شنبه 3 آذر 1403

نمی گذارند واردات بر قیمت خودرو تاثیر یگذارید / پای مافیا در میان است

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
نمی گذارند واردات بر قیمت خودرو تاثیر یگذارید / پای مافیا در میان است

واردات خودروها می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قیمت خودروهای داخلی داشته باشد. وقتی که تعداد خودروهای وارداتی به یک کشور افزایش یابد، رقابت در بازار خودروها افزایش می‌یابد. این موضوع می‌تواند منجر به کاهش قیمت خودروهای داخلی شود، زیرا شرکت‌های تولید کننده مجبور به رقابت بیشتر و کاهش مارژین سود خود می‌شوند تا بتوانند با خودروهای وارداتی رقابت کنند.

در عین حال، واردات خودروها می‌تواند تأثیر منفی بر صنعت خودروسازی داخلی داشته باشد. زمانی که تقاضا برای خودروهای وارداتی افزایش یابد، تقاضا برای خودروهای داخلی کاهش می‌یابد و این می‌تواند منجر به کاهش تولید و اشتغال در صنعت خودروسازی داخلی شود.

جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی تعرفه 200 یا 250 درصد است و یک خودرو 700 میلیونی که وارد میشود را 2 میلیارد و 300 میلیون می‌فروشند، مشخص است که نمی‌خواهند به بازه قیمتی تولیدات دو شرکت ایران خودرو و سایپا خللی ایجاد شود.

جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص تامین ارز برای واردات خودرو بیان کرد: دلار لازم برای قطعات خودرو از کجا می‌آید؟ از همان‌جا برای واردات خودرو هم استفاده شود.

وی در ادامه توضیح داد: اصلاً در داستان واردات خودرو دولت نیاز نیست که در تامین ارز دخالت بکند. در اختیار خود اشخاص و وارد کننده‌ها بگذارد. مشکل این است که دولت میخواهد ارز را تامین کند.

رشیدی کوچی اشاره کرد: پیشنهاد ما این بود که برای واردات خودرو کار کرده، برای تامین ارز منشا خارجی را در نظر بگیریم. یعنی ارز اشخاصی که خارج از کشور هستند یا ارز اشخاصی که در داخل منشا خارجی دارند، استفاده شود. این انجام می‌شد، مشکل راحت حل می شد؛ ولی دولت نگاهش بر این نیست. نظر دولت این است که خودشان باید ارز را تهیه کنند.

این نماینده در ادامه تصریح کرد: واردات باید به نفع مردم باشد و نفع مردم زمانی اتفاق می‌افتد که دولت تعرفه‌های واردات را کاهش دهد. با پیگیری که وزیر محترم صمت داشتند و پیگیری مجلس قیمت تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی کاهش پیدا کرده است. یعنی برقی به یک درصد و هیبریدی هم حداکثر 23 الی 24 درصد کاهش پیدا کرده است.

رشیدی کوچی اظهار داشت: نگاه دولت این است که خودروهای برقی به خاطر آلودگی و عدم مصرف بنزین برای کشور بهتر است و تمرکزشان را روی واردات این خودروها گذاشته‌اند. اما ما در تابستان به شدت در خصوص برق مشکل داریم. اگر بخواهیم به این سمت برویم و این حجم از خودروی برقی وارد شود، به نظر می‌رسد که مشکلمان بیشتر می‌شود. با این حال دولت اصرار به واردات خودروی برقی دارد. البته ما استقبال می‌کنیم به شرط اینکه تعرفه‌اش کم باشد و برق مورد نیاز این خودروها هم تامین بشود. این نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.

در خصوص نقش مافیای خودرو در عدم واردات این نماینده گفت: اگر واردات درست انجام شود و تعرفه‌ها معقول باشد، میتواند بازار را تکان دهد. برای مثال یک خودرو 20 هزار دلاری که سقف واردات تعریف شده حدود 1 میلیارد تومان می‌شود؛ اما الان می‌بینیم که خودروهای داخلی در بازار آزاد تقریباً نزدیک به 800 الی 900 میلیون تومان فروخته میشوند. وقتی تعرفه درست بسته شود، مردم می‌توانند انتخاب بهتری داشته باشند. ولی وقتی تعرفه 200 یا 250 درصد است و یک خودرو 700 میلیونی که وارد میشود را 2 میلیارد و 300 میلیون می‌فروشند، مشخص است که نمی‌خواهند به بازه قیمتی تولیدات دو شرکت ایران خودرو و سایپا خللی ایجاد بشود.

در مورد ماشین‌های لوکس خارجی که در کشور وجود دارد، رشیدی کوچی بیان کرد: خیلی از ماشین‌های لوکس موجود قبل از 2017 الی 2018 وارد شدند. یا بعضی ماشین‌های سفارت خانه ها بودند که طبق قانون بعد 3 سال در مزایده واگذار شدند. ولی آن چیزی که مسلم است بعد از سال 2017 الی 2018 ماشین لوکسی به صورت قانونی وارد نشده است.

نمی گذارند واردات بر قیمت خودرو تاثیر یگذارید / پای مافیا در میان است 2