها و ماههای آتی هستند تا قله تاریخی تجربه شده خود در اردیبهشت سالگذ شته را مجددا فتح کنند.
خروج پول از درآمد ثابت ها
در معاملات دیروز، 644میلیارد و 400میلیونتومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد. با توجه به شروع روند صعودی در تالار شیشهای که از ابتدای آبان ماه آغازشده، صندوقهای درآمد ثابت با خروج پول مواجه شدهاند. از 13روز معاملاتی آذرماه، این صندوقها در 10روز معاملاتی با خروج پول مواجه شده و فقط در 3روز با ورود پول حقیقی مواجه شدهاند. این صندوقها بهعنوان گزینه های بدونریسک سرمایهگذاری در دسترس سرمایهگذاران قرار دارند و جریان پول حقیقی همواره در حال جابه جایی میان این صندوقها و صندوقهای طلا و بازار سهام است. هر زمان که فعالان حقیقی احساس کنند که در بازار طلا و سکه یا بازار سهام پتانسیل رشد در روزها و هفتههای آتی وجود دارد، اقدام به خارجکردن پول خود از این صندوقها میکنند.
تنوع در سبد سرمایهگذاری
هم اکنون در بورسکالا 13صندوق طلای فعال وجود دارد که در روزهای آتی به این جمع 3صندوق طلای دیگر افزوده خواهدشد. همچنین در روزهای آتی معاملات گواهیسپرده شمش نقره در بورسکالا آغاز خواهدشد که مقدمه ای برای تشکیل صندوقهای نقره در بورسکالا است.
از سوی دیگر در بورس تهران نیز سرمایهگذاران میتوانند علاوهبر خرید مستقیم سهام و حقتقدم شرکتهای مختلف، واحدهای صندوقهای مختلط، سهامی، اهرمی، بخشی و درآمد ثابت را خریداری کنند. جمیع موارد ذکرشده به سرمایهگذاران کمک کردهاست که در بازار سرمایه ایران با طیف متنوعی از ابزارهای سرمایهگذاری مواجه باشند و به تطابق و فراخور میزان ریسک پذیری و ریسک گریزی خود، هریک از این گزینههای سرمایهگذاری را انتخاب کنند.