نحوه انتخاب «سبد غذایی» خانوارها در طرح کالابرگ اعلام شد
یکی از مجریان طرح کالابرگ الکترونیک نحوه انتخاب «سبد غذایی» خانوارها در طرح کالابرگ را تشریح کرد. به گزارش عرشه آنلاین یکی از مجریان طرح کالابرگ الکترونیک ضمن اشاره به «سبد غذایی» تعریف شده طی سالهای گذشته میگوید: در بازنگری سبد غذایی مطلوب 1402، با توجه به افزایش بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از «اضافه وزن و چاقی» در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود...
به گزارش عرشه آنلاین یکی از مجریان طرح کالابرگ الکترونیک ضمن اشاره به «سبد غذایی» تعریف شده طی سالهای گذشته میگوید: در بازنگری سبد غذایی مطلوب 1402، با توجه به افزایش بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از «اضافه وزن و چاقی» در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مقرر شد میزان انرژی تامین شده از سبد به میزان مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.
دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی در گفتوگو با ایسنا، به عنوان یکی از مجریان طرح سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه، اظهار کرد: مبنای تعیین خط فقر، حداقل دستمزد در بیشتر کشورهای دنیا و سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه برای هر کشور بر پایه بافت و ویژگیهای منحصربه فرد کشور تدوین شده است و معمولا این سبدها به صورت ادواری بازنگری میشوند.
وی ادامه داد: در تدوین سبد غذایی مطلوب فرض بر این است که سبد غذایی مطلوب مبتنی بر گروههای غذایی و مواد غذایی، زبان مشترک و قابل فهم را در راستای برقراری هماهنگی بین سه متولی اصلی امنیت غذایی (مردم، جامعه علمی و سیاستگذاران) فراهم میکند. مهمترین ویژگی مواد غذایی سبد مطلوب این است که مواد غذایی باید منعکسکننده الگوی واقعی مصرف غذایی اکثریت جامعه باشد.
نصرآبادی با بیان اینکه کمیت و کیفیت مواد غذایی انتخابشده باید بهگونهای باشد که تأمینکننده نیازهای تغذیهای و سلامت تمام اقشار جامعه به تفکیک گروههای سنی و جنسیتی باشد و با توجه به ترکیب هرم جمعیتی کشور تنظیم شود و منطبق با الگوی تولید، عرضه و فرهنگ مصرف جامعه باشد، گفت: در سال 1392 انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از دادههای بررسی مصرف دهه 1380 و ترازنامههای غذایی سالهای 1381 تا 1388 و پایه قرار دادن ترازنامه غذایی سال 1390 و احتساب ترکیب جمعیتی کشور براساس سرشماری آماری سال 1385، اقدام به تدوین سبد مطلوب غذایی کردند. با در نظر گرفتن دو عامل میزان انرژی مورد نیاز هر زیر گروه جمعیت (به تفکیک سن و جنس) و همچنین درصد هر زیرگروه از کل جمعیت کشور، متوسط انرژی مورد نیاز جمعیت ایران در سال 1392 برابر 2381 کیلوکالری برآورد شد، در حالی که مقدار تامین شده از سبد (2573 کیلوکالری) حدود 200 کیلوکالری بالاتر از مقدار مورد نیاز بود.
وی تصریح کرد: در بازنگری سبد غذایی مطلوب 1402، با توجه به افزایش بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از اضافه وزن و چاقی در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مقرر شد که میزان انرژی تامین شده از سبد به میزان مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.
جدول مقدار مورد نیاز، مقدار و درصد نیاز سرانه تأمین شده از سبد غذایی مطلوب به انرژی و مواد مغذی کلیدی:
نحوه انتخاب «سبد غذایی» خانوارها در سال 1402/ تعیین میزان کالری بر حسب نیاز طبقه متوسط جامعه
جدول مقادیر پیشنهادی مواد غذایی سبد غذایی مطلوب جامعه ایرانی و انرژی و مواد مغذی آن، سال 1402:
منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند-
فوری؛ خدمت سربازی کاهش یافت + جزئیات
-
خبر نگران کننده برای کارگران شرکتی؛ طرح ساماندهی کارکنان دولت متوقف شد + جزئیات
-
قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
ماجرای شلیک اشتباهی پلیس که جان دختر 21 ساله را گرفت + عکس
-
فال قهوه امروز شنبه 26 اسفند | قهوه ات رو بخور فال بعد بگیر
-
تعطیلی مدارس برای نوروز 1403 افزایش یافت / 20 روز تعطیلی مدارس در نوروز 1403+ تقویم و جزئیات
-
ساعت کار رسمی کشور جلو کشیده می شود؟