میدان مغناطیسی
میدان مغناطیسی
"آرش کمیلی" دانشمند ایرانی "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی" در پژوهش جدید خود، به بررسی باکتریهایی پرداخته که توانایی ذخیره آهن را دارند.
مدارگرد خورشیدی "سولار اوربیتر"(Solar Orbiter) متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) امروز نخستین گذر نزدیک از کنار خورشید را در فاصله 77 میلیون کیلومتری تجربه میکند.
دانشمندان اولین انفجار سریع رادیویی را در کهکشان راه شیری پیدا کردند که این کار میتواند به حل یکی از اسرار جهان هستی کمک کند.
دانشمندان "دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا"(University of California, Santa Barbara) در مطالعه اخیرشان با ایجاد یک مدل نکاتی را درباره رفتار یک سیاهچاله در مرکز کهکشان راه شیری متوجه شدند.
نصب دکلهای متعدد مخابراتی در محلههای مختلف شهر تربت حیدریه دغدغه و نگرانیهای زیادی برای ساکنین بوجود آورده که علاوه بر خطرات ناشی از تشعشعات آن بحث ایمنی و رعایت قوانین نیز در این اقدام زیر سوال است.
دانشمندان "دانشگاه دورام"(Durham University) بریتانیا و "آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز"(Johns Hopkins Applied Physics Laboratory) آمریکا از دادههای فضاپیمای مسنجر (MESSENGER) ناسا استفاده کردند و برای نخستین بار موفق به اندازه گیری طول عمر نوترون در فضا شدند.
تهران - ایرنا - ماهواره دانشگاه بوستون با هدف اندازهگیری بادهای خورشیدی و مگنتوسفر کره زمین با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.
پژوهشگران دانشگاه "ساسکس" با همکاری پروفسور "علی نخودچی" دانشمند ایرانی این دانشگاه، سیستم جدیدی برای دارورسانی ابداع کردهاند که در آن از فناوری چاپ سهبعدی و میادین مغناطیسی استفاده میشود.
محققان دانشگاه "رایس" موفق به توسعه یک ایمپلنت شدند که برای درمان اختلالات، نورونها را تحریک کند.
تهران - ایرنا - محققان یک ایمپلنت مغزی به اندازه دانه برنج ساختند که بدون نیاز به باتری قادر است نورونهای مغز را تحریک کند.
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن فناوری جدیدی را توسعه دادند که قادر است نشانگرهای زیستی سرطان را که در مراحل اولیه آن در جریان خون وجود دارند، با دقت بیش از 30 برابر روشهای کنونی شناسایی کند.
محققان انگلیسی نسخه جدید یک کلاه را ساختهاند که میتواند کل مغز را به یک باره اسکن کند.
ستاره شناسان "موسسه اخترشناسی هاوایی"(IfA) در مطالعه اخیرشان موفق به اندازهگیری ساختار میدان مغناطیسی تاج خورشیدی شدهاند.
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپهای رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) لکههای بزرگی (giant spots) را بر روی سطح ستارههای بسیار داغ پنهان شده در خوشههای ستارهای کشف کردند.