یک‌شنبه 4 آذر 1403

نشست خبری جشنواره یکصد برای انتخاب برترین‌های قرن ورزش ایران برگزار شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
نشست خبری جشنواره یکصد برای انتخاب برترین‌های قرن ورزش ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، نشست خبری برنامه یکصد برای انتخاب بهترین‌های ورزش ایران در صد سال اخیر با حضور مدیر شبکه ورزش و دو چهره برجسته ورزش کشور برگزار شد. سینا معتضدی مدیر شبکه ورزش در ابتدای جلسه اظهار داشت: جلسه در مورد جشنواره انتخاب برترین‌های قرن ورزش ایران با محوریت صداوسیما و همراهی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برگزار می‌شود. شبکه ورزش و شورای ورزشی سازمان نگاه فرصت محوری به ورزش دارد. ورزش را یک امر فرهنگی و اجتماعی می‌بینیم. به خصوص اینکه در جامعه شرایطی وجود دارد که مردم تحت فشار هستند و حوزه ورزش و افتخارآفرینی در آن می‌تواند خیلی راهگشا باشد. وی افزود: از افزایش همبستگی اجتماعی و ایجاد نشاط و... مثل چیزی که در کل دنیا وجود دارد. ورزش قهرمان ساز و هویت ساز است. مقام معظم رهبری هم در دیدار با ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی اعلام کردند. در‌جشنواره با مرور افتخار آفرینی‌های در صد سال گذشته می‌خواهیم حال مردم را خوب و دلشان را شاد کنیم. مدیر شبکه ورزش با اشاره به جوایز این جشنواره عنوان کرد: جوایز 8گانه که مشخص شده، بر همین محور و محتوا است. سعی کردیم یک سری ویژگی‌ها را در این جشنواره داشته باشیم. از تمام ظرفیت کارشناسان، قهرمان‌ها و پیشکسوتان برای همفکری استفاده کنیم. فرایند انتخاب به این صورت است که به سراغ فدراسیون‌های ورزشی رفتیم و گفتیم بهترین‌های خودتان را اعلام کنید.

وی افزود: بعد به سراغ صاحب نظران رفتیم و یک هیات انتخابی حدودا 50 نفری انتخاب کردیم. هیات داوران هم متشکل از وزیر ورزش، رییس کمیته ملی المپیک و پارالمپیک، چند پیشکسوت، صاحب نظر و اصحاب رسانه است. ان‌شاالله تا آخر هفته کاندیداهای نهایی مشخص خواهند شد و از روز اول فروردین تا سیزدهم، در قالب برنامه یکصد رای‌گیری آغاز می‌شود و مردم انتخاب می‌کنند که برترین‌های قرن ورزش ایران چه کسانی باشند. معتضدی گفت: سعی کردیم جدا از ظرفیت نخبگان ورزشی از نظرات مردم هم بهره ببریم. سعی کردیم از رشته‌های پر توجه دوری کنیم و بگوییم ورزش ایران در این صد سال اخیر فقط فوتبال و کشتی نیست. اتفاقات مبارکی در رشته‌های دیگری هم افتاده، سعی می‌کنیم آن‌ها را برجسته کنیم. در واقع با مرور این صد سال، تاریخ شفاهی ورزش را مرور می‌کنیم. چهل درصد مخاطبان شبکه ورزش زیر18سال هستند که ظرفیتی بی نظیر است. این‌ها امثال سیدحسن رزاز را نمی‌شناسند و نمی‌دانند در ورزش ایران چه نقشی داشته‌اند. وی تصریح کرد: اگر دنیا امثال حسن یزدانی، تختی و یا علی دایی را داشت خیلی بیشتر از ظرفیتشان بهره می‌برد. متاسفانه ما از ظرفیت قهرمان‌های ملی کم استفاده می‌کنیم. امیدواریم مانند اتفاقی که در دهه هشتاد در شبکه سه افتاد، بتوانیم از سال آینده متولی باشیم و قهرمان قهرمان‌ها را در پایان هرسال اعلام کنیم. امروز ورزش داروی شفا بخش مسائل اجتماعی است. معتضدی در پاسخ به این سوال که در هر بخش چند نفر برای دریافت جایزه انتخاب می‌شوند، گفت: از این هشت حوزه غیر از صحنه و گل ماندگار که 10 کاندید دارند، در بقیه‌حوزه ها 5 کاندیدا داریم.

