سه‌شنبه 6 آذر 1403

نشست علمی سلسله‌مندی مسائل، فرصتها و تهدیدهای رویاروی زنان برگزار شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
نشست علمی سلسله‌مندی مسائل، فرصتها و تهدیدهای رویاروی زنان برگزار شد

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست علمی سلسله‌مندی مسائل زنان، فرصتها و تهدیدهای رویاروی آن با موضوع زنان برجسته تاریخ اسلام با حضور اساتید و فعالین حوزه زنان برگزار شد. رجبی دوانی با تأکید بر اینکه زنان در دوران اسلام و در مجموعه حوادثی که در طول تاریخ رخ داده است عملکردی بسیار مناسب و حتی موفق تر از مردان از خود بجای گذاشته اند‌، گفت: به طور مثال اولین شهید راه اسلام...

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست علمی سلسله‌مندی مسائل زنان، فرصتها و تهدیدهای رویاروی آن با موضوع زنان برجسته تاریخ اسلام با حضور اساتید و فعالین حوزه زنان برگزار شد.

رجبی دوانی با تأکید بر اینکه زنان در دوران اسلام و در مجموعه حوادثی که در طول تاریخ رخ داده است عملکردی بسیار مناسب و حتی موفق تر از مردان از خود بجای گذاشته اند‌، گفت: به طور مثال اولین شهید راه اسلام سمیه مادر عمار هست که یک زن می باشد یا در واقعه عظیمی چون حادثه کربلا زنان عملکردی بس زیبا و عالی از خود نشان دادند.

وی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه، بزرگترین پشتوانه رسالت در زندگی درونی پیامبر اکرم (ص) است افزود: در دورانی که مسلمین در شعب ابی طالب در تحریم شدید بودند، خدیجه کبری تمام اموال خود را هزینه نجات مسلمین در آن دوران مشقت بار کرد.

رجبی دوانی تصریح کرد: محبت پیامبر به حضرت خدیجه (س) تا حدی بود که همواره با نام او اشک در چشمان رسول خدا حلقه می زد و تا زمانی که خدیجه در قید حیات بود حضرت ازدواج دیگری نداشتند.

در خصوص جایگاه رفیع فاطمه زهرا (س) رجبی اظهار داشت که در سلام خداوند به اهل بیت، فاطمه سلام الله علیها محور و کانون این سلام قرار می گیرد.

وی ادامه داد: عظمت فاطمه زهرا (س) غیر از فضایلی که خود دارد در این مساله مهم می باشد که ایشان در بزنگاه بسیار حساس پس از رحلت پیامبر و انحرافی که در اسلام با ثقیفه به وجود آمد، یک تنه به دفاع از ولایت به میدان می آید و حماسه ای می آفریند که همه خردمندان و آزادمردان عالم را وادار به تعظیم می‌کند و اگر حضور به موقع او در صحنه نبود جریان امامت و ولایت در همان ابتدا از میان رفته بود.

رجبی تأکید کرد: درواقع حضرت زهرا (س) اولین و برترین مدافع امامت و ولایت است ایشان الگوی ولایت مداری بودند و میتوان گفت نخستین شهید در راه ولایت میباشند.

رجبی با اشاره به نقش آفرینی بی مانند زینب کبری سلام‌الله علیها در کربلا بیان می دارد که ایشان نیز در دفاع از ولایت و حفظ جان امام زمان خویش (امام سجاد علیه السلام) به درسی که از مادر خود گرفته بود به خوبی عمل کرد. وی پس از شهادت امام حسین با روشنگریهای خود آنچنان دستگاه اموی را رسوا کرد که حاکم وقت مدینه به دستور یزید او را از مدینه تبعید کرد و به راستی، کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.

رجبی دوانی با اشاره به جایگاه ویژه فاطمه معصومه نزد پدرش موسی ابن جعفر علیه السلام افزود: فاطمه معصومه در دوران‌کودکی حدود 6 یا 7 سالکی به چند درجه ای از فهم و درک رسیده بود که به سوالات شیعیان در نبود پدر پاسخ می داد و عبارت فداها ابوها که موسی ابن جعفر در مورد وی فرموده است نشانگر بزرگی و عظمت این دختر در نزد امام‌معصوم‌است.

وی با اشاره به فضایل و شایستگی‌های مادران ائمه بیان داشت که برخی از این بزرگواران از کنیزان بودند اما دارای چنان کراماتی بودند که شایستگی مادر امام بودن را پیدا کردند.

رجبی در ادامه به بیان نکاتی در باب زنان بزرگی چون اسماء بنت عمیس همسر جعفر ابن ابیطالب، دلهم همسر زهیر ابن قین و همسرجناده ابن حارث انصاری پرداخت.

رجبی دوانی در پایان بیان کرد: 50 نفر از 313 نفر از یاران اصلی صاحب الزمان (عج) از زنان هستند و در واقع این بانوان هستند که کادر مدیریتی نظام مهدوی را تشکیل میدهند.