سه‌شنبه 6 آذر 1403

نماینده مجلس: همکاری دولت‌های ایران و صربستان در بخش کشاورزی تاثیرگذار است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نماینده مجلس: همکاری دولت‌های ایران و صربستان در بخش کشاورزی تاثیرگذار است

جیرفت - ایرنا - نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد و عضو کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و صربستان در بخش کشاورزی به ویژه در حوزه تبادلات تجاری دو کشور تاثیرگذار است.

ذبیح‌الله اعظمی شامگاه سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم (ص) از تصویب لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و صربستان با 191 رای موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبر داد.

وی توافقنامه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت ایران و صربستان را حرکتی بسیار مفید و ضروری برای بخش کشاورزی کشور دانست و گفت: با وجود چنین توافقنامه‌ای محصولات گیاهی وارداتی و صادراتی هر دو کشور باید گواهی بهداشتی به زبان رسمی دو کشور و همچنین زبان انگلیسی داشته باشند.

این نماینده مجلس افزود: محموله‌های گیاهی و کشاورزی در مرز ورودی دو کشور توسط کارشناسان حفظ نباتات مورد بازرسی دقیق قرار گرفته و اگر محصول آفت داشته باشد، در همان زمان واردات آفت زدایی شده و در صورت اینکه آفت زدایی موثر نباشد به کشور مبدا برگشت داده شده و یا در محل، کاملا نابود می‌شود.

وی که دکترای کشاورزی از دانشگاه بلژیک دارد، آفت‌های مگس مدیترانه، سوسک حنایی خرمایی و سیاهک هندی گندم را نتیجه نبود چنین توافقنامه‌هایی دانست و گفت: انعقاد چنین تفاهم‌نامه‌هایی برای هر کشوری بسیار ضروری بوده چراکه طرفین موظف می‌شوند وجود هر گونه آفت در محصولات کشاورزی خود را به طرف مقابل اطلاع دهند.

اعظمی انعقاد تفاهم‌نامه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی را گامی اصولی برای جلوگیری از ورود آفات، بیماری‌ها و بذرهای علف‌های هرز قرنطینه‌ای به بخش کشاورزی کشور اعلام کرد و گفت: با انعقاد این توافقنامه‌ها دیگر شاهد زیان ناشی از آفات قرنطینه‌ای به بخش کشاورزی نخواهیم بود.

عضو کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این توافقنامه مانع ورود آفات خطرناک قرنطینه‌ای به کشور می شود، تصریح کرد: طبق این توافقنامه دو کشور مورد تعهد باید لیست آفات قرنطینه‌ای خود را به طرف مورد قرارداد اعلام کند.

وی همچنین تبادلات علمی و فنی دو کشور در خصوص مسائل گیاه‌پزشکی و قرنطینه‌ای را از دیگر آثار مثبت این توافقنامه اعلام کرد.

موافقتنامه بین دو کشور شامل 12 ماده و در دو نسخه اصلی به زبان‌های فارسی، صربی و انگلیسی تنظیم شده است که تمامی متون آن، دارای اعتبار یکسان بوده و در صورت بروز هرگونه اختلاف در تفسیر، متن انگلیسی ملاک خواهد بود.

دانه‌های روغنی و سبزیجات، بیشتر محصولات کشاورزی صربستان را تشکیل می‌دهد و تولیدات کشاورزی آن به بیش از 50 کشور جهان صادر می‌شود. این کشور همچنین یکی از صادرکنندگان فرآورده‌های گوشتی در اروپا به شمار می‌رود.

صربستان کشوری در شبه‌جزیره بالکان در جنوب اروپا و بلگراد، پایتخت این کشور است.

*س_برچسب‌ها_س*