سه‌شنبه 6 آذر 1403

هزار مورد خسارت خودرو و ابنیه در سیل یزدثبت شد / بیشترین خسارت سهم بخش کشاورزی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هزار مورد خسارت خودرو و ابنیه در سیل یزدثبت شد / بیشترین خسارت سهم بخش کشاورزی

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد گفت: توصیه مهم ما به همه شهروندان، کشاورزان، دامداران، صاحبان صنایع و حتی مسئولین استان یزد، توجه به استفاده از ظرفیت بیمه در برابر مخاطرات طبیعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد علی ملک زاده مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به سفر اخیر وزیر کشور به یزد در پی وقوع خسارت های سیل اظهار کرد: تصمیمات و مصوبات خوبی در نشست ستاد مدیریت بحران استان یزد انجام شد که استان به طور جد پیگیر این مصوبات است.

ملک زاده با بیان اینکه اقدامات مسئولین استان موجب به حداقل رسیدن خسارت ناشی از آب گرفتگی های اخیر شد افزود: تاکید بر بازگشایی مسیل های یزد، لزوم احیای قنوات، تاکید بر استفاده از تکنولوژی های نوین جهت جلوگیری از سرمازدگی محصولات کشاورزی، افزایش اعتبارات صندوق حمایتی کشاورزان جهت جبران خسارت های احتمالی حوادث کشاورزی، پرداخت خسارات حوزه کشاورزی و بارندگی اخیر برمبنای ارزیابی های ارائه شده توسط استان، تامین اعتبارات مورد نیاز جهت اجاره 50 مسکن نیازمند بازسازی کامل، حمایت از اجرای طرح فاضلاب شهری یزد و بهبود سیل بندها نیز مهمترین تصمیمات و مصوبات این نشست بود.

*بیشترین خسارت سیل یزد نصیب بخش کشاورزی شد

مدیر کل بحران استان یزد در خصوص جزئیات خسارت های وارده ناشی از سیل اخیر یزد تصریح کرد: برآوردی که تا دهم اردیبهشت ماه انجام شد در بخش تاسیسات زیربنایی شامل تاسیسات آب، برق، گاز، تلفن، تاسیسات شهری، معابر و پل ها 313 میلیارد تومان، در بخش اماکن مسکونی که شامل خسارت 20درصد، 20 تا 80درصد و 100درصد در اماکن تجاری و صنعتی، شرکت ها و کارخانجات، 326 میلیارد تومان و دربخش کشاورزی و دامداری، شامل قنوات، چاه ها، بندها، سیل بندها 625 میلیارد تومان برآورد شده است.

ملک زاده ابراز کرد: بخشی از خسارت ها هنوز در آینده شاید بروز پیدا کند مثلا شاید نشست زمین ناشی از سیل اخیر موجب شکسته شدن تاسیسات آب شود یا به تاسیسات برق آسیبی رسانده شود که هنوز مشخص نیست.

*بیمه در برابر خوادث و مخاطرات طبیعی؛ توصیه اول ما به مردم یزد است

وی با اشاره به تغییرات اقلیمی در استان و روبرو بودن استان با مخاطرات گوناگون خشکسالی، سرمازدگی، طوفان و تندباد و سیل گفت: توصیه مهم ما به همه شهروندان، کشاورزان، دامداران، صاحبان صنایع و حتی مسئولین استان یزد، توجه به استفاده از ظرفیت بیمه است که اموال خود را در برابر حوادث و مخاطرات طبیعی بیمه کنند.

*ثبت هزار مورد خسارت خودرو و ابنیه در سیل یزد

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد خاطرنشان کرد: احصای خسارت در بخش دولتی و خصوصی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان متولی امر بازسازی و بازتوانی سپرده شده است که گزارشات اولیه خسارت توسط ده تیم ارزیابی به صورت بازدید میدانی صورت گرفت که در بخش خودرو و ابنیه بیش از هزار مورد خسارت به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: خسارت ها در سطح واحدهای مسکونی هم به سطوح مختلف یک، دو و سه تقسیم بنده شده است و در بخش واحدهای احداثی هم باید توجه داشت بسیاری از این ساخت و سازها بدون مجوز هستند که شاید قبل از سیل هم قابل سکونت نبوده اند.

*، مراجعه های بعدی افراد برای ادعای خسارت قابل قبول نیست

ملک زاده افزود: با توجه به گذشت یک هفته از وقوع سیل و جمع بندی میزان خسارت ها و اعلام همگانی برای اعلام خسارت در این یک هفته، مراجعه های بعدی افراد برای ادعای خسارت قابل قبول نیست چراکه دیگر امکان پذیرش آن بعد از جمع بندی خسارت وجود ندارد.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد با بیان اینکه بروز خسارت ها تنها به یزد منحصر نمی شود گفت: در بخش های خرانق، عقدا، بخش هایی از شهرستان میبد درگیر خسارت ناشی از پدیده سیل اخیر هستند به ویژه در بخش قنوات که سیل خسارت بسیاری زیادی را وارد کرده است.

*نجات قنوات؛ مهمترین اقدام در روستاهای خسارت دیده

ملک زاده اذعان کرد: یکی از اقداماتی که باید خیلی فوری انجام شود توجه به قنوات در بخش های روستایی است که اگر این قنوات لایروبی و بازگشایی نشوند واریز می کند و عملا حیات روستا را به مخاطره می اندازد که با کمک نیروهای جهادی و بسیجی این کار هم تسریع پیدا می کند.

