نائب رئیس اتاق اصناف: کرونا باعث کاهش 250 هزار میلیارد تومانی تراکنشهای بنگاههای اقتصادی و صنفی شد
رئیس اتاق اصناف گیلان گفت: تراکنشهای بنگاههای اقتصادی و صنفی کل کشور در آبان ماه 1399 در مقایسه با سال گذشته کاهش 250 هزار میلیارد تومانی داشته است و این متأثر از کاهش مراجعه مردم به اصناف به دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا بوده است.
محمد جلال الدین شکریه در گفتوگو با میزان، در خصوص وضعیت اصناف استان گیلان تحت تأثیر شیوع بیماری کرونا گفت: اصناف استان گیلان در وضعیت کرونایی با توجه به اینکه این استان جز استانهای پیشقراول درگیر این بیماری بود آسیب فراوانی دیدند البته این مشکلات فقط مختص به استان گیلان نبود بلکه در سراسر کشور صنوف درگیر مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا بودند.
وی افزود: طبق رصد و آمار بانک مرکزی تراکنشهای بنگاههای اقتصادی و صنفی کل کشور تا آبان ماه 1399 در مقایسه با آمار تا آبان ماه سال 1398 کاهش 250 هزار میلیارد تومانی داشته است و این یعنی فعالیتهای اقتصادی به دلیل کاهش مراجعه مردم به واحدهای صنفی برای خرید متأثر از ترس ابتلا به بیماری کرونا روند نزولی داشته است.
رئیس اتاق اصناف گیلان ادامه داد: در ایام شیوع بیماری کرونا صنوف ناگزیر به تعطیلی کسبوکار خود بودند که فشار مالی زیادی بر آنها وارد کرد و بعضی از اصناف مانند تالار داران، عکاسان، باشگاهداران و... در اثر تعطیلیهای مداوم کرونایی بسیار متضرر شدند و اصناف استان گیلان نیز به همین نسبت درگیر این مشکلات بودند.
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران در خصوص وضعیت فعلی اصناف با توجه به کنترل بیماری کرونا و پایان تعطیلیها بابیان اینکه اثرات مالی بیماری هنوز بر اصناف حکم فرماست، افزود: در حال حاضر نیز اصناف استان گیلان و سراسر کشور تبعات تعطیلیها و مشکلات کرونایی را متحمل شده اند.
شکریه با اشاره به این مورد که باوجود همه مشکلات هیچ حمایتی از اصناف نشد و پرداخت تسهیلات 12 یا 20 میلیون تومانی با کارمزد 18 درصد نیز مشکلی از اصناف حل نکرد افزود: طرحهای حمایتی هم عموما تعویقی بود بهعنوان مثال برای پرداخت مالیات به اصناف مهلتی بیشتری داده شد.
این فعال حوزه اصناف اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی در ایام بیماری کرونا باوجود وضعیت نامناسب اصناف علاوه بر اخذ تمام جرائم چکهای صنوف را نیز به اجرا گذاشت ضمن اینکه اصنافی که تازه شروع بهکار کرده بودند و مشمول کمک دولت در پرداخت حق بیمه میشدند را هم از این حمایت محروم کرد.
رئیس اتاق اصناف گیلان اضافه کرد: همه اینها در حالی است که از سال 1397 و 1398 بیشترین افزایش نرخ ارز را در کشور داشتهایم یعنی قدرت خرید بنگاههای اقتصادی با سرمایه در گردشی که داشتند کاهش شدید پیداکرده و اصناف در شرایط بدی فعالیت میکنند.
شکریه در پایان در خصوص راهکار برای احیا و کمک به اصناف، گفت: اتاق اصناف ایران برای احیای اصناف و کمک به آنها بسته پیشنهادی خود را به دولت ارائه کرده است و امیدواریم که این پیشنهادات در دستور کار دولت قرار بگیرد.