پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

نامزد‌های انتخاباتی حق تشکیل ستاد انتخاباتی ندارند / عراق امسال میزبان زائران غیرعراقی در اربعین نیست

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
نامزد‌های انتخاباتی حق تشکیل ستاد انتخاباتی ندارند / عراق امسال میزبان زائران غیرعراقی در اربعین نیست

معاون امنیتی وزیر کشور توضیحاتی درباره تشکیل ستاد‌های انتخاباتی 1400 ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: ما 92 هزار هیئت ثبت شده داریم و 85 هزار بازدید توسط 27 هزار و 732 همیار سلامت برگزار شد که بیشترین رعایت دستورالعمل بهداشتی توسط هیأت‌ها و عزاداران در محرم انجام شد.

معاون وزیر کشور گفت: 21 شهریور ماه با انتخابات میان دوره‌ای مجلس روبه‌رو هستیم، نامزد‌های انتخاباتی حق تشکیل ستاد انتخاباتی را ندارند و صرفا تنها در فضای مجازی و صدا و سیمای استانی تبلیغات انجام شود.

ذوالفقاری بیان کرد: اگر نامزد انتخاباتی، ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکند، در مرحله اول از حضور در برنامه تلوزیونی صدا و سیمای استانی خود محروم و در مرحله دوم به دستگاه قضائی معرفی می‌شود.

او گفت: بیشترین توجه به ضوابط بهداشتی کرونا توسط تولیت‌های آستان‌های مقدس، شورای هماهنگی ائمه جمعه، مسئولان هیئت‌ها و همچنین عزاداران انجام شده است، البته با چند نمونه عدم رعایت ضوابط بهداشتی مواجه بودیم، اما به دلیل کم بودن ان، قابل ذکر نیست.

*س_راهکارهایی برای جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز به کشور_س*

ذوالفقاری تاکید کرد: برای جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز به ایران، وزارت کشور اقداماتی همچون کاهش هزینه‌های ورود قانونی به کشور، افزایش صدور ویزا و افزایش مدت اقامت اتباع خارجی مجاز را انجام داده است.

او اضافه کرد: وزارت کشور همچنین عملیات ثبت هویت اتباع خارجی را هم در دستور کار خود قرار داده که در حال حاضر مراحل صدور گذرنامه الکترونیک انجام شده است.

معاون وزیر کشور گفت: نکته مهم این است که هر سال 800 دستگاه خودرو حامل اتباع غیر مجاز به مدت 6 ماه با دستور قوه قضاییه توقیف می‌شود.

ذوالفقاری ادامه داد: ما هر سال حدود 672 هزار اتباع را از کشور ترد می‌کنیم، همچنین سالانه 30 میلیون دلار برای کمک به اتباع خارجی در نظر گرفته می‌شود البته این هزینه فقط 10 درصد از هزینه‌های اتباع است.

او تاکید کرد: در کشور 40 هزار دانشجوی افغانستانی داریم، اما طبق گزارش رسمی 17 هزار و طبق گزارش غیر رسمی 26 هزار فارغ‌التحصیل افغانستانی در کشور حضور دارند.

او ادامه داد: خوشبختانه 19 هزار و 290 نفر از فرزندان زنان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج کردند، تابعیت گرفته‌اند؛ البته برخی افراد و عناصر سعی در تخریب روابط ایران و افغانستان دارند که ما متوجه تمامی این شیطنت‌ها هستیم.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: برخی نمایندگان مجلس هم تحت تاثیر همین القائات قرار می‌گیرند و یک تصادف اتباع افغانستان را به مجلس می‌کشند این در حالی است که در چند روز گذشته تعدادی از اتباع خارجی چندین خودرو را در حاشیه خیابان یکی ازشهر ها تخریب کردند که آیا ما باید آن را باید به همه افغانستانی ها تعمیم دهیم؟

او ادامه داد: ما سال قبل حدود 3 میلیون 400 هزار نفر زائر ایرانی داشتیم که با حضور اتباع خارجی این تعداد به 3 میلیون و 700 هزار نفر رسید. ما در سال گذشته بیشترین رضایت‌مندی را در مراسم اربعین داشتیم. ما مفروض گرفتیم مراسم اربعین برگزار شود و اقدامات زیر ساختی در حال انجام است.

