نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با حضور 240 شرکت و 10 شتابدهنده برگزار میشود
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی اظهار کرد: ششمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با حضور 180 شرکت در بخشهای مختلف و 60 شرکت نوپا، 5 صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر و 10 شتابدهنده تخصصی برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز نشست خبری "ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی" با حضور دکتر "مهدی سیفسهندی" دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی برگزار شد.
سیفسهندی در ابتدای این نشست اظهار کرد: در این جشنواره به دنبال نمایش و عرضه فنآوریهای حوزه گیاهان دارویی هستیم. در این نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان زیادی حضور دارند. 240 شرکت دانشبنیان در نمایشگاه حضور دارند که 180 شرکت در بخشهای مختلف و 60 شرکت نوپا و هسته فناور در بخش استانی است. در بخش داروهای گیاهی و فرآوردههای طب سنتی شرکتهایی در حوزه کشاورزی و غذایی، اسانس و عصاره، ماشینآلات و تجهیزات، دمنوش و نوشیدنیهای گیاهی، آرایشی و بهداشتی و... حضور دارند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: در این نمایشگاه علاوه بر خدمات به شرکتها، خدمات دیگری را در نظر گرفتیم تا بتوانند اکوسیستم نوآوری را در این زنجیره ارزش کامل کنند؛ توانمندی استانها در زنجیره ارزش گیاهان دارویی را نیز گسترش خواهیم داد تا شرکتها بتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند. 21 استان در این رویداد حضور دارند و استانداران نیز قاعدتاً در نمایشگاه حضور دارند تا توانمندی بخش پژوهش، پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری، شرایط اکولوژیک و پوشش گیاهی و صنایع گیاهان دارویی و طب سنتی را به نمایش بگذارند.
وی تصریح کرد: توسعه بازار شرکتها مسئله مهمی است و امسال بحث بازارهای بینالمللی را در نظر داریم و 70 تا 80 نفر هیئت تجاری و بازرگانان بینالمللی از کشورهای اروپایی مانند صربستان و روسیه و کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و سایر کشورها مثل ونزوئلا، عمان، هند، گامبیا و... در این نمایشگاه حضور دارند و در این زمینه 15 جلسه پایهگذاری شده است. کارگاههای تخصصی برای شرکتهای دانشبنیان و فناور خلاق در نظر گرفتیم تا با ورود به بازارهای بینالمللی آشنا شوند که حداقل 6 کارگاه آموزشی صادرات و بازار بینالملل خواهد بود.
سیفسهندی خاطرنشان کرد: 5 صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر vc و 10 شتابدهنده تخصصی در این حوزه وجود دارند و سعی میکنیم برای تجاریسازی از این فرصت استفاده کنند؛ موضوع میز خدمت را داریم که از سازمانها و موسسات مختلف حضور دارند تا به این اکوسیستم خدمت کنند که از سازمانهایی مثل وزارت بهداشت، وزارت جهادکشاورزی و صندوق نوآوری و شکوفایی و... حضور دارند.
وی گفت: پنلهای تخصصی در نمایشگاه در نظر گرفته شده است که 9 پنل است که به بررسی چالشهای زنجیره ارزش و ارایه راهکار فناوری خواهیم پرداخت. یکی از کارهای دیگر بحث فرهنگسازی مردم با طب سنتی دانشگاهی و خدمات آن است. در دوره های قبل سلامتکده طب سنتی داشتیم که در این دوره نیز داریم. داروخانه فرآوردههای طبیعی را نیز در نمایشگاه داریم که افراد میتوانند بعد از ویزیت آنها را دریافت کنند.
سیفسهندی تصریح کرد: در بخش فرهنگسازی گیاهان دارویی و طب سنتی برای کودکان و نوجوانان، جشنواره دانشآموزی و بخش کودکان را در نظر گرفتیم. در این دوره 50 گونه گیاهی را درنظر گرفتیم تا افراد حاضر در نمایشگاه با آنها آشنا شوند.
وی تصریح کرد: صادرات گیاهان دارویی طبق اعلام گمرک در سال گذشته 700 میلیون دلار بوده است. 240 هزار هکتار سطح زیرکشت در کشاورزی داریم ضمن آنکه 4.5 میلیون نفر بهرهبردار کشاورزی داریم و به همین خاطر باید به توسعه زمینهای کشاورزی بپردازیم.
به گزارش تسنیم؛ ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآودههای طبیعی و طب سنتی با مشارکت 500 شرکت دانشبنیان و خلاقِ تولیدکننده دارو و فرآوردههای طبیعی و سایر صنایع وابسته به گیاهان دارویی از سراسر کشور و به همت ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مصلی تهران برگزار خواهد شد.
ششمین نمایشگاه گیاهان دارویی با مشارکت 500 شرکت دانشبنیان برگزار میشود