دوشنبه 5 آذر 1403

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم

خبرگزاری فارس گروه قرآن و فعالیت‌های دینی مهدی احمدی: بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم دقایقی پیش به طور رسمی به کار خود پایان داد.

این نمایشگاه امسال پس از دو سال وقف در برگزاری به دلیل شیوع کرونا برگزار شد و طی دو هفته از بیست‌وهفتم فروردین برابر با 14 ماه رمضان کار خود را آغاز و تا جمعه 9 اردیبهشت‌ماه از ساعت17:00 تا 23:30 با شعار «قرآن کتاب امید و آرامش» برگزار شد و بیش از یک میلیون نفر از آن بازدید کردند. استقبال در برخی شب‌ها تا حدی بود که پارکینگ‌های مصلی پاسخگو نبود و برخی از علاقه‌مندان پشت درب‌های مصلی می‌ماندند.

برگزاری نمایشگاه در 45 بخش و در فضایی به مساحت 18 هزار متر مربع

این نمایشگاه امسال در فضایی به مساحت 18 هزار متر مربع در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد و 45 بخش مختلف داشت که شامل بخش‌های نمایشگاهی و فروش محصولات فرهنگی بود.

در کنار نمایشگاه حضوری نمایشگاه مجازی امسال برقرار بود تا افرادی که امکان حضور در نمایشگاه را ندارند، خصوصاً عزیزان شهرستانی بتوانند از فضای نمایشگاه استفاده کنند.

حضور 100 ناشر در بخش مکتوب و دیجیتال و برپایی 120 غرفه عفاف و حجاب در نمایشگاه قرآن

حضور 100 ناشر در بخش مکتوب و دیجیتال نمایشگاه از دیگر فعالیت‌های نمایشگاه امسال بود که بخش مکتوب و دیجیتال امسال با ارائه خدماتی از جمله فروش با تخفیف در خدمت علاقه‌مندان بود، همچنین بخش عفاف و حجاب هم با برپایی 120 غرفه محصولات و برنامه‌ها و کارهای مفهومی و هنری را ارائه و محصولات این عرصه را به علاقه‌مندان عرضه کرد.

پذیرایی از بازدیدکنندگان با پک‌های افطار و چای

پذیرایی از بازدیدکنندگان با پک‌های افطار و چای از جمله اتفاقات خوب امسال بود، اما حضور پرشور مردم در نمایشگاه سبب شد این پک‌ها پاسخ گوی علاقه‌مندان نباشد و خیلی زود تمام می‌شد و همین امر سبب گلایه برخی مردم بود. البته توزیع چای به تعداد مناسبی صورت می‌گرفت و تا ساعتی پس از اذان مغرب هم ادامه داشت.

تجلیل از خادمان نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه در کنار تجلیل از خادمان قرآن

برگزاری همایش تجلیل از خادمان قرآن اتفاقی بود که امسال پس از چند سال در نمایشگاه قرآن رخ داد و این برنامه شب گذشته برگزار و در آن علاوه بر خادمان قرآن خادمان نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه هم تجلیل شدند.

برگزاری بخش فضای مجازی و فرهنگ دانش‌بنیان برای اولین‌بار

بخش «فضای مجازی و فرهنگ دانش‌بنیان» امسال برای اولین بار در نمایشگاه برگزار شد. در این بخش علاوه بر معرفی فعالیت‌های مجازی شاخص در حوزه قرآن و دین به موضوعاتی مانند جنگ روایت‌ها و سواد رسانه‌ای پرداخته شده که بخش سواد رسانه در دو موضوع حقیقت یا مجازی و آزمایشگاه تکنولوژی‌های نو اطلاعات خوبی را درباره جنگ نرم رسانه‌ای امروز دشمن در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

برگزاری رویداد استارت‌آپ کارآفرینی اسلامی و قرآنی

برگزاری رویداد استارت آپ کار آفرینی اسلامی و قرآنی از برنامه‌های دانش‌بنیانی است که طی آن دانش روز در خدمت توسعه و ترویج قرآن قرار خواهد گرفت و طی فراخوانی این رویداد در سه روز در نمایشگاه قرآن برگزار و ایده‌های برتر جوایز نقدی دریافت کردند. رویداد استارت‌آپی اسلامی، قرآنی با عنوان «114 استارت‌آپ» با هدف آموزش تجربه‌محور در راستای کارآفرینی اسلامی، قرآنی از 5 تا 7 اردیبهشت‌ماه در نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد.

طراحی خانه‌های قدیمی برگزاری جلسه خانگی قرآن در نمایشگاه

«ستارگان زمین» عنوان بخشی در نمایشگاه قرآن بود که در آن خانه‌هایی با طراحی قدیمی قرار گرفته و مردم با حضور در این خانه‌ها در جلسه‌ای کوتاه شرکت و این‌گونه به حال و هوای گذشته خصوصاً دهه 60 می‌روند. آن زمان که با وجود بمباران و موشک و کمبود‌های شدید کالا و مشکلات اقتصادی فراوان ناشی از جنگ، ماه‌های رمضان شیرینی خودش را داشت و همسایه‌ها هر شب در محضر قرآن زانو می‌زدند.