معاون وزیر کشور گفت: بنده با سفیر کشورمان در عراق تماس تلفنی داشتم و او گفت که مقامات عراقی تصمیم دارند امسال از خارج کشور عراق زائر نداشته باشند، البته این صحبت تا همین لحظه است.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در مورد تلاش برای برهم زدن امنیت داخلی و ناامن سازی کشور، بیان داشت: تحریم، اقدامات جاسوسی، حمایت های مالی، حمایت اطلاعاتی، تحریم مردم در فضای مجازی و تمرکز در برخی وقایع از این دست است. این تلاش برای سوری سازی کشور است. برخی مردم فهم بهتری در این زمینه از برخی مسئولان دارند.

او تاکید کرد: ما برای جلوگیری از ایجاد تنش اجتماعی در کشور، حدود 610 گزارش برای مقامات کشور ارسال کردیم البته تمرکز بر مسئله جرایم مهم در دستور کار نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات قرار گرفته است.

معاون وزیر کشور افزود: 19 نفر از نیروهای ما در سال 97 در راه مبارزه با تروریسم شهید شدند و این نشان می‌دهد که اقدامات تروریستی کاهش نیافته است؛ این رقم در سال 98 به 9 نفر و در سال 99 هم به 3 نفر رسید.

او ادامه داد: البته در سال 97 حدود 20 تروریست در سال 98 هم 44 نفر توسط ما کشته شدند که با تدبیر رهبر انقلاب یک هزار میلیارد به امنیت مرز‌ها تخصیص یافت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی *س_روایت ذوالفقاری از ساخت و ساز غیر مجاز در روستای ابوالفضل_س*

معاون وزیر کشور درباره وقایع پیش آمده در روستای ابوالفضل در استان خوزستان گفت: یکی از ضعف‌های کشور این است که متاسفانه مسئولان بخشی از اطلاعات را مطرح می‌کنند نه کل آن را.

او اضافه کرد: طبق گزارشی که دریافت کردم مساحت کل زمین متعلق به بنیاد مستضعفان 300 هکتار است که 100 هکتار آن قبلا توسط این بنیاد به برخی افراد واگذار شده و این افراد ساخت و ساز قانونی داشتند اما 200 هکتار جزو مناطق مسکونی نبود و در حریم شهر قرار داشت و طبق اعلام مسئولان تقسیمات کشوری چنین روستایی در نقشه وجود نداشت.

ذوالفقاری تصریح کرد: از 15 سال گذشته عده‌ای سودجو این زمین 200 هکتاری را قطعه بندی و به برخی افراد واگذار کردند اما مالک زمین یعنی بنیاد مستضعفان حتی یک فنس هم دور زمین خود نکشید.

او با بیان اینکه اگرچه شهرداری چندین بار قصد تخریب این ساخت و ساز غیرمجاز را داشت اما موضوع همچنان ادامه یافت، گفت: یکی دو سال اخیر بنیاد مستضعفان به طور جدی پیگیر این قضیه بود و برای تخریب هم حکم قضایی داشت. تا اینکه معاون بنیاد مستضعفان دوم شهریور امسال در جلسه‌ای شرکت کرده و خواستار اجرای حکم قضایی می‌شود.

ذوالفقاری با اشاره به تشکیل سه جلسه از سوی شورای تامین استان خوزستان، گفت: در این جلسات تصمیم گرفته می‌شود به هر یک از 35 خانواری که در آنجا ساکن هستند مبلغ 50 میلیون تومان به‌عنوان پیش پرداخت برای سکونت در شهر جدیدالتاسیس رامین اعطا شود و تا راه اندازی آن شهر، خانه‌های آنان تخریب نشود. اما بقیه زمین‌هایی که به باغ ویلا تبدیل شده با تدبیر شورای تامین و طبق حکم قطعی قضایی باید تخریب شود.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور افزود: روز تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز مردم را تحریک کردند مانع از اجرای حکم شوند و در این درگیری 4 نیروی امنیتی و 4 نفر از مردم عادی مجروح شدند.

معاون وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه متصرفان چگونه بدون مجوز ساخت، آب، برق، گاز و دیگر امکانات دریافت کردند، گفت: قطعا تخلف و زد و بند روی این موضوع وجود داشته است. گرفتن مجوز برای ساخت یک ساختمان 50 متری به دوندگی بسیار نیاز دارد و اینکه آنها راحت توانستند در زمین 200 هکتاری ساخت و ساز کنند، بدون زد و بند و تخلف در دستگاه های مسئول انجام نمی‌شد.

