سه‌شنبه 2 بهمن 1403

نمایشگاه یکصدسال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس در تهران افتتاح شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نمایشگاه یکصدسال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس در تهران افتتاح شد

نمایشگاه «یکصد سال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس» روز یکشنبه توسط وزیر خارجه سوئیس در تهران افتتاح شد.

نمایشگاه «یکصد سال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس» روز یکشنبه توسط وزیر خارجه سوئیس در تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر خارجه سوئیس که برای یک دیدار سه روزه به کشورمان سفر کرده است، روز گذشته (یکشنبه) با حضور در کاخ نگارستان تهران، «نمایشگاه 100 سال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس» را افتتاح کرد.

در این مراسم ابتدا محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران ضمن خوش آمدگویی به وزیر خارجه سوئیس و هیئت همراه، به سوابق همکاری و مبادلات دانشگاه تهران با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فرهنگی سوئیس در سال های اخیر اشاره کرد و آمادگی دانشگاه تهران را برای توسعه روابط علمی دو کشور اعلام کرد.

سپس «اینیانسیو گاسیس» وزیر خارجه سوئیس با اشاره به بازدید از شهرهای اصفهان و تهران و تاریخ غنی و افتخار آمیز ایران، اظهار داشت: این نمایشگاه به دوستی میان ایران و سوئیس گواهی می دهد، ایران توسط دارایی های تاریخی محاصره شده است. روابط دوستانه و تجاری سال ها قبل از روابط سیاسی ایجاد شد و دوستی و تجارت دو شاخصه‌ای است که در همه این سال ها در روابط ما برقرار و محکم بوده است.

وزیر خارجه سوئیس با تاکید بر «تاثیر دیپلماسی و گفتگو در ارتقای روابط کشورها»، گفت: دیپلمات‌ها پل‌هایی برای اعتماد و مفاهمه می‌سازند؛ خاصیتی که طی 100 سال گذشته در روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس مدام تکرار شده است.

وی افزود: هدف ما همیشه این بوده که منافع هر دو طرف را تقویت کنیم. طی 40 سال، ما خدمات کنسولی را حفظ کرده و پیام‌ها را به سرعت و به طور قابل اعتماد منتقل کرده‌ایم. این اعتماد به ما توانایی می‌دهد تا بتوانیم در شرایط بحرانی به هم تکیه کنیم. آموزش، فرهنگ، مساعی جمیله، امداد در بلایا و حقوق بشر؛ این پنج ستون روابط 100 ساله ما، نمی‌توانند بدون گفتمان مستمر به حیات خود ادامه دهند.

در ادامه این مراسم، سید محمد کاظم سجاد پور معاون وزیر امور خارجه کشورمان و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وجود 50 میلیون سند تاریخی در مرکز اسناد وزارت امور خارجه کشورمان، گفت: بررسی اسناد تاریخی روابط ایران و سوئیس نشاندهنده سه شاخصه علاقه و جذابیت دو ملت نسبت به هم در زمینه های متنوع مانند آموزش، هنر، موسیقی و دیپلماسی است، نه تنها دیپلماسی تئوریک، بلکه دیپلماسی عملی سوئیس مانند بی طرفی و ایده های انسانی نیز برای ایران جذاب بوده است، هر چند ایران مانند سوئیس طی دو جنگ جهانی اعلام بی طرفی کرد؛ اما از جانب قدرت‌های بزرگ این بیطرفی رعایت نشد.

وی با بیان اینکه میانجیگری و پل سازی در ابعاد مختلف شاخصه دوم روابط دو کشور است، تاکید کرد: سوئیس نه تنها در صنعت پل سازی بلکه در پل سازی دیپلماتیک با ایران همکاری داشت و پل میان ایران و آلمان برای نجات ایرانیان ساکن در زمان اشغال فرانسه بود.

معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: سومین شاخصه روابط دو کشور همکاری در موضوعات مختلف امور اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، و کمک‌های انسان‌دوستانه است و امیدواریم این روابط چند بعدی هر چه گسترده تر و عمیق تر و دوستانه تر ادامه یابد.

لازم به ذکر است، نمایشگاه 100 سال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس که اسناد و عکس های روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور را طی یک قرن گذشته به معرض بازدید علاقمندان گذاشته، با مشارکت مرکز اسناد وزارت امور خارجه، دانشگاه تهران و سفارت سوئیس در تهران برگزار شده است.

در این مراسم پیروز حناچی شهردار تهران و جمعی از شخصیت های علمی، هنری، فرهنگی، ورزشی حضور داشتند.