نوزایی: چوگان با مشارکت بخش خصوصی توسعه می یابد / خارجی ها روی این رشته سرمایه گذاری کرده اند
به گزارش خبرگزاری فارس، ابراهیم نوزایی در خصوص محورهای دیدار با وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: خوشحالم که سلطانی فر از جمله وزرایی هستند که اطلاعات خوبی از رشته چوگان دارند و حمایت های خوبی نیز انجام داده اند. آشنایی و حمایت سلطانی فر از چوگان صرفا مربوط به تصدی وزارت ورزش نمی شود. حتی زمانی که ایشان در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فعالیت داشتند، در ثبت جهانی چوگان و ثبت ملی دو باشگاه شهدا و نوروزآباد کمک های فراوانی انجام دادند. در این دیدار عملکرد فدراسیون در سال گذشته و برنامه های آتی فدراسیون ارائه شد و در ادامه وزیر ورزش نیز قول مساعد برای توسعه این رشته ورزشی در استان ها دادند.
رئیس فدراسیون چوگان با اشاره به اقدامات توسعه ای فدراسیون برای توسعه چوگان، گفت: راه اندازی چوگان در استانها نیازمند فراهم بودن زیرساخت های خاصی از جمله زمین استاندارد است. امروزه در استانهایی نظیر تهران، البرز، گیلان، قزوین، کرمان، اصفهان و آذربایجان شرقی هیات های چوگان فعالیت دارند. استان فارس، کرمانشاه، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد نیز از جمله استانهایی هستند که موقعیت مناسب برای راه اندازی رشته چوگان را دارند و در تلاش هستیم به این مهم در سال جاری دست یابیم.
وی که با رادیو ورزش گفتگو می کرد، افزود: راه اندازی زیرساخت های چوگان نیازمند هزینه های زیادی است؛ استان هایی که اکنون دارای هیات چوگان می باشند، از برخی امکانات مانند زمین مانژ برخوردار هستند؛ البته هیات هایی که تازه تاسیس شده اند دارای کمبودهایی بوده اما درصدد رفع آنها می باشند؛ به عنوان مثال هیات استان کرمان تازه راه اندازی شده و اقدامات قابل قبولی نیز انجام داده است. از حضور افراد برای راه اندازی و توسعه چوگان حمایت می کنیم و رایزنی هایی نیز برای ایجاد هیات های دیگر استانی انجام شده که امیدواریم در سال جاری شاهد نتایج خوبی باشیم.
رییس فدراسیون چوگان درباره نقش بخش خصوصی برای پیشرفت این رشته تاکید کرد: زمین های چمن استان البرز و تهران توسط بخش خصوصی احداث شده و در دیگر استانها زمین چمن چوگان وجود ندارد. به عنوان مثال در استان اصفهان چندین هکتار زمین مورد نیاز تدارک دیده شده اما درصدد جلب سرمایه گذار علاقه مند به ورزش برای چمن کردن این زمین هستیم. بودجه ای که به چوگان اختصاص پیدا می کند، نمی تواند به رفع نیازها و زیرساخت های این رشته ورزشی کمک کند از این رو امیدواریم سرمایه گذاران بخش خصوصی در کنار چوگان قرار بگیرند. البته هم اکنون نیز برای برگذاری مسابقات چوگان از حامیان مالی استفاده می کنیم.
رییس فدراسیون چوگان با اشاره به وضعیت چوگان در سایر کشورها گفت: در دنیا چوگان توسط بخش خصوصی توسعه می یابد و این مهم در حالیست که در کشورمان هستند افرادی که از توانایی مالی خوبی برخوردارند و می توانند به احیا و توسعه چوگان به عنوان رشته تاریخی و کهن ایرانی کمک کنند. هم اکنون کشورهایی مانند آرژانتین، انگلیس، آمریکا، هند، پاکستان و آفریقای جنوبی در ورزش چوگان سرمایه گذاری کرده اند و به موفقیت های خوبی دست یافته اند.
انتهای پیام / س
چوگان بخش خصوصی مشارکت سرمایهگذاری