ذوالفقاری ادامه داد: اگر دستگاه‌های مسئول از ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری می‌کردند و اگر بنیاد مستضعفان از همان مرحله نخست دور ملک خود فنس می‌کشید، چنین اتفاقی نمی‌افتاد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی *س_روایتی از وقایع آبان 98 و گران شدن بنزین_س*

او در پاسخ به سوالی در مورد اینکه برخی نمایندگان مجلس معتقدند در دولت تدبیر و امید بحران‌های اجتماعی و کارگری افزایش یافته و مسئولان هم علی رغم اعتراضات در بین مردم معترض حضور نمی‌یابند، گفت: در دولت یازدهم کمترین بحران‌های اجتماعی را داشتیم. از سال96 اتفاقاتی در کشور رخ داد که منجر به افزایش بحران‌ها شد. ریشه‌های بحران به مسائل اقتصادی، سیاسی باز می‌گردد و ریشه برخی مسائل، خارج از کشور است و بحران‌ها تک علتی نیست.

ذوالفقاری تاکید کرد: مستندات مکتوب وقایع سال96 و 98 و ریشه‌های ایجاد آن وجود دارد. شورای امنیت وقایع آبان98 را پیش‌بینی کرده بود و نظر ما این بود که قیمت بنزین تک نرخی و 1500 تومان باشد. پیش بینی اعتراضات را هم کرده بودیم. ما پیامد‌های اجتماعی اجرای طرح افزایش قیمت بنزین را پیش بینی کرده بودیم. قرار بود سال گذشته قیمت گازوییل افزایش یابد که ما گفتیم این کار شدنی نیست. درخواست کردیم قبل اجرای طرح، مسئولان مزایای طرح را برای مردم توضیح دهند، اما معتقد بودیم زمان اجرای طرح اعلام نشود تا مردم به پمپ بنزین‌ها نروند. در ساعات اولیه اجرای طرح، مشکلی وجود نیامد، اما از ظهر جمعه برخی مسئولان داخل کشور با توئیت و حضور در فضای مجازی سخنانی گفتند که مستندات آن وجود دارد و یک گروه از خارج کشور اقداماتی آغاز کردند و عده‌ای از مردم هم اعتراض کردند و بعد حوادث دیگری رخ داد.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه گزارش‌های مستند و مکتوب این وقایع وجود دارد، اظهار کرد: آن‌ها که گفتند تا روز جمعه نمی‌دانستیم، مستنداتش وجود دارد که چه ساعت و چه روزی و توسط چه کسی به آن‌ها گفته شده است.

معاون وزیر کشور درباره پرونده اسیدپاشی اصفهان گفت: در این چند سال از افراد زبده برای یافتن عاملان اسیدپاشی به بانوان استفاده کردیم اما هنوز معلوم نشده این کار توسط چه کسی انجام شد. همه افراد مشکوک و غیرمشکوک در این پرونده کنترل شدند اما پرونده به سرانجامی نرسید.

*س_تهیه برنامه همزیستی مسالمت آمیز یک ساله با کرونا ظرف 15 روز_س*

رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد کرونا با بیان اینکه همه اعم از مسئولان و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی و مردم باید بیماری کرونا را جدی بگیرند، گفت: از اول می‌دانستم این بیماری روی مردم و کادر درمانی فشار سنگینی وارد می‌کند. خودم گرفتار این ویروس شدم و شاهد این قضیه بودم به مردم توصیه می‌کنم جدا مراعات کنند تا فشار کمتری به کادر بهداشتی به ویژه پرستاران و نیرو‌های خدماتی وارد شود. آنان در میدان مین نامرئی زندگی می‌کنند

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: همه باید شیوه زندگی خود را همراه با بیماری کرونا ببینیم. از مهمانی‌ها، تردد‌ها و سفر‌های غیرضرور اجتناب شود. جامعه باید حیات خود را ادامه دهد و نباید اجازه دهیم این بیماری به جامعه آسیب بیشتری بزند.

