نژادپرستی در بطن نظام سیاسی آمریکا قرار دارد
تهران - ایرنا - پروفسور جو فیگن استاد جامعهشناسی دانشگاه ای و ام تگزاس گفت: نژادپرستی سیستماتیک و بنیادین در بطن نظام سیاسی، قانون اساسی، اقتصاد، نیروی پلیس و نظام کیفری آمریکا قرار داد.
به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، پرفسور جوفیگن / Joe Feagin، استاد جامعه شناسی در تگزاس در وبینار «منطقه ای آمریکای شمالی» تصریح کرد: نژاد پرستی پدیده ای فراتر از تعصبات است. وی افزود: نژاد پرستی امری سیستماتیک است که در قلب نهادهای ما (آمریکا) جا خوش کرده است. این امر از زمان برده داری آغاز شده و پدیده ای بنیادین است. فکر می کنم ما تنها کشور صنعتی پیشرفته ای در دنیا هستیم که قانون اساسی آن را برده داران نوشته اند. پرفسور جوفیگن خاطرنشان کرد: قانون اساسی ایالات متحده همچنان همان قانونی است که 55 نخبه سفید پوست نگاشتند. 40 درصد این 55 نفر خود از برده داران کلان بودند.
نژاد پرستی سیستماتیک و بنیادین دربطن نظام سیاسی ما، قانون اساسی ما، اقتصاد ما، نیروی پلیس ما و نظام کیفری ما قرار داد. حتی خانه سازی هنوز به میزان قابل توجهی تحت تاثیر تفکیک نژادی قرار دارد، مدارس دولتی ما نیز همین وضعیت را دارند.
استاد جامعه شناسی در تگزاس گفت: نژاد پرستی سیستماتیک در بطن نهادها و موسسات ما قرار دارد و صرفا مجموعه از چند آدم متعصب با سوگیری های خاص نیست. وی اضافه کرد: وکلای ما در ایالات متحده نفرت را دوست دارند. پس نفرت، تعصب، جهت گیری، کلیشه سازی، مسامحه و عدم تحمل مفاهیمی انفرادی هستند که مناسب وصف مشکلات فردی اند. اما از این نظر محدودند که نه تنها نمی توانند وارد فضای بحث در مورد نژاد پرستی سیستماتیک و بنیادین شوند بلکه بحث را هم از مسیر خود منحرف می کنند. این استاد تأکید کرد: پلیس ما مشکلاتی دارد که موجب صدها تظاهرات و تجمع اعتراضی در داخل و خارج از کشور شده است. مشکل پلیس تنها محدود به عملکرد چند نفر معدود نیست که مثلا آن ها را با واژگانی چون نخاله یا غیرعادی وصف کنیم، مشکل در درون خود نهاد پلیس است. این جامعه شناس مطرح افزود: نیروهای پلیس فارغ از اینکه خوب باشند یا بد یا دارای تعصبات نژادی باشند یا نباشند، باید بر اساس هنجارهای نظام حقوقی و سیاسی عمل کنند که آشکارا به نفع پلیس و علیه رنگین پوستانی جهت گیری دارد که به شکل افراطی هدف بدرفتاری نهاد پلیس قرار دارند. پس مشکل پلیس های این کشور که اکنون دیگر به گوش همه جهان رسیده است مشکلی سیستماتیک است.
سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پنجشنبه مصادف با 12 ربیع الاول به صورت مجازی آغاز به کار کرد و قرار است طی پنج روز تا دوشنبه بیش از 167 شخصیت برجسته جهان اسلام از 47 کشور و همچنین 120 سخنران داخلی به صورت وبیناری پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کنند.
*س_برچسبها_س*