نگاهی به فعالیتهای انجمن اوتیسم ایران در شش سال گذشته
دوم آوریل هر سال روز جهانی آگاهی از اوتیسم است که به عنوان یک روز جهانی به رسمیت شناختهشده و هدف آن یادآوری و ترغیب کنشهای کشورهای عضو در سازمان ملل متحد در جهت افزایش آگاهی در مورد افراد مبتلا به اختلال اسپکتروم اوتیسم (ASD) در سراسر جهان است.
به گزارش ایسنا، روز جهانی اوتیسم یکی از تنها هفت روز رسمی است که سازمان ملل متحد در رابطه با سلامتی به رسمیت شناخته شده و از سال 2007 به اجرا در آمده است. در کشورمان، انجمن اوتیسم ایران روز جهانی آگاهی از اوتیسم را در تاریخ 14 فروردین 99 همگام با جهان گرامی میدارد و در تلاش است که در این روز گامهای محکمی در راستای آگاهی بخشی در زمینه اوتیسم در جامعه بردارد.
موضوع امسال (2020) سازمان ملل در روز جهانی اوتیسم انتقال به بزرگسالی است؛ بزرگسالی مرحلهای از زندگی است که افراد میتوانند در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه خود به عنوان یک شهروند کامل نقش ایفا کنند. اما این مرحله برای افراد اوتیسم یک چالش است، زیرا آنها از فرصتها و حمایتهای لازم برای این مرحله از زندگی برخوردار نیستند و پس از پایان دوره دبیرستان این افراد از خدمات و حمایتهایی که تا پیش از آن بهره میبردند، بی بهرهاند.
مشارکت در فرآیندهای تصمیمگیری جامعه، مشارکت در فرهنگ جوانان در جامعه، دسترسی به آموزش پس از دوره متوسطه، اشتغال، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی جامعه به عنوان یک شهروند از محورهای مطرح شده در شعار جهانی امسال است.
به گزازش ایسنا، در این راستا، سعیده صالح غفاری_مدیر عامل انجمن اتیسم ایران، با تبریک این روز مهم به خانواده اوتیسم ایران، گفت: انجمن اوتیسم ایران با شش سال فعالیت رسمی، ملی و اخذ مجوز مقام مشورتی سازمان ملل در راستای فعالیتهای بین المللی تلاش کرده است که گام موثری در جهت آگاهی بخشی و حمایت افراد اوتیسم بردارد و این روزها به نقشه راه 5 ساله دوم انجمن تکیه دارد.
وی نقشه 5 ساله دوم انجمن را شامل پنج محور اصلی عنوان کرد و افزود: محورها شامل مطالبه گری و طرح موضوع و بررسی نیازهای کلان ملی جامعه اوتیسم ایران، اقدام قویتر و سازماندهی شده با موضوعیت آگاهی بخشی جامعه، تقویت شبکه دوستدار اوتیسم و همراهی شهرهای دوستدار اوتیسم با ایجاد مراکز دوستدار اوتیسم، آموزش و تکیه بر توانمند کردن خانوادهها در اقصی نقاط کشور با محوریت آموزش، تربیت درمانگران در دورههای پودمانی و تکمیلی جهت آشنایی با اوتیسم و آموزش کاردرمانی تخصصی برای کودکان اوتیسم است.
غفاری در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم با پیگیری نقشه راه مذکور و ایجاد شبکه قوی با حضور تمامی انجمنهای اوتیسم کشور و رسمی کردن شبکه ملی اوتیسم، به این اهداف رسیده و مطالبات اوتیسم از دولت و سازمانهای مربوطه با قدرت بیشتری صورت گیرد.
مدیر عامل انجمن اتیسم ایران در ادامه به دستاوردهای انجمن در شش سال گذشته اشاره کرد و گفت: ایجاد ظرفیت و بستر سازی مناسب جامعه برای آشنایی اولیه با طیف اوتیسم، سازماندهی رجیستری و شناسایی کودکان اوتیسم، معرفی اوتیسم به سازمانهای سیاست گذار ملی، تلاش در راستای قرار دادن اوتیسم در لیست بیماریهای خاص در مجلس شورای اسلامی، رایزنی جهت دریافت ردیف بودجه برای اوتیسم از مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه، راه اندازی اولیه سامانه گم شدن بچههای اوتیسم با همکاری ناجا، اصلاح کامل آیین نامه نظام وظیفه در راستای معافیت کامل بزرگسالان اوتیسم، آموزش بزرگسالان اوتیسم با هدف انجام کار گروهی و ارتباط با همسالان و ایجاد موقعیت شغلی برای آنان، تجمیع انجمنهای اوتیسم و یکسوسازی اهداف، تالیف کتابچههای اوتیسم با هدف آگاهی بخشی و آموزش و توانمند سازی خانوادهها برای رفع مشکلات اوتیسم، از مهمترین فعالیتهای انجمن اوتیسم ایران بوده است.
صالح غفاری در خاتمه سخنان خود، از تمامی مردم برای پیوستن به پویش آگاهی بخشی جامعه دعوت کرد و گفت: افراد با مراجعه به صفحه اینستاگرام انجمن اوتیسم ایران iran.autism.association و انتشار پست روز جهانی اوتیسم در صفحات خود، کودکان اوتیسم را خوشحال و جامعه را نسبت به مسائل اوتیسم آگاه سازند.
انتهای پیام