دوشنبه 2 مهر 1403

میزان ابتلا و فوتی ناشی از کرونا در معلولان / کاهش 35 درصدی مراجعات به مراکز توانبخشی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
میزان ابتلا و فوتی ناشی از کرونا در معلولان / کاهش 35 درصدی مراجعات به مراکز توانبخشی

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای غربالگری اختلالات تکاملی، حمایت از بیماران اوتیسم، اختلال حافظه و... در عین حال از سیاست وزارت بهداشت برای افزایش تختهای توانبخشی در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر جغتایی در نشست خبری ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، با بیان اینکه بعد پزشکی توان‌بخشی به وزارت بهداشت برمی‌گردد، گفت: یکی از وظایف وزارت بهداشت تربیت نیروی انسانی است و در سال‌های گذشته نزدیک به 18 هزار نفر نیرو در رشته‌های مختلف اعم از پزشکی، طب فیزیکی و رشته‌های مختلف توانبخشی تربیت شده که در نظام سلامت مشغول به کار هستند. در حال حاضر حدود 7000 مرکز، کلینیک و دفتر کار خدمات توانبخشی تاسیس شده است. بیش از 304 مرکز یا مطب طب فیزیکی تاسیس شده است. همچنین به 137 مرکز جامع خدمات توانبخشی مجوز داده شده است که خدمات توانبخشی را به افراد جامعه ارائه می‌دهند.

وی افزود: از طرف دیگر یکی از اقدامات مهم این است که وزارت بهداشت پیگیر بود تا بتواند هرچه زودتر افرادی را که اختلال تکاملی دارند، شناسایی کند و به همین جهت از سال‌های گذشته غربالگری کودکان برای اختلالات تکاملی در نظام شبکه آغاز شده است. در حال حاضر 63 درصد تمامی کودکان در سن 12 سال به بالا در معرض غربالگری اختلالات تکاملی قرار می‌گیرند و اگر اختلالی داشته باشند به مراکز اختلالات تکاملی ارجاع می‌شوند. باید توجه کرد که سالیانه بیش از 900 هزار کودک در کشور از نظر اختلالات تکاملی غربالگری می‌شوند.

جغتایی ادامه داد: در زمینه اوتیسم هم برنامه‌هایی دیده شده که پایلوت آن در اصفهان آغاز شده است و به تدریج در شهرهای دیگر هم آغاز می‌شود تا بتوانیم کودکان اوتیسم را به سرعت تشخیص داده و مداخلات لازم را انجام دهیم. وزارت بهداشت هم قبول کرده که مقداری از هزینه‌های این کودکان را تحت پوشش قرار دهد تا به مراکز مخصوص اختلالات اوتیسم ارجاع شوند.

وی گفت: همچنین یک برنامه ملی با عنوان دمانس در حال تدوین است تا بتوانیم هر چه زودتر افرادی که در معرض دمانس یا اختلال حافظه قرار می‌گیرند، از طریق نظام شبکه تشخیص داده و به مراکز درمانی ارجاع دهیم که در حال طراحی است. از طرف دیگر وزارت بهداشت توانسته علی رغم محدودیت‌های ارزی، سمعک را برای افرادی که اختلال شنوایی دارند، تهیه کند و سالانه به طور متوسط 110 هزار سمعک از سوی وزارت بهداشت تامین شده و در اختیار مراکز مختلف با ارز دولتی قرار می‌گیرد. همچنین کاشت حلزون هم سال‌هاست که انجام می‌شود و هر سال 1500 کودکی که مشکل شنوایی دارند، در بیمارستان‌های منتخب سراسر کشور، کاشت حلزون می‌شوند.

جغتایی گفت: در زمان کرونا نحوه ارائه خدمات توانبخشی برای افراد ارائه کننده خدمات توانبخشی طراحی و ابلاغ شد و همچنین دستورالعمل‌هایی در زمینه مراقبت از معلولین نیز تدوین شده است که این موضوع باعث شده است که در کشور ما افراد معلولی که در مراکز ارائه خدمات توانبخشی و یا مراکز نگهداری شبانه روزی هستند، میزان افراد درگیر با کرونا نسبت به سایر کشورها کمتر باشد.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌هایمان گسترش تخت‌های توانبخشی است که در حال حاضر در برخی بیمارستانها خدمات توانبخشی ارائه می‌شود، اما سیاست وزارت بهداشت افزایش این تخت‌های توانبخشی در کشور است.

ادامه دارد