نقد و بررسی سریال ضدایرانی در تلویزیون
بهروز افخمی در برنامه "عصر" طالبزاده به این نکته اشاره کرد که قسمتهای پخش شده از سریال ضدایرانی "تهران" هم خستهکننده است و هم تماشاگر را احمق فرض کردهاست!
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ برنامه تلویزیونی "عصر" نادر طالبزاده" با حضور بهروز افخمی کارگردان سینما و تلویزیون به نقد سریال ضدایرانی "تهران" پرداختند. "تهران" نام سریالی است که در ژانر ماجراجویی، سیاسی و جاسوسی، توسط رژیم صهیونیستی ساخته شده است.
این سریال به کارگردانی دانیل سیرکین روایت گر جنگ نیابتی ایران و اسرائیل است. داستان "تهران" درباره تامار رابینان، یک زن یهودی زاده ایران است که در اسرائیل بزرگ شده و یک عامل موساد به شمار میرود. مأموریت او خنثی کردن پدافند هوایی ایران است تا هواپیماهای جنگی اسرائیل بتوانند یک راکتور هستهای را بمباران کرده و مانع از دستیابی ایران به بمب اتمی شوند.
این سریال به گفته نادر طالبزاده به سه زبان فارسی با زیرنویس عبری، انگلیسی و عربی ارائه شده است. بهروز افخمی در این برنامه تماشای این سریال را زجرآور دانست و گفت: تماشای این سریال هم برایم سخت و هم زجرآور است. یکی از سختترین کارها برای من تماشای فیلم بد است. من فیلمهای زیادی در زندگیام ندیدهام. اینگونه نیست که چند هزار فیلم دیده باشم، چون فیلم را با احتیاط انتخاب میکنم و دلیلش هم این است که از خسته شدن در طول فیلم میترسم.
او با اشاره به اینکه پروژهای که سریال به آن پرداخته، نخنما شده است، افزود: قسمتهای پخششده از سریال "تهران" هم خیلی خستهکننده است و هم تماشاگر را احمق فرض کرده است! آش آنقدر شور شده که فکر کنم تماشاگر اسراییلی هم بفهمد دیگر اوضاع اینگونه نیست! حتی تماشاگر ضدانقلاب خارج از ایران هم همینطور است و به نظرم شاید تماس بگیرند به تهیهکننده و بگویند با اینکه مخالف ایران هستیم ولی این خبرها هم نیست (با خنده)! میتوان گفت این سریال یک ملودرام آبکی است.
افخمی تأکید کرد: در چند سال اخیر، بهخصوص بعد از برگزاری جشنهای چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و مهمتر از آن ترور سردار سلیمانی و بدرقه میلیونی و غیرمنتظره او توسط مردم، دشمنان انقلاب و نظام اسلامی به نوعی عدم اعتماد به نفس، پریشانگویی و تکرار حرفهای نخنمای که گویی حتی خودشان هم میدانند که معنایی ندارد گرفتار شدهاند.
این کارگردان که فیلم سینمایی "روباه" را ساخته، جاسوس آن فیلم را با مأموران اسرائیلی سریال "تهران" مقایسه کرد و گفت: به نظر میرسد بعد از ترور سردار سلیمانی و آن تظاهرات عجیب مردمی که تلاشهای رسانهای آن سوی مرزها به جایی نرسید، فعالیت فیلمسازی در این جریان رسانهای هم به یک کار از سر رفع تکلیف تبدیل شده است که نمونه آن همین سریال "تهران" است.
وی خاطرنشان کرد: انگار حرفی که میزنند میدانند کاربردش را از دست داده است اما با خود میگویند این کار را انجام ندهیم چه کنیم! حتی خود من در روباه جاسوسهای اسراییل را پیچیدهتر و باهوشتر از آنچه در این سریال میبینیم نشان دادم! درست است که از فیلم هدفی غیر از سرگرمی نداریم ولی در عین حال تماشاگر احمق نیست و باید آنچه نشان میدهیم با واقعیات نسبت داشته باشد.
افخمی صحنههای تظاهرات در سریال "تهران" را خندهدار عنوان کرد و گفت: فکر میکنم اگر از کارگردان بپرسید چرا این فیلم را ساخته، بگوید ما میخواستیم پول دربیاوریم و سریالی هم ساخته باشیم. تهیهکننده باید هم خوشحال شود چون فکر میکنم بابت هر اپیزود بیشتر از 200 هزار دلار هزینه نکرده باشند. "تهران" سریال فقیری است. صحنه تظاهراتشان را با صحنه تظاهرات در فیلم «ماجرای نیمروز» محمدحسین مهدویان مقایسه کنید، اصلا خنده دار است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این سریال با ناشیگری ساخته شده و داستانهای سرهمبندی شدهای دارد که بچهها هم به منطق آن میخندند. تماشاگر امروز مچ طراحان و سردبیران بخشهای خبری را هم میگیرد و خبر را از تفسیر و تحلیل جدا میکند و دروغها را تشخیص میدهد در این شرایط دیگر تکلیف فیلم داستانی که میخواهد عقیدهای را به ما تحمیل کند مشخص است.
انتهای پیام /
منبع: تسنیم