میدان مغناطیسی
میدان مغناطیسی
اقتصاد نیوز: ناسا تصاویری حیرتانگیز از سیاره مشتری که اخیرا توسط فضاپیمای جونو ثبت شده، منتشر کرده است.
ناسا تصاویری حیرتانگیز از سیاره مشتری که اخیرا توسط فضاپیمای جونو ثبت شده، منتشر کرده است.
محققان دانشگاه پکینگ چین در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند هسته درونی زمین در حال چرخش است.
دانشمندان معتقدند فعل و انفعالات خورشید مدتی است کاهش پیدا کرده و همین موضوع میتواند باعث افزایش زمینلرزه و تغییرات اقلیمی در جهان شود، تاجایی که قحطی گستردهای را رقم بزند.
محققان با کشف یک روش جدید و متحول کننده اکنون میتوانند همجوشی هستهای را ایمنتر و با ثباتتر کنند.
PSR B1929 + 10 یکی از نزدیکترین تپ اخترها به زمین است که فاصله اختلاف منظر آن در حدود 2057 سال نوری از خورشید است. دارای یک دوره چرخش 226.5 میلی ثانیه و سرعت پیش بینی شده 177 کیلومتر بر ثانیه است. ماهیت سحابی باد تپ اخترPSR B1929 + 10 هنوز به خوبی درک نشده است و محققان اطلاعات کمی از آن در دست دارند.
دانشمندان با استفاده از روشی به نام "تصویربرداری لاکی"(Lucky imaging) و با استفاده از تلسکوپ جمنای (Gemini Telescope) هاوایی موفق به ثبت تصویری بینظیر و با وضوح بالا از سیاره مشتری شدند.
اقتصاد نیوز: تجزیه و تحلیل 369 ستاره مانند خورشید نشان می دهد که تغییرات روشنایی خورشیدی بسیار ضعیف هستند.
پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"، فناوری جدیدی ابداع کرده اند که امکان شارژ بیسیم خودروهای الکتریکی که در حال حرکت هستند را فراهم می کند.
فضاپیمای "بپیکلمبو"(BepiColombo) متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس هوافضای ژاپن (JAXA) هنگام پرواز در ارتفاعات کم اطراف زمین، موفق به ثبت صدای سیاره زمین شد.
اخیرا شارژری به نام "شارژر بیسیم 2 در 1 + ضدعفونیکننده فرابنفش" (2-in-1 Wireless Charger + UV Sanitizer) توسعه داده شده است که همزمان با شارژ کردن گوشی هوشمند کاربران عملیات ضدعفونی گوشی را نیز انجام میدهد.
سامانه تشخیص لحظهای کرونا با نام مستعان، اختراع تازه قرارگاه جهاد علمی و فناوری بسیج برای مقابله بهتر با کرونا ویروس بود. اما ابهام در کارایی دقیق، عدم دریافت استانداردهای علمی لازم و مورد تایید وزارت بهداشت تردیدها درباره این سامانه را جدی کرد و انتقادها به آن را افزایش داد.
تهران - ایرنا - سامانه تشخیص لحظهای کرونا با نام مستعان، اختراع تازه قرارگاه جهاد علمی و فناوری بسیج برای مقابله بهتر با کرونا ویروس بود. اما ابهام در کارایی دقیق، عدم دریافت استانداردهای علمی لازم و مورد تایید وزارت بهداشت تردیدها درباره این سامانه را جدی کرد و انتقادها به آن را افزایش داد.
اقتصادنیوز: به نظر میرسد شخصی که دو سال پیش بهعنوان مخترع «ردیاب هر نوع ماده جامد و مایع» با تلویزیون مصاحبه کرده، همان فردی است که روز 27 فروردین 1399 با لباس فرم بسیج به تن و با ماسک روی صورت در تلویزیون ظاهر شده و نحوه کار «دستاورد جدید» را در پیشزمینه مصاحبه فرمانده کل سپاه نشان میدهد که پیشازاین نام او «کامبیز گلشنی» اعلام شده است.
چنین ادعاها و دستگاههای بدون کارکرد در دنیا اگرچه با سروصدای فراوان رونمایی میشوند؛ اما چندان کارکردی در آینده بشر و علم نخواهند داشت و شاید بههمیندلیل از اصطلاح «شبهعلم» درباره این ادعاها و اختراعات استفاده میشود. درباره «مستعان» البته درحالحاضر نگاههای متفاوتی وجود دارد و سازندگان و مطرحکنندگان این دستگاه، همچنان به طور جدی از آن دفاع میکنند و در سمت دیگری هم نهادها...