وی عنوان کرد: طی مکاتبه ای با سازمان مدیریت بحران کشور میزان خسارت هزار و 264 میلیارد اعلام شده است که سفر وزیر کشور را به همراه داشت و نکته قابل توجه اینکه سوای از پرداخت خسارت ها تاکید وزیر کشور بر این بود که اینگونه حوادث با اقدامات پیشگیرانه و تدابیر مورد نیاز دیگر تکرار نشود و اگر در این راستا اعتباری مورد نیاز است اعلام شود.

*پرداخت خسارت ها بصورت تسهیلات و پرداخت بلاعوض

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد خاطرنشان کرد: همه شهرهای استان یزد به نوعی درگیر بحران و خسارت های مخاطرات طبیعی هستند و متاسفانه در گذشته هم اعتبار باید و شاید در حوزه پیشگیری تخصیص داده نشده است و همین زمینه فرسودگی تجهیزات و ماشین آلات دستگاه های امدادی و نبود امکانات لازم برای پیشگیری را رقم زده است که با توجه به سفر وزیر کشور این اعتبارات درخواست شد.

وی بیان کرد: انشالله بخشی از پرداخت خسارت ها بصورت تسهیلات و بخشی به صورت بلاعوض در اختیار بنیاد مسکن قرار خواهد گرفت و بعد از تشکیل پرونده بر اساس براورد خسارتی که اعلام شده در اختیار بخش های خصوصی و دولتی خواهند گذاشت.

*برگزاری جلسات برای بهترین توزیع پس از دریافت اولیه

ملک زاده افزود: جلساتی بابت تسریع توزیع جبران خسارت ها در استان گرفته شده تا با کمک خود مردم بتوانیم به محض دریافت اعتبار اولیه آن را به بهترین راه ممکن توزیع کنیم.

این مسئول با اشاره به خسارت 5هزار و 200 میلیارد تومانی پدیده سرمازدگی در اولین فروردین ماه امسال به بخش های کشاورزی استان به ویزه در ابرکوه و خاتم گفت: این موضوع هم در دست پیگیری است که بتوانیم خسارت های ناشی از این پدیده را با ارائه تسهیلات و یا امهال جبران کنیم و بطور خلاصه در چند ماه گذشته استان یزد با چهار پدیده خشکسالی، سزمازدگی، طوفان و تند باد و سیل روبرو بوده که دامنه گسترده از این مخاطرات بر دوش مدیریت بحران سنگینی میکند.

وی با اشاره به گستردگی دامنه فعالیت های سازمان مدیریت بحران استان گفت: این اداره کل تنها ده کارشناس دارد و حجم کار مورد انتظار بسیار بیش از اختیارات و قوانین مربوط به این اداره کل است چراکه مدیریت بحران یک دستگاه ستادی و نظارتی است که کار سیاست گذاری را انجام می دهد.

*باید اعتبارات بحران افزایش یابد

ملک زاده تصریح کرد: در ماجرای سیل اخیر به گونه ای انتظار رفت که چرا مدیریت بحران از سیل بندها بازدید نکرده است در حالی که علیرغم اینکه وظیفه این اداره کل نبود، قبل از وقوع حادثه چندین نوبت از سیل بنده ها بازدید شد و گزارشات و توصیه های آن به مراکز ذیصلاح ارائه شد اما متاسفانه به دلیل عدم داشتن اعتبار کافی در حوزه بحران و نبود رویکرد مناسب و کم اهمیت بودن این موضوع در دولت های گذشته به دلایل مختلف مانند خشکسالی و عدم بارش این موضوعات مغفول ماند و باید هم به این نکته توجه کرد رسیدگی به این موضوعات به صورت انی هم امکان پذیر نیست و باید اعتبارات بحران در حوزه پیشگیری در سطح کشور و به تبع استان افزایش یابد.

وی با با بیان اینکه خوشبختانه در حادثه سیل اخیر تلفات جانی نداشتیم ابراز کرد: نباید نادیده گرفت که این میزان بارش در این مدت کم در هر کجای دنیا می آمد بی خسارت نبود اما شکی هم نداریم هر چه در حوزه پیشگیری هزینه شود در مقابل، از هزینه های چندین برابر خسارت ها جلوگیری می شود و دولت باید به این نکته توجه ویژه داشته باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد بیان کرد: یکی از نکات قابل توجه سیل اخیر یزد همگرایی و همکاری بی نظیر دستگاه هایی چون گروه های جهادی، بسیج، سپاه، بنیاد علوی، بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کمیته امداد بود که با جان و دل پای کار آمدند و اقدامات آن ها قابل قدردانی است.

وی با باین اینکه مدیریت بحران مجموعه ای از دستگاه ها و دغدغه های مردمی است افزود: خیلی از دستگاه ها، مجموعه ها، شرکت ها، معادن با توجه به اینکه ورود آن ها به مسئله سیل وظیفه ذاتی نبود پای کار آمدند و به هر نحوی در مدیریت این پدیده یاری گر مردم بودند قدردانی می کنیم.

ملک زاده در پایان تاکید کرد: از رسانه های استان یزد هم که در سیل اخیر با انتقال دغدغه های مردم، پوشش زحمت مسئولان و ارائه راهکارها و نقدها و همچنین تلاش برای آرامش مردم نیز کمال سپاسگزاری را دارم چرا که شکی نیست بخش عظیمی از مدیریت یک بحران در هر کجای دنیا بر دوش رسانه هاست.

انتهای پیام /