در ادامه اکبر محمدخانی دبیر جشنواره ضمن توضیح انتخاب نام "یکصد" برای این جشنواره بر اساس حروف ابجد، گفت: خیابان ورزنده به نام میرمهدی ورزنده است که در سال 1305 ورزش آموزشگاهی را در‌مدارس اجباری کرد. نتیجه آن را در دهه چهل و پنجاه دیدیم. الان می‌گویند حلقه مفقوده ورزش ورزش آموزشگاهی است. 95 سال ورزش رسمی ایران را داشتیم و به خاطر همین عنوان یکصد را انتخاب کردیم.

وی با اشاره به اهداف جشنواره گفت: برنامه یکصد به روایت شبکه ورزش سیماست. باید قدردانی اجتماعی از زحمات پیشکسوتان داشته باشیم. بسیاری از آن‌ها زمانی که رفتند و پرچم ایران را بالا بردند، رسانه‌ای نبوده که زحماتشان دیده شود. در انتخاب ها به اخلاق توجه کردیم. یکی از موضوعاتی که معمولا مغفول‌می ماند ورزش بانوان است. ما شایسته‌ها را لحاظ کردیم. هر برنده‌ای شایسته انتخاب قرن نبود. بانوان از جمله مغفولینی هستند که کمتر به آن‌ها پرداخته می‌شود. ورزش بانوان به همت جمهوری اسلامی به شکل نوینی فعالیت می‌کند. دبیر جشنواره در خصوص تقسیم بندی فدراسیون‌ها اظهار داشت: به این نتیجه رسیدیم که باید فدراسیون‌ها با توجه به نقششان سید بندی شوند. رشته‌هایی که در المپیک مدال داشتند سید یک هستند. مثلا به کشتی گفتی در هر عنوان 5نامزد معرفی کنند اما به اسکواش گفتیم یک نامزد اعلام کند. خواستیم عدالت رسانه ای جاری شود. رشته‌هایی که در آسیا مدال گرفتند یا سهمیه المپیک گرفتند سه نامزد معرفی می‌کنند. بعضی فدراسیون‌ها مولتی هستند مثل کارگری یا جانبازان و... به این‌ها سهمیه متناسب با رشته هایشان داده شد. رشته هایی هم هستند که جوانند و نباید آن‌ها را از دایره ورزش بیرون بگذاریم. وی افزود: در گام دوم از فدراسیون ها استعلام گرفتیم که مثلا در صد سال گذشته بهترین مربی شما چه کسی بوده؟ مدالی که دارید و جایش پر نمی‌شود چیست، این می‌شود مدال ماندگار. در شبکه، یک گروه کارشناسی بود. اسامی را ویرایش کردیم و لیست جمع و جور شد. در شش عنوان تلاش کردیم خبرگان نامدار را مشخص کنیم. 1243 نامزد در مرحله اول جمع کردیم که به صد و اندی رسید. سه مرحله اعلام، اعمال و بعد اعلان داریم. بعد هم مرحله داوری است که تا آخر هفته مشخص می‌شود. الان دو گام مرحله داوری و رجوع به افکار عمومی مانده است. ضمن اینکه امکان سنجی می‌کنیم که آیا می‌توانیم به صورت حذفی انتخاب کنیم؟

دبیر جشنواره سپس به توضیح هیات‌هایی که در بخش‌های مختلف جوایز فعالیت دارند و از نظراتشان استفاده می‌شود پرداخت و افراد حاضر در این هیات‌ها شامل چهره‌های سرشناس رشته‌های مختلف مانند فوتبال و همچنین جامعه رسانه را معرفی کرد.

وی در خصوص انتخاب برترین مدیر توضیح داد که روسای فدراسیون‌ها نمی‌توانند در این بخش انتخاب شوند چرا که محدود به یک رشته هستند و در این بخش تاثیرگذاری افراد در چند بخش مورد توجه قرار می‌گیرد.

در ادامه مجید احتشام زاده پیشکسوت تنیس روی میز و احسان قائم مقامی استاد بزرگ شطرنج کشور ضمن تقدیر از برگزاری این جشنواره، صحبت‌هایی را در خصوص لزوم توجه به قهرمانان سابق و پیشکسوتان ورزش ایران بیان کردند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید شبکه ورزش انتخاب برترین‌های قرن ورزش ایران جشنواره یکصد مجید احتشام زاده احسان قائم مقامی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
نشست خبری جشنواره یکصد برای انتخاب برترین‌های قرن ورزش ایران برگزار شد 2
نشست خبری جشنواره یکصد برای انتخاب برترین‌های قرن ورزش ایران برگزار شد 3