هشدار جدی جامعه کارگری به وزارت کار | سکوت و تعلل پذیرفتنی نیست
رئیس انجمن صنفی گچکاران استان قم اظهار داشت: ما از وزارت کار انتظار داریم که تعامل بیشتری با شرکای اجتماعی داشته باشد. بلاتکلیفی و آشفتگی فعلی در کانون سراسری و انجمنهای صنفی کارگری نتیجه مستقیم بیتوجهی و سیاستهایی است که با نگاهی غیرمسئولانه نه تنها وظایف حمایتی خود را نادیده گرفتهاند، بلکه عمداً در مسیر تخریب این نهادها حرکت کردهاند.
داود کشوری رئیس انجمنصنفی گچکاران استان قم در انتقاد به عملکرد وزارت کار در مورد تشکلهای کارگری گفت: برخی مسئولان این وزارتخانه به قوانین تشکلهای صنفی کارگری احترام نمیگذارند.
کشوری با اشاره به اینکه تشکلهای کارگری نقطه اتصال کارگران با کارفرمایان و دولت به حساب میآیند بنابراین از وزارت کار درخواست داریم جایگاه تشکلهای کارگری را تقویت کند، گفت: همکاری و هماهنگی با تشکلهای کارگری به ویژه در بخش صنعت ساختمان به نفع کارگران و در بعد وسیعتر به نفع چرخه تولید و اقتصاد کشور است.
کشوری با اشاره به برگزاری انتخابات کانون عالی کارگران در 28 دی ماه 1401گفت: این انتخابات با مداخله وزارت کار و بازنشستگانی که قبلا در این کانون سمت داشتند، به شکل صوری برگزار و به اکثر نمایندههای کارگری کشور از تمامی صنوف بیاحترامی شد.
رئیس انجمنصنفی گچکاران استان قم گفت: همچنین بعد از گذشت دو سال از برگزاری انتخابات کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور که در تهران برگزار شد، این انتخابات با حضور 4 نماینده از وزارت کار با رأی 339 انجمن از سراسر کشور به تأیید هیئت رئیسه مجمع رسید. با این وجود تاکنون وزارت کار گواهی ثبت کانون را صادر نکرده و حتی نامه انحلال کانون کشوری را هم صادر نمیکند.
کشوری با بیان اینکه ادامه این وضعیت نشان از بیمسئولیتی و بیتوجهی وزارتخانه به ساختارهای صنفی دارد، خطاب به وزیر کار گفت: سیاستهایی که هدف آن تضعیف و تخریب نهادهای کارگری است، نباید ادامه یابد. ما از شما میخواهیم که با قاطعیت، مسیر حمایت از حقوق صنفی را باز کنید.
به گفته وی؛ جامعه کارگری نمیتواند قربانی تعلل، سکوت و سیاستهای فرسایشی شود. اگر وزارتخانه توان یا اراده حل این مسئله را ندارد، اجازه دهید از طریق مراجع قانونی، بهویژه دیوان عدالت اداری، حقوق خود را پیگیری کنیم. زیرا هرگونه تأخیر در تصمیمگیری، بهعنوان همراهی با تخریبکنندگان حقوق صنفی تلقی میشود.