شنبه 6 بهمن 1403

نتایج فاز دوازدهم اطلس نظام آموزش عالی استان مرکزی تشریح شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نتایج فاز دوازدهم اطلس نظام آموزش عالی استان مرکزی تشریح شد

اراک - سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در گفتگو با مهر، نتایج فاز دوازدهم اطلس نظام آموزش عالی استان مرکزی را در 61 شاخص تشریح کرد.

اراک - سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در گفتگو با مهر، نتایج فاز دوازدهم اطلس نظام آموزش عالی استان مرکزی را در 61 شاخص تشریح کرد.

جواد اتابکی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با مراکز آموزش عالی به عنوان مهمترین نهاد اندیشه ورزی با تولید و اشاعه دانش، موتور محرکه پیشرفت و توسعه یک کشور محسوب می‌شود، گفت: بی شک شناخت و رصد روند تغییرات شاخص‌های این حوزه از طریق نظام اطلاعاتی مناسب می‌تواند بستر مناسب تصمیم گیری و برنامه ریزی را فراهم کند.

وی ادامه داد: بر این اساس دفتر امور اجتماعی بر اساس رسالت کاری خود در حوزه راهبری و سیاست گذاری اقدام به تدوین سند اطلس جامع نظام آموزش عالی کرد که در این اطلس 61 شاخص کلیدی با هماهنگی رؤسای دانشگاه‌ها بررسی و احصا شده است.

دبیر شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مرکزی گفت: در حال حاضر 60 مرکز دانشگاهی در این استان وجود دارد که از این تعداد 15 مرکز دولتی،13 مرکز پیام نور، 9 مرکز علمی کاربردی، 19 مرکز آزاد اسلامی و 4 مرکز غیر انتفاعی است.

سرپرست دفتر اموراجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با بیان اینکه به طور متوسط در هر شهرستان استان 3 واحد دانشگاهی وجود دارد تصریح کرد: به تفکیک شهرستان‌ها در شهرستان‌های آشتیان 2 واحد دانشگاهی، اراک 17 واحد، تفرش 3 واحد، خمین 7 واحد، خنداب یک واحد، دلیجان 4 واحد، زرندیه 1 واحد، ساوه 12 واحد، شازند 5 واحد، فراهان 2 واحد، کمیجان 3 واحد و محلات 4 واحد دانشگاهی وجود دارد.

اشتغال بیش از 59 هزار دانشجو در استان مرکزی

اتابکی با بیان اینکه تعداد دانشجویان استان 59 هزار و 233 است، گفت: از مجموع دانشجویان استان 38 درصد در دانشگاه‌های دولتی،16 درصد در واحدهای پیام نور،4 درصد، مراکز علمی کاربردی، 38 درصد در دانشگاه‌های آزاد اسلامی ور4 درصد در مراکز غیرانتفاعی مشغول تحصیل هستند.

دبیر شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مرکزی بابیان اینکه از تعداد کل دانشجویان 46 درصد معادل 27 هزار و 162 نفر دختر و 32 هزار و 71 نفر معادل 54 درصد پسر هستند، خاطر نشان کرد: تعداد دانشجویان بومی استان 72 درصد دانشجویان غیر بومی 28 درصد است که بیشترین دانشجویان بومی استان در دانشگاه پیام نور و کمترین در دانشگاه دولتی مشغول تحصیل هستند.

سرپرست دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: از مجموع دانشجویان استان 7 درصد در مقطع دکترا،14 درصد در مقطع کارشناسی ارشد،63 درصد در مقطع کارشناسی و 16 درصد در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند.

وی اظهار کرد: در گروه علوم انسانی معادل 47 درصد، در گروه علوم پایه معادل 6 درصد، در گروه علوم پزشکی معادل 8 درصد، در گروه کشاورزی معادل 2 درصد، در گروه هنر معادل 2 درصد، در گروه فنی مهندسی معادل 31 درصد، در گروه زبان معادل 4 درصد از دانشجویان اشتغال به تحصیل دارند.

اتابکی با بیان اینکه در استان به ازای هر 12 نفر دانشجو یک نفر استاد وجود دارد، گفت: تعداد اساتید شاغل در مراکز دانشگاهی استان پنج هزار و 112 نفر بوده که از این تعداد هزار و 683 نفر هیأت علمی و سه هزار و 429 نفر غیر هیأت علمی است همچنین به ازای هر یک نفر دانشجو 7 مترمربع فضای آموزشی در استان وجود دارد.

دبیر شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مرکزی در ادامه اظهار کرد: تعداد مشاورین در مراکز دانشگاهی استان 130 نفر است که به ازای هر 456 دانشجو یک نفر مشاور در دانشگاه‌های استان وجود دارد.

حسابداری پر اقبال ترین رشته تحصیلی دانشگاهی در استان مرکزی

سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی با بیان اینکه 7 هزار و 28 نفر از دانشجویان استان در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند، گفت: رشته حسابداری بیشترین تعداد دانشجو در استان را دارد.

دبیر شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مرکزی ادامه داد: پس از رشته حسابداری رشته حقوق با 4 هزار و 952 نفر، رشته روان شناسی با 4 هزار و 32 نفر مدیریت با 3 هزار و251 پرطرفدارترین رشته‌های تحصیلی در استان هستند.

اتابکی در پایان بیان کرد: در اطلس فوق عمده ترین چالشهای حوزه دانشگاه‌ها در سال جاری احصاء شده است که در جلسات شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان مورد بررسی و تصمیم گیری قرار خواهد گرفت.