ذوالفقاری گفت: براساس پیشنهاد کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی، ستاد ملی تصویب کرد همه دستگاه‌ها و قوا، در مدت 15 روز برنامه همزیستی مسالمت آمیز یک ساله با کرونا را با همکاری وزارت بهداشت جزء به جزء تهیه کنند. اینکه چه برنامه‌هایی باید اجرا شود و چه برنامه‌هایی نباید اجرا شود در این برنامه پیش بینی شده است. بخش دوم این برنامه راه اندازی سامانه یکپارچه کنترل هوشمند کرونا است.

او با بیان اینکه کشور از نظر امنیت داخلی وضعیت خوبی دارد، اظهار کرد: حمایت مالی و اطلاعاتی کشور‌های متخاصم برای انجام عملیات‌های تروریستی، فعالیت علیه نظام در فضای مجازی و تمرکز رسانه‌های خارجی بر تجمع‌های داخل ایران از جمله مواردی است که باید در مقابله با آن‌ها هوشیار باشیم.

معاون وزیر کشور افزود: بیش از 85 درصد فعالیت‌های وزارت کشور در حوزه امنیتی پیشگیرانه است. تا امروز 610 گزارش به نهاد‌های مربوطه ارسال شده و ما در حوزه جرایم تغییر محسوسی نداشتیم، اما تمرکز بر جرائم ناامن در دستور وزارت کشور و وزارت اطلاعات قرار دارد.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه سال گذشته 519 فرخوان و امسال 1702 فراخوان داشتیم، تصریح کرد: با کنترل‌های صورت گرفته عملیات تروریستی کاهش داشته به گونه‌ای که در سال 97 ما 19 شهید داشتیم، اما در سال 98 این تعداد به 9 نفر و در سال 99 به 3 شهید رسیده است.

ذوالفقاری با اشاره به تصویب تشکیل 15 بازارچه مرزی در استان‌های مرزی خاطرنشان کرد: همه زیرساخت‌ها برای حمایت از جامعه کولبری فراهم شده است و ما برای کمک به معیشیت مرزنشینان بازارچه‌های مرزی را در نظر گرفتیم، اما به دلیل تحریم‌های سال 97 ورود برخی کالا به کشور‌ها ممنوع شد و عملا مرزنشینان نتوانستند از لایحه حمایتی دولت بهره‌مند شوند از این رو امیدوارم کمیته اقتصادی کشور در راستای حمایت از مرزنشینان وارد عمل شوند.

او با اشاره به تصویب ایجاد 15 پایانه مرزی از سوی دولت تاکید کرد: در مورد اتباع خارجی به خصوص اتباع افغانستانی ما به دنبال حضور اتباع به صورت قانونی هستیم از این رو هزینه‌های قانونی را کاهش دادیم، اما متاسفانه سالیانه 800 دستگاه خودرو حامل اتباع غیرقانونی توقیف شدند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: مدت اقامت اتباع غیرایرانی از 3 ماه به یکسال افزایش داده شد و در سال به طور میانگین 672 هزار نفر اتباع غیرقانونی به کشورشان باز گردانده میشوند و حدود 850 هزار نفر به عنوان آواره در کشور هستند.

ذوالفقاری درباره وضعیت کوله بران، اظهار کرد: مرزنشین اگر تعلق خاطر داشته باشد امنیت مرز‌های ما به شدت بالا می‌رود. حتما برای کمک به معیشت مرزنشینان باید اقداماتی انجام شود و برای کمک ها، ما حتی جا‌هایی رفتیم و پاسخ دادیم. وقتی حیوانی که روی آن بار است از ارتفاع به پایین پرت می‌شود ما ناراحت می‌شویم. ما دنبال پیوند مرز‌ها و مرزنشین‌ها هستیم من نمی‌دانم داستان قاچاق تا کی باید در کشور ادامه یابد.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با تاکید بر اینکه حوادثی که می‌توانستند اتفاق بیفتند و نیفتاده است قابل گزارش نیست، اظهار کرد: برخی عوامل داعشی در اعترافات خود گفتند که هدف ایران است، اما پس از مدتی برنامه آن‌ها این بود که ایران را نسبت به این موضوع حساس نکنند تا ایران اقدامات پیش دستانه نکند. برخی از کشور‌های اروپایی گفتند که چطور ایران توانسته در میان آتش آرامش داشته باشد.

انتهای پیام /