سه‌شنبه 6 آذر 1403

موضوع انسان بنیادین با نگاه اسلام بررسی شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
موضوع انسان بنیادین با نگاه اسلام بررسی شود

تهران - ایرنا - رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی موضوع انسان بنیادین را با نگاه اسلام بررسی کند، این موضوع باید بررسی شود که انسان بدون خدا چگونه می‌تواند به سعادت برسد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، غلامرضا حداد عادل روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی افزود: در غرب شناسی چند نکته مقدماتی مانند ضرورت و اهمیت اصل مسئله و دشواری کار باید مد نظر باشد.

وی ادامه داد: بیش از 200 سال است که دوگانه غرب و شرق شکل گرفته است. در حقیقت برای اینکه خودمان باشیم و بتوانیم بفهمیم کی هستیم و چه باید چه‌کاری انجام دهیم، چاره ای جز غرب شناسی نداریم.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خاطرنشان کرد: امروز در اداره کشور و مسائل بین المللی، انقلاب و دینداری در هر قدم با غرب مواجه هستیم؛ بنابراین باید غرب را شناخت.

حدادعادل با بیان اینکه در پژوهشکده غرب شناسی باید کار تاریخی صورت گیرد، یادآور شد: باید بررسی شود که از آغاز تا کنون شکل مواجهه با غرب چگونه بوده است. در زمان‌های گذشته افرادی در کشور بوده‌اند که راه پیشرفت را فکر و روح غربی می‌دانستند. اکنون تفکر نقد مد نظر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم غرب را بپذیریم یا رد کنیم، هر موضع گیری باید با منطق، عقلانی و شناخت صورت گیرد. تا وقتی پدیده‌ای به درستی شناخته نشود، تصمیم گیری نیز به درستی میسر نمی‌شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد: غرب زدگی معنای اجتماعی و سبک زندگی را در برمی‌گیرد که باید وجوه مختلف آن از جمله پوشش تا نامگذاری‌ها را بررسی کرد؛ چرا که با پدیده غرب زدگی عوام روبه‌رو هستیم.

حدادعادل با بیان اینکه اگر خواص غرب را به درستی می‌شناختند، عامه با پدیده غرب زدگی روبه رو نمی شدند، توضیح داد: تمدن غرب یک روح و یک جسم دارد، معمولا با گفتن نام غرب به جنگ، استعمار و سیاست غرب توجه می شود که جسم تمدن غرب است. تمدن غرب یک روح دارد که جسم را کنترل می‌کند.

وی افزود: موضوع انسان بنیادین روح اصلی تمدن غرب از دوره رنسانس تا کنون است. بنابراین شناخت غرب امروز باید از رنسانس آغاز شود و برای شناخت رنسانس باید قرون وسطا نیز شناخته شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی یادآور شد: اولین جلوه‌های انسان‌گرایی غربی در ادبیات و هنر ظاهر می شود و سبک های هنری و ادبی پیش از قرون وسطا را احیا می کنند. در این جلوه‌ها گفته می‌شود که انسان با بدن و خصوصیات روحی خود اصل قرار می‌گیرد که این سیر دوگانه انسان و خدا را شکل می‌دهد.

حدادعادل عنوان کرد: فیلسوفان غربی تمدن غرب را سرآمد همه تمدن های ممکن می دانند. هر تمدن دیگری ارزش آن به این اندازه است که چقدر غرب در شکل گیری تمدن‌ها موثر بوده است.

آیین افتتاح پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با حضور علی اکبر ولایتی رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، غلامعلی حدداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، سید محمود رضا آقامیری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، سید مرتضی نبوی رییس پژوهشکده غرب شناسی واحد تهران مرکزی و جمعی از فرهیختگان دانشگاهی داخلی و خارجی در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

*س_برچسب‌ها_س*