نقش کمرنگ بازیهای رایانهای در نقشه حاکمیتی کشور
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نشست خبری نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجردر محل باغزیبا برگزار شد. محمدامین حاجیهاشمی مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای درابتدای نشست گفت: امسال پس از 4 سال وقفه در کشور جشنواره بنیاد بازیهای رایانهای برگزار میشود. این جشنواره علاوه بر جایزه فرهنگی و هنری، جوایز سرمایهگذاری نیز خواهد داشت. و ستاد فناوری نرم معاونت علمی نیز به عنوان...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نشست خبری نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجردر محل باغزیبا برگزار شد.
محمدامین حاجیهاشمی مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای درابتدای نشست گفت: امسال پس از 4 سال وقفه در کشور جشنواره بنیاد بازیهای رایانهای برگزار میشود. این جشنواره علاوه بر جایزه فرهنگی و هنری، جوایز سرمایهگذاری نیز خواهد داشت.
و ستاد فناوری نرم معاونت علمی نیز به عنوان حامی در نهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای حضور دارد.
مدیرعامل بنیاد بازیهای رایانهای افزود: پیش رویدادهایی در بخش سرمایه گذاری برای ارتباط بین سرمایهگذارها و بازی سازها از ماه آینده برگزار میشود و جمع بندی نهایی داوریها در مراسم اختتامیه اعلام و از برگزیدگان تقدیر میشود.
حاجیهاشمی با اشاره به دیگر رویدادهای فجر افزود: هدف این است که جشنواره بازیهای رایانهای نیز همانند سایر جشنوارههای فجر به یک رویداد بینالمللی تبدیل شود.
وی با اشاره به آخرین اطلاعات پیمایش شده از بازیهای رایانهای گفت: 40 درصد هزینهکرد بازیهای رایانهای به بازیهای ایرانی اختصاص دارد.
حاجی هاشمی گفت: بازیهای رایانهای ظرفیت عظیمی در فرهنگسازی و اعتلای ایران اسلامی دارند؛ امروز علاوه بر کودکان و نوجوانان، شاهد حضور جوانان و بزرگسالان در انجام بازیهای رایانهای هستیم. پیمایشی به صورت دوسالانه انجام میشود و بر اساس این پیمایش در سال گذشته ما 34 میلیون بازیکن بازی داریم که روزانه 95 دقیقه در روز بازی میکنند. همچنین متوسط سنی بازیکنان به 23 سال رسیده است. این رقم نشان میدهد که رسانه جای خود را به عنوان رسانه اصلی در میان مخاطبان خود باز کرده است.
وی افزود: ما در کشور نزدیک به 50 بازی قوی داریم که بیش از یک میلیون توسط مخاطبان نصب شده است. این بازیها در فروشگاههای داخلی توسط بخش خصوصی عرضه میشود. بنابراین ظرفیت عظیم وجود دارد.
مسعود حسنلو سرپرست ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در ادامه نشست با اشاره به اهمیت حوزه بازی در کشور گفت: یکی از مهمترین حوزه رسانهای کشور بازی رایانهای است که از جهت تعداد بازیکن و از جهت گردش مالی و تاثیر بازیهای رایانهای بر روی هویت بی شک مهمترین رسانه عصر حاضر است.
وی افزود: در بعد کلان و حکمرانی آنطور که باید به بازیهای رایانهای توجه نمیکنم و عدم توجه به این موضوع باعث شده توجه نشده یک استعداد مهم در این حوزه مغفول بماند.
سرپرست ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با اشاره به اکوسیستم بازی رایانهای گفت: این اکوسیستم در دو قالب جدی تسهیلات و سرمایه گذاری است. کسب و کارها در مرحله اول شکل میگیرند. فاصله بین نقطه شکل گیری مجموعه و ایجاد زیرساخت اخذ تسهیلات فاصله زیاد و معناداری است که مجموعههای واسط باید این مشکل را حل کنند. ما در حال تقویت کلی اکوسیستم هستیم و کار جشنواره، تبدیل این شبکه به یک اجتماع هست.
در ادامه ایننشست دهنادی مسئول دبیرخانه نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر گفت: در فاز اول 10 میلیارد تومان در اختیار بازی سازان قرار میگیرد تا این رقم بتواند نقطه آغازی برای سرمایه گذاریهایی باشد که در جهت رشد صنعت گیم است. از سال 97 تا کنون به دلیل شیوع ویروس کرونا، جشنواره را برگزار نکردیم و البته سال پیش هم به دنبال بازطراحیهای جشنواره بودیم و امسال تصمیم بر برگزاری آن کردیم. وی افزود: در این دوره از جشنواره انتظار حضور پررنگ بازیسازان ساکن استانها و شهرستانها هستیم. نمایندگان بنیاد ملی بازیهای رایانهای به 22 استان سر زدند و در وضعیت بازی سازی آن استان قرار گرفتند. مسئول دبیرخانه نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر گفت: زمان مهلت ارسال آثار از 17 مهر تا 22 آبان اعلام شده است که پس از داوری آثار، برگزیدگان در اواخر دی با حضور مسئولان فرهنگی کشور تقدیر میشوند. یکی از دلایلی که زمان اختتامیه را اواخر دی قرار دادهایم به دلیل برگزاری جشنوارههای فجر همچون فیلم و تئاتر است. وی با اشاره به اهداف و رویکردهای اصلی نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر گفت: بازنمایی پیشرفتهای متنوع زیست بوم بازیهای رایانهای در تولید آثار بدیع و پرمخاطب، ایجاد شبکه ارتباطی، علمی و فناوری برای نمایش توانمندیهای بازی سازان ایرانی، زمینه سازی همکاریهای مختلف بین زیست بوم و فرصت جذب سرمایه گذاری برای این صنعت دانش بنیان، ارتقای محتوایی و ساختاری تولیدات بازی با ایجاد زمینههای رقابتی و محتوایی و بازارپردازی برای بازیهای ایرانی با کیفیت و شناسایی استعدادهای این صنعت برای حمایت، پرورش و ایجاد فرصتهای ملی و فراملی از جمله این اهداف به شمار میرود. دهنادی گفت: بخش رقابتی جشنواره شامل بهترین دستاورد در رشتههای بهتری بازی سال، بهترین دستاورد فنی، طراحی بازی، هنری، صداگذاری و موسیقی، داستان و روایت در بازی و فرهنگی، بهترین بازی در سبک (ژانر) در رشتههای اکشن، ماجرایی، نقش آفرینی، استراتژی و شبیه سازی، ماجرایی اکشن، سکوبازی، ورزشی، تفننی، مسابقهای، پازل، دفاع از قلعه، تیراندازی، کلمهای و اطلاعات عمومی است. بخش ویژه جشنواره شامل بازیهای قابل تقدیر در موضوعات خانواده، مقاومت، روایت پیشرفت، بهترین بازی از نگاه مردم، بهترین به روزرسانی و بازی مورد انتظار است. در پایان نشست مورد اشاره، تفاهم نامهای میان مدیران بنیاد ملی بازیهای رایانهای، ستاد فناوریهای نرم معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صنایع خلاق امضا شد.