نمایش سیر حرکت انبیاء تا انقلاب مهدوی در بخش رهبر قرآنی

بخش رهبران قرآنی امسال که در فضایی نسبتاً خوب در راهروی اصلی نمایشگاه قرار گرفته و بازدید‌کنندگان با حضور در این بخش با تفکرات قرآنی رهبر معظم انقلاب و امام خمینی (ره) و سیر حرکت انبیاء و اولیای الهی و نواب آنها از حضرت آدم تا ظهر اسلام و از اسلام تا پیروزی انقلاب اسلامی و ادامه حرکت انقلاب تا رسیدن به تمدن اسلامی و انقلاب مهدوی آشنا شدند.

برگزاری بخش نوجوان با رویکردی جدید و سفر به کربلای سال 61 هجری

یکی از بخش‌های پر استقبال این شب‌ها بخش نوجوان و سرگرمی‌های دیجیتال نمایشگاه است که این گروه سنی با حضور در بخش نوجوان دیگر قصد خروج از آن را ندارند. عده‌ای مشغول بازی هستند، عده‌ای از تصاویر چند بعدی دیدن می‌کنند، برخی به تماشای انیمیشن نشسته‌اند و برخی هم دنبال خرید محصولات هستند.

آیتم واقعیت مجازی از جمله برنامه‌های پرطرفدار بخش نوجوان بود که در آن مخاطب با استفاده تجهیزات الکترونیکی چند بعدی و عینک مخصوص به روز عاشورای سال 61 هجری قمری سفر کرده و در فضای مجازی صحنه کربلا و وداع حضرت عباس با اهل بیت (ع) و به میدان رفتن و شهادت آن حضرت را از نزدیک می‌دیدند. جذابیت این قسمت تا حدی بود که بسیاری از بازدید‌کنندگان با دیدن این صحنه‌ها اشک می‌ریختند و گویا واقعاً در کربلا حضور داشته‌اند.

معرفی زن و جایگاه او از دریچه الگوی سوم انقلاب اسلامی

بخش الگوی سوم یکی از بخش‌های نمایشگاه امسال است که با نگاه و رویکردی متفاوت به موضوع زن و جایگاه او در اسلام و نظام اسللامی پرداخت. این بخش در نمایشگاه قرآن امسال، الگوی سوم زن را به تصویر کشید. یعنی موضوع زن و جایگاه او از دریچه الگوی سومی که انقلاب اسلامی به دنیا معرفی کرده، بیان شده است، به تعبیر رهبری الگوی زن نه شرقی و نه غربی است. همچنین در این بخش 40 بانوی موفق و نمونه که برخی از آنها هنوز در قید حیات هستند معرفی شدند. همچنین دیگر بخش‌های نمایشگاه از جمله بخش کودک هم امسال با استقبال خوب شرکت‌کنندگان همراه بودند.

بخشی در نمایشگاه که بیش از 2 هزار متر فضا داشت و به طور کامل فعالیت نکرد

اما بخش‌هایی هم بودند که انتظارات را به خوبی برآورد نکردند. از جمله بخش مسجد جامعه‌پرداز و تمدن‌ساز بود که این بخش قرار بود در فضایی به مساحت 2 هزار متر برگزار شود که به طور کامل راه‌اندازی نشد و برخی از برنامه‌های این بخش به صورت مجازی برگزار شد و نتوانست انتظارات علاقه مندان را برآورده کند.

همچنین چیدمان بخش‌های نمایشگاه در برخی نقاط مطلوب نبود و بخش‌های تابلو‌محور در فضا‌های خوب و در مسیر‌های اصلی قرار گرفته بودند که استقبال چندانی از آنها نمی‌شد. همچنین بیشتر مردم تمایل داشتند بخش‌های فروش بیشتر و بهتر در دسترس قرار می‌گرفتند.

فضای بخش عفاف و حجاب در روز‌های آخر پاسخگوی جمعیت علاقه‌مندان نبود

قرار گرفتن بخش عفاف و حجاب در بالکن فوقانی شبستان مصلای امام خمینی (ره) در روز‌های نخست اتفاق خوبی به نظر می‌رسید، اما هر چه از ایام نمایشگاه می‌گذشت، استقبال از این بخش بالا‌تر می‌رفت تا جایی که این فضایی در شب‌های آخر جواب‌گوی علاقه‌مندان نبود و انتظار می‌رود مسئولان نمایشگاه در سال‌های آینده فضای بهتری را برای بخش عفاف و حجاب در نظر بگیرند.

به هرحال بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با فراز و فرود‌های مختلف امسال پس از دو سال وقفه به صورت حضوری برگزار شد و شیفتگان قرآن کریم استقبالی باشکوه و باورنکردنی از آن به عمل آوردند و امید است مسئولان نمایشگاه با بررسی نقاط ضعف و قوت، سال آینده نمایشگاه را به شکلی بهتر برگزار و رفاه بیشتری را برای علاقه‌مندان به قرآن کریم فراهم کنند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید نمایشگاه قرآن نمایشگاه قرآن به کار خود پایان داد نقاط ضعف و قوت نماشگاه قرآن معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 2
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 3
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 4
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 5
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 6
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 7
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 8
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 9
نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به کار خود پایان داد / مروری بر نمایشگاه بیست‌ونهم 10