نغمه صبحگاهی پرندگان / «سفر به جیحون آباد» رنو گارسیا / «عزیز دوستوم مندن کوسوب اینجیدی» عالم قاسم اف / تهران در دوران احمدشاه قاجار
توصیه شده بود اگر عزت نفس میزبان اجازه نمیدهد و هر برخوردی او را مکدر میسازد، شاید بهتر باشد حتی گاهی نرفتن را به رفتن ترجیح دهیم و با تماس تلفنی سالی که آغاز شد را شادباش بگوییم و رخت نو را بر تن واژهها کنیم و اکنون به واسطه ویروس کرونا، این انتخاب نیست بلکه گزینه ناگزیر است.
هر سال، چون دومین روز بهار فرامیرسید، در دید و بازدید از هم سبقت میگرفتیم و کوشش میشد این دید و بازدیدها بیتکلف و ساده باشد تا تداومش برای آنهایی که دستشان در این ایام خالی است، ممکن شود و تا آنجا که ممکن است، مراعات کنیم و چشم انتظار کاسههای پسته نباشیم. امسال برای آنهایی که روزگار به آنها سخت گرفته، از این منظر فضای بهتری است و عدم رفت و آمدها فشار را برای قشر فرودست اقتصادی اندکی قابل تحملتر نموده است.
در گذشته نیز توصیه شده بود اگر عزت نفس میزبان اجازه نمیدهد و هر برخوردی او را مکدر میسازد، شاید بهتر باشد حتی گاهی نرفتن را به رفتن ترجیح دهیم و با تماس تلفنی سالی که آغاز شد را شادباش بگوییم و رخت نو را بر تن واژهها کنیم و اکنون به واسطه ویروس کرونا، این انتخاب نیست بلکه گزینه ناگزیر است. روزگار بر همگان به سادگی نمیگذرد و بنابراین لبخند را بزرگ ترین عیدی در ابتدای این سال قرار دهیم و به هر که رسیدیم با لبخندی و کلامی گرم، حال خوشمان را به او هدیه دهیم.
اتفاقات تلخ به سادگی فراموش نمیشود اما میتوان آنچه فراموش نمیکنیم را نیز ببخشیم و سال را بدون کینه از وقایعی که بسیاری از اوقات به زخمهای کهنه تبدیل شده و میتوان روحمان را از پای درآورد، آغاز کنیم. به خودمان رحم کنیم و آن گونه ببخشیم که اگر خودمان در موقعیت مشابهی بودیم، امید داشتیم بخشیده شویم و این بخشش را به پای بزرگواری مان نگذاریم و فروتنانه ببخشیم.
این بهاریه را با یک بهاریه از عطار نیشابوری به سرانجام میرسانیم و دعوتتان میکنیم ویژه برنامه ویدیویی نوروزی «تابناک» را تماشا کنید.
ای بلبل خوشنوا فغان کن عید است نوای عاشقان کن چون سبزه ز خاک سر برآورد ترک دل و برگ بوستان کن بالشت ز سنبل و سمن ساز وز برگ بنفشه سایبان کن چون لاله ز سر کله بینداز سرخوش شو و دست در میان کن بردار سفینهی غزل را وز هر ورقی گلی نشان کن صد گوهر معنی ار توانی در گوش حریف نکتهدان کن وان دم که رسی به شعر عطار در مجلس عاشقان روان کن ما صوفی صفه صفاییم بی خود ز خودیم و از خداییم
لذت شنیدن نغمه صبحگاهی پرندگان
به باور بسیاری از ناظران، هنوز آرامشبخشترین نوا، نغمه پرندگان است. اکنون نغمه صبحگاهی پرندگان را در دل یک جنگل آرام به همراه تصاویر این پرندگان زیبا میبینید و میشنوید. توصیه میکنیم این قطعه طولانی را برای کسب آرامش گوش کنید و از آن لذت ببرید.
عزیز دوستوم مندن کوسوب اینجیدی؛ عالم قاسم اف
عزیز دوستوم مندن کوسوب اینجیدی، یکی از قطعاتی است که عالم قاسم اف خواننده مطرح آذربایجانی اجرا کرده است. این قطعه را در تابناک میبینید و میشنوید.
سفر به جیحون آباد؛ رنو گارسیا فونس
«سفر به جیحون آباد / Voyage a Jeyhounabad» یکی از قطعات رنو گارسیا فونس آهنگساز و نوازنده مطرح کنترباس است که پیش از این قطعاتی از او را در تابناک شنیدهاید. این موزیسن، قطعه مذکور را متاثر از موسیقی کرمانشاه ساخته و به همین دلیل به نام جیحون آباد کرمانشاه در عنوان اثرش اشاره کرده است. اجرای این سولو کوتاه را در تابناک میبینید و میشنوید.
تهران در دوران احمدشاه قاجار که از 1288 تا 1304 سلطنت کرد، دوران پرفراز و نشیبی را داشت. احمدشاه که زیر فشار انگلیسیها بود، کابینههای متعددی تغییر داد و بخشی از این تغییرات برای کاهش فشار انگلیسیها بود. او در نهایت رضا میرپنج که بعدها رضا پهلوی نام گرفت به عنوان نخست وزیر منصوب کرد و راهی سفر اروپا شد، اما در جریان این سفر، رضاخان با هماهنگی مجلس شورای ملی برخلاف قانون اساسی، او را از سلطنت عزل و خاندان قاجار را منقرض و رضاشاه را حاکم موقت اعلام کرد. سپس در شرایطی که رضاخان با عقبه نظامی و وزارت جنگ، قدرت نخست وزیری را در اختیار داشت، مجلس موسسان تشکیل جلسه داد و با فشار رضاخان او را به عنوان پادشاه معرفی کرد! تصاویر کمیابی که در این ویدیو میبینید، متعلق به تهران در سال 1293 یا 1914 است. این تصاویر به خوبی وضعیت تهران را در آن دوران به تصویر میکشد.
افراد موفق آن طور که اکثر مردم انتظار دارند نیستند. شیوه صحبت کردن، تفکر و برخورد آنها با موقعیتها، چالشها و مشکلات متفاوت است. موفقیت هم مثل مهارتهای دیگر اکتسابی است. پس برای رسیدن به موفقیت کافی است از کارها و ذهنیت افراد موفق تقلید کنید. اما افراد موفق چه نشانه هایی دارند؟ در این ویدیو به ده نشانه افراد موفق پرداخته شده است.
چالش تماشای ویدیو برای سلامتی!
یک ویدیو خلاق و زیرکانه که اعتیاد به محتوای رنگارنگ اینترنت را در عمل نشان میدهد و زنگ خطری است برای مخاطبی که به یک دهه سرگرمی مجازی اعتیاد پیدا کرده است و نمیتواند تمرکز لازم را برای انجام کارهایی مانند مطالعه یا تفکر یا حتی لذت بردن از تماشای عبور یک مورچه از روی یک سنگ را در خود ایجاد کنید. شما نیز خود را با تماشای این ویدیو سه دقیقهای در «تابناک» به چالش بکشید.