نگاه به ورزش ایران تبلیغاتی است و مسئولان پشت مدال پنهان میشوند!
معاون پیشین سازمان تربیتبدنی با تاکید بر اینکه باید همانند صنعت، بهداشت، درمان و... از ورزش کشور حمایت شود، تصریح کرد: متاسفانه نگاه به حوزه ورزش در ایران تبلیغاتی است و مسئولان پشت مدال پنهان میشوند.
سعید فائقی در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با نقاط ضعف و قوت ورزش ایران طی چند سال گذشته و اینکه چه مسائلی را به منظور برون رفت از چالشهای موجود باید مدنظر قرار داد، اظهار کرد: متاسفانه در تمامی دولت ها در سال های گذشته نگاه به حوزه ورزش، نگاه ضروری محور نبوده است و همواره این حوزه خود را به دولت ها تحمیل کرده است و تا زمانی که این نگاه تغییر نکند، شرایط تغییر نخواهد کرد و شاهد اتفاقات جدیدی نخواهیم بود.
نوع نگاه به ورزش در داخل کشور زیربنایی نیست
وی ادامه داد: بنابراین باید به گونه ای برنامه ریزی صورت گیرد که تمامی مجموعه ها و دستگاه ها چه در سیاست گذاری ها و چه در فضای اجرایی به ورزش به عنوان یک ضرورت نگاه کنند و در نهایت شاهد تحقق یکی از مهم ترین مسائل در ورزش، یعنی ایجاد ساختار اقتصادی درست باشیم.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی مطرح کرد: آیا کسی به دنبال این سوال بوده است که جایگاه ورزش در تولید ناخالص ملی چقدر است؟ آیا کسی به دارایی های نامشهود ورزش توجه داشته است؟ آیا کسی به دنبال سهم ورزش در دولت رفته است؟
فائقی با تاکید بر اینکه متاسفانه نوع نگاه به ورزش در داخل کشور زیربنایی نیست، عنوان کرد: مسئولان کشور باید این مسئله را درک کنند که ورزش در مسائل زیربنایی بسیار موثر و حتی از آن فراتر است.
وی با اشاره به اینکه شش برنامه پنج ساله توسعه ای نوشته شده است و در حال تدوین برنامه هفتم توسعه هستند، اظهار کرد: در برنامه های توسعه ای 2.5 درصد از رشد اقتصادی به بهره وری اختصاص یافته است اما هرگز مشخص نشده که این بهره وری چگونه محقق شود! باید بدانیم که ورزش نیروی انسانی بهره ور تولید می کند و تاب آوری را افزایش می دهد.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی ادامه داد: به طور مثال در دوران تحریم به نیروهای انسانی نیازمند هستیم که تاب آوری بیشتری داشتند و این تاب آوری در دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری است و تا زمانی که افراد از جسم سالم برخوردار نباشند نمی توان روی موفقیت آن ها حساب باز کرد.
ورزش فراتر از صنعت است
فائقی با بیان اینکه باید جایگاه ورزش کشور از سوی وزارت ورزش و جوانان در دولت مشخص و به عنوان یک امر موثر و زیربنایی به آن نگاه شود، گفت: ورزش فراتر از صنعت است، صنعت بهره وری خود را از ورزش می گیرد و باید نگرش، بینش و نگاه دولتمران به ورزش تغییر پیدا کند.
50 سال است به ورزش در کشور به صورت آماتوری نگاه میشود
وی ادامه داد: متاسفانه 50 سال است به ورزش در کشور به صورت آماتوری نگاه می شود، درحالی که ورزش دنیا حرفه ای شده است و زمانی که شما قانونی برای حرفه ای شدن تدوین نکرده باشید یعنی برنامه ای برای حرفه اش شدن هم ندارید.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی باید بدانند که هنوز در جزئیات متن قانون جایگاه، اهداف و وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی باشگاه ها دولتی هستند، اظهار کرد: اصل 44 قانون اساسی بر خصوصی سازی تاکید دارد و اول باید قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی را لغو می کردیم و پس از آن قوانین جدید و جایگاه خصوصی سازی را برای ورزش کشور تعیین می کردیم.
فائقی افزود: در برنامه چهارم توسعه، یک برنامه جامع و هدفمند تدوین شده بود به این نحو که ورزش قهرمانی50 درصد و ورزش حرفه ای 100 درصد خصوصی شود، مسئله ای که باعث می شد قانون در رابطه با ورزش حرفه ای دنبال و در عین حال جایگاه باشگاه ها به صورت 100 درصدی خصوصی شود.
در زمینه باشگاهداری، بخش خصوصی را منزجر کردهایم
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بخش خصوصی را در زمینه باشگاه داری منزجر کرده ایم، خاطرنشان کرد: متاسفانه حمایتی از بخش خصوصی در ورزش ایران وجود ندارد و علاوه بر این طی سال های اخیر شرایطی رخ داده است که فعالان اقتصادی نگاه مطلوبی به هزینه و سرمایه گذاری در ورزش نداشته باشند.
باید همانند صنعت، بهداشت و درمان از ورزش حمایت شود
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی با تاکید بر اینکه باید قانون ورزش حرفه ای به صورت دقیق تعریف و اجرا شود، گفت: همانگونه که از صنعت، تولید، بهداشت و درمان، سینما و هنر حمایت می شود باید از ورزش نیز حمایت شود و شرایطی مدنظر قرار گیرد که فعالان اقتصادی به باشگاه داری و مردم به باشگاه ها روی آورند و اینگونه اقتصاد ورزش رونق یابد.
فائقی با بیان اینکه متاسفانه نگاه به ورزش در ایران تبلیغاتی است، اظهار کرد: ورزش ایران شرایط عجیبی را دنبال می کند و متاسفانه نگاه مسوولان به آن تبلیغاتی است و پشت مدال پنهان می شوند و از آن برای خود نان و نمک کسب می کنند و در نهایت همین نگاه است که باعث می شود ورزش به جایی نرسد.
فروشندگی یک قهرمان ورزرشی در کنار خیابان، ضدفرهنگ است
وی در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه صحنه هایی را در ورزش ایران می بینیم که جای تامل دارد و ضد فرهنگ است، بیان کرد: وقتی یک قهرمان در کنار خیابان دستفروشی می کند یک مسئله ضد فرهنگ نمایان می شود وقتی یک قهرمان اینگونه روزگار می گذراند به طور حتم خانواده ها اجازه نخواهند داد که فرزندشان آینده خود را به ورزش گره بزند در حالی که سال ها قبل می دیدیم که چگونه دست کودکان خود را می گرفتند و برای ثبت نام در باشگاه های ژیمناستیک یا دو و میدانی اقدام می کردند.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی با تاکید بر اینکه ورزش، انسان سالم و جامعه شاداب و با طراوت را به دنبال خواهد داشت، گفت: به طور حتم سرمایه گذاری دولت در حوزه دولت سلامت جامعه و شادابی آن را رقم خواهد زد و سرنوشت جامعه با نتایج مثبت در بخش های مختلف همراه می شود.
انتهای پیام