نمایش رشادتهای 4 نوجوان رزمنده در تماشاخانه سرو
کارگردان نمایش «دستهایت کو مم حسن» گفت: موضوع اثر، چهار نوجوان همکلاسی هستند که عازم جبهه میشوند و در نهایت به شهادت میرسند.
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایش «دستهایت کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمی زاده و نویسندگی رضا گشتاسب در واحد نمایش حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد تولید شده است. اکبر آیین، نازنین نادرپور، اردلان فنی، وحید شفیعی و پوریا نیک اقبالیان بازیگران این نمایش هستند.
نمایش «دستهایت کو مم حسن» جایزه اثر برگزیده دفاع مقدس سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را کسب کرده است. همچنین در بیست و دومین جشنواره تئاتر فتح که آبان ماه در خرمشهر برگزار شد توانست 9 جایزه را در بخشهای مختلف کسب کند و به عنوان برترین نمایش جشنواره انتخاب شود. به بهانه اجرای این نمایش در تماشاخانه سرو، با کارگردان این اثر گفت و گویی داشتیم.
رضا کرمیزاده، کارگردان نمایش «دستهایت کو مم حسن» درباره موضوع این نمایش به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: چهار نوجوان و همکلاسی در مدرسهای در روستای جنوبی ایران زندگی میکردند که عازم جبهه میشوند و بعد هر 4 نفر به شهادت میرسند. همزمان با اتفاقات جبهه که در یک کانال گیر افتاده اند در خانوادههایشان نیز اتفاقاتی رخ میدهد.
وی در خصوص فرم اجرای نمایششان توضیح داد: فرم اجرا مختص گروه تئاتری ما یعنی «گروه تئاتر شادن» است. این گروه 20 سال است که شکل گرفته و اکثر آثار ما، خارج از روایتهای رئال و به نوعی رئالیسم جادویی و سورئالیسم (فراواقعگرایی) به حساب میآید. متن رضا گشتاسب، نمایشنامه نویس گروه، خیلی تکه تکه است و از چند روایت مختلف کوتاه شکل گرفته و همزمان چند قصه را روایت میکند که با هم ارتباط دارند.
این کارگردان تئاتر افزود: در این چند روز استقبال خوب بود و حتی در روزهای اول سالن پر شد. پیشتر در کارهای دیگر، اجراهای بینالمللی در آلمان، شانگهای چین و روسیه هم داشتیم.
کرمی زاده درباره اینکه منتقدان آثار ایشان را افتادن در ورطه تکرار و خروج از نوآوری میدانند، بیان کرد: گروه تئاتر شادن بیست سال است که کار میکند. 20 سال پیش، در تئاتر همه چیز جدید و متعلق به ما بود. اوایل کسانی که کار ما را دنبال میکردند از نو بودن آن لذت میبردند. البته ما بعد از 4 سال دوباره شروع به کار کردیم.
وی ادامه داد: تیم بازیگران ما، در این 20 سال ثابت بوده و همه ما روی یک سیستم آموزشی جلو رفتیم و شاید تا آخر عمر تئاتریمان نیز همینطور باشد. همه سیستمهای دنیا همین گونه است. استالوفسکی هم روی یک سیستم حرکت کرد تا بعد به یک چیز جدید رسید. شاید ما هم بعد از 20 سال تغییر کردیم. تکرار در محتوا هم به همین خاطر است.
کارگردان نمایش «دستهایت کو مم حسن» درباره فضای صحنهای اثر گفت: اتفاق در یک کانال جبهه صحنه پردازی شده، از طرفی هم این چهار شهید مادرانشان را میبینند که به دنبال آنان میگردند و رفقایی که در حال شهید شدن هستند. کل سیستم این گروه برآمده از مکتب جنوب ایران است بنابراین قصههای ما نیز برآمده از باورها، اعتقادات جنوب ایران میباشد.
وی افزود: حرف اصلی این نمایش، دفاع از خاک ایران است. یعنی هر کس به نوبه خودش، حتی نوجوانان مدرسهای در کوچکترین روستا که نقطه جغرافیایی خاصی هم ندارد، برای دفاع از وطنشان میجنگند.
کرمی زاده درباره دلیل دریافت 9 جایزه در تئاتر فتح و برگزیده شدن در بخش جنگ تئاتر فجر توضیح داد: کسانی که برای بار اول تا سوم تئاتر ما را تماشا میکنند نوعی تازگی در آن میبینند و همین امر باعث استقبال از آن میشود.
گفتنی است نمایش «دستهایت کو مم حسن» تا تاریخ 31 مردادماه در تماشاخانه سرو بر روی صحنه میرود.
انتهای پیام /