دوشنبه 5 آذر 1403

نشریه «سرو» با «گمنام نام آشنا» منتشر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نشریه «سرو» با «گمنام نام آشنا» منتشر شد

پنجاه و سومین شماره ماهنامه فرهنگی هنری «سرو» با عنوان «گمنامِ نام‌آشنا» توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شد و روی پیشخان آمد.

پنجاه و سومین شماره ماهنامه فرهنگی هنری «سرو» با عنوان «گمنامِ نام‌آشنا» توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شد و روی پیشخان آمد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجاه و سومین شماره ماهنامه فرهنگی هنری «سرو» با عنوان «گمنامِ نام‌آشنا» توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شده و روی پیشخان مطبوعات آمده است.

نشریه سرو از بخش‌های مختلفی تحت عنوان «یادمان»، «راویان»، «دیده‌بان»، «گفتمان»، «پرسمان»، «ترجمان» و «راهیان» تشکیل شده که هر بخش شامل موضوعات متنوعی است.

در این شماره از ماهنامه «سرو» سرمقاله‌ای به قلم سردار محمدقاسم ناظر با تیتر «دفاعِ عاشورایی» منتشر شده است.

در بخش گفتمان سرو در مقاله‌ای به قلم پیام برزگر با عنوان «سرچشمه» زمینه‌های عاشورایی مکتب امام خمینی (ره) را مورد بررسی قرار داده است. خوانش عاشورایی حزب الله لبنان به قلم سلمان پورمهدی و نیز مروری بر حکومت دینی از نگاه شهید شیخ فضل الله نوری در مقاله‌ای با عنوان «نه‌شرقی، نه‌غربی» از دیگر مطالب خواندنی گفتمان سرو است.

در فصل پرسمان این شماره از نشریه سرو، در گفتگویی با «داوود مرادیان» مستندساز و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، مستند «کلاشینکف های آمریکایی» که مرادیان در آن به نقش پهلوی‌ها و بختیار در جنگ تحمیلی پرداخته است را بررسی می‌کند و در ادامه روایتی از عملکرد سازمان منافقین در عملیات مرصاد را در مقاله‌ای با عنوان «خیانت در پرده اوهام» به قلم امین حقیقت طلب می‌خوانیم. واکاوی ماهیت عملیات مرصاد در گفت و گو با وحید خضاب با عنوان «قمار آخر رجوی و صدام» از دیگر مطالب خواندنی و جذاب پرسمان این شماره از نشریه سرو است.

در بخش دیده بان سرو، در گفتگویی با امیر ابیلی منتقد سینما و انسیه شاه حسینی کارگردان به تأثیرگذاری سیف الله داد بر جریان مقاومت، سینمای ملی و همچنین نحوه و عملکرد وی در زمان مدیریت سینمایی اش پرداخته است و در ادامه در گفتگویی با موسی اسوار مترجم آثار درویش و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی علل موفقیت اشعار محمود درویش و تأثیرگزاری آن در میان جهان عرب، کشورهای مقاومت و جنبش‌های آزادی بخش را مورد واکاوی قرار داده است.

در ادامه این نشریه و در بخش‌های یادمان، راهیان، راویان و ترجمان سرو به موضوعاتی همچون بازخوانی حماسه پاوه، مروری بر زندگی و فعالیت‌های شهیدان عباس بابایی، علی موحد دانش و حسین لشگری، فرهنگ سربازی و ترویج و تبین فرهنگ دفاع مقدس، گفت وگو با آزاده سرافراز حسن نوری، تحلیل سید حسن نصرالله در مهرجان الانتصار (جشن پیروزی (بعد از جنگ 33 روزه، گذری به خانه موزه شهید مدرس و... پرداخته شده است.

این مجله با 120 صفحه منتشر شده است.