نیاز به تغییر الگوهای حکمرانی در کشور داریم / پرداخت مزایای حقوق کارمندان نیاز به تدبیر دارد
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه امام خمینی (ره) فرمودند که انقلاب ما مردمی است، گفت: شعار دولت سیزدهم نیز «دولت مردمی» است و الگوی حکمرانی را باید تغییر دهیم چرا که حکمرانی ما خیلی بروکراتزده شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; میثم لطیفی، ظهر امروز در جلسه شورای اداری و شورای راهبری توسعه مدیریت استان زنجان ضمن گرامیداشت ایام سالروز آزادسازی خرمشهر و یاد و خاطره شهدا اظهار داشت: این روزها یادآور یک فتح بزرگ برای انقلاب اسلامی و ملت شهیدپرور ایران است.
وی با بیان اینکه تمام پیروزیها در سایه توکل بر خداوند متعال است و غیر از آن چیزی برای عرضه نداریم، خاطرنشان کرد: اگر قرار بود که جنگ تحمیلی با ظرفیتهای عادی پیش برود، چیزی حاصل نمیشد اما وقتی امام خمینی (ره)، بسیج و ظرفیتهای مردمی را پای کار آورد توانستیم در جنگ تحمیلی پیروز شویم.
لطیفی با بیان اینکه امام خمینی (ره) فرمودند که انقلاب ما مردمی است، افزود: شعار دولت سیزدهم نیز «دولت مردمی» است و الگوی حکمرانی را باید تغییر دهیم چرا که حکمرانی ما خیلی بروکراتزده شده است.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به وجود 2.5 میلیون کارمند در کشور گفت: حقوق کارمندان در ظاهر، افزایش مییابد اما در عمل اینطور نیست و در واقع گرانی را بر مردم ایجاد و تحمیل میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه الگوها و استراتژیهای حکمرانی را باید تغییر دهیم چرا که در غیر این صورت باید دست به جیب مردم بزنیم، اظهار داشت: باید به سمت الگوهای حکمرانی ایرانی - اسلامی حرکت کنیم که برگرفته از قرآن کریم، نهجالبلاغه و سیره علوی و نبوی است.
لطیفی با بیان اینکه الگوی حکمرانی ایرانی - اسلامی دارای 3 مولفه است، خاطرنشان کرد: این مولفهها شامل عدالتمحوری، رشد و بهرهوری و رضایت عامه است.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه عدالت در استخدام، توزیع امکانات، قدرت، جبران خدمت و شایستهسالاری باید رعایت شود، افزود: در مولفه بهرهوری و رشد نیز به این نکته باید توجه داشته باشیم که طبق آموزههای دینی و اسلامی آمدهایم که رشد پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه رضایت عامه و مردمپایه نیز مولفه بعدی الگوی حکمرانی ایرانی - اسلامی است، ادامه داد: رضایت خداوند نیز در گرو رضایت عامه مردم است که در الگوی حکمرانی باید دیده شود ضمن اینکه رضایت عامه، مقدم بر رضایت خواص است.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه اقداماتی در این راستا انجام شده است، گفت: وقتی که وارد دولت شدیم، آمار و اطلاعات دقیقی از کارکنان دولت وجود نداشت در حالی که بدون داده و اطلاعات نمیتوانیم حکمرانی کنیم لذا مجبوریم که الگو داشته باشیم.
وی با اشاره به عرضه نان به روش جدید بهصورت پایلوت در زنجان تصریح کرد: حتی اگر نان را با این روش و سامانه بهصورت رایگان هم به مردم عرضه کنیم باز هم میارزد چرا که روش قبلی منجر به فساد بسیار زیاد شده بود لذا دولت هوشمند و حکمرانی الکترونیک، هدف ما است.
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه امسال 3 کار را در حوزه اداری و استخدامی پیگیری میکنیم، گفت: اقدام اول، جذب نخبگان انقلابی و جوان در دستگاههای اجرایی است که تفاهمنامهای در این زمینه با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری منعقد کردهایم.
وی با بیان اینکه اقدام دوم، جابهجایی بین دستگاهی و بین استانی کارکنان دولت است، اظهار داشت: در بعضی استانها با کمبود نیرو و در بعضی دیگر با مازاد نیرو مواجه هستیم که این به نحوه جذب نیروها برمیگردد و جابهجایی بین دستگاهی و بین استانی نیروها در قانون بودجه سال جاری نیز پیشبینی شده است.
لطیفی با بیان اینکه تورم و بیعدالتی در پرداختها مردم را اذیت میکند، خاطرنشان کرد: اقدام سوم نیز این است که کارهایی در تفاوت پرداخت حقوق کارکنان آغاز کردهایم البته حکم کارمندان دستگاههای مختلف، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و مشکل اصلی در پرداختهای خارج از حکم است که دستگاههای برخوردار، مزایای زیادی پرداخت میکنند در حالی که دستگاههایی که محدودیت اعتباری دارند نمیتوانند این کار را انجام دهند.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه حقوق و مزایا که از 10 خرداد برای تمام مردم قابل دسترسی خواهد بود، افزود: اتفاق مهمی که در قانون بودجه سال جاری افتاده این است که شناسه یکتا برای تمام کارکنان دولت خواهیم داشت که حساب مجازی برای همه کارکنان ایجاد میشود تا تمام ورودی و پرداختی به حسابها مشخص شود.
لطیفی تصریح کرد: دهها عنوان پرداخت مزایا علاوه بر حقوق کارکنان وجود دارد که در این زمینه باید تدبیر شود.
انتهای پیام /