شنبه 29 دی 1403

هشدار جدی درباره تکرار ماجرای محمود افغان در ایران

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
هشدار جدی درباره تکرار ماجرای محمود افغان در ایران

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی از امکانات داده شده به طالبان در دولت سیزدهم انتقاد و از تکرار اشتباهات توسط دولت چهاردهم ابراز نگرانی کرد. روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی از امکانات داده شده به طالبان در دولت سیزدهم انتقاد و از تکرار اشتباهات توسط دولت چهاردهم ابراز نگرانی کرد. این روزنامه نوشت: برای کسانی که خطر حضور میلیون‌ها نفر از اتباع غیرمجاز افغانی در کشورمان را احساس می‌کنند،...

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی از امکانات داده شده به طالبان در دولت سیزدهم انتقاد و از تکرار اشتباهات توسط دولت چهاردهم ابراز نگرانی کرد.

این روزنامه نوشت: برای کسانی که خطر حضور میلیون‌ها نفر از اتباع غیرمجاز افغانی در کشورمان را احساس می‌کنند، بسیار عجیب است که رئیس جمهور پزشکیان تاکنون درباره این موضوع چیزی نگفته و موضع خود را روشن نکرده است.

در سطح بین‌المللی، هیچ کشوری حاضر نشده حکومت خودخوانده طالبان را به رسمیت بشناسد. سازمان ملل همچنان گروه طالبان را تروریستی و حکومتش را غیرقانونی می‌داند و شورای امنیت این سازمان در چند گزارش اعلام کرده افغانستانِ تحت سلطه طالبان به کانون تروریسم تبدیل شده است.

در سطح منطقه‌ای، تمام کشورهای همجوار افغانستان از زمان سلطه طالبان بر این کشور دچار ناامنی شده‌اند. گروه تروریستی طالبان از این کشورها سربازگیری می‌کند و با ایجاد ناامنی، منطقه را گرفتار مشکلات زیادی کرده است.

پاکستان، که در معرض تهدید جدی طالبان داخلی مورد حمایت حکومت خودخوانده طالبان افغانستان است، هر روز درگیر جنگ با این گروه است و برای مهار کردن این شورش مقررات بسیار سنگینی وضع کرده و به صورت منظم طالبان را اخراج می‌کند.

طالبان پاکستان آشکارا اعلام کرده‌اند خواهان سرنگونی دولت جمهوری اسلامی پاکستان و تأسیس «امارت اسلامی پاکستان» به جای آن هستند. دولتمردان پاکستانی چون می‌دانند این یک تهدید جدی است، در برخورد با گروه طالبان بسیار قاطع هستند و پاکسازی کشورشان از اتباع افغانی را با جدیت و سرعت قابل توجهی دنبال می‌کنند. آلمان نیز اخراج اتباع افغانی را از دو روز قبل شروع کرده است.

درخصوص خطری که ایران را تهدید می‌کند، صاحبنظران و رسانه‌ها هشدارهای زیادی داده‌اند ولی متأسفانه دولت‌های دوازدهم و سیزدهم به این هشدارها توجهی نکردند. دولت دوازدهم راه را برای طالبان باز کرد و دولت سیزدهم تسهیلات زیادی در اختیار حکومت خودخوانده این گروه قرار داد.

با اینکه گروه طالبان هیچیک از حقوق قانونی ایران از حقابه هیرمند گرفته تا مقررات مرزی و فعالیت‌های قانونی نهادهای فرهنگی و امدادی در افغانستان را رعایت نکرد و نسبت به زبان فارسی و فارسی‌زبانان داخل افغانستان و حقوق قانونی شیعیان ظلم زیادی روا داشت، دولت سیزدهم سفارت افغانستان و کنسولگری مشهد را به طالبان تحویل داد، نماینده طالبان را به جلسات رسمی دعوت کرد، تمام امکانات و تسهیلات را در اختیار این گروه قرار داد و مهم‌تر اینکه مرزها را برای ورود بی‌ضابطه اتباع افغانی باز گذاشت.

طالبان با استفاده از این امکانات و تسهیلات توانست ده‌ها هزار نفر از عناصر آموزش‌دیده خود را وارد ایران کند و در مناطق مختلف مستقر نماید. این افراد حتی سلاح نیز در اختیار دارند و تاکنون مرتکب جنایات زیادی نیز در داخل شهرها و حتی روستاهای کشورمان شده‌اند.

بسیاری از عوامل انفجارها و ترور از قبیل آنچه در کرمان، مشهد و شاهچراغ شیراز رخ داد از عناصر همین گروه بودند هرچند دستگاه‌های رسمی بنابر مصالح نادرستی که از نظر آن‌ها درست است این واقعیت‌ها را اعلام نمی‌کنند. خطرناک‌تر اینکه طالبان مردم ایران را کافر و کشتن آن‌ها را واجب می‌دانند. از نظر تغییر بافت جمعیتی کشور نیز خطر بزرگی در کمین است.

اکنون دولت چهاردهم وارث این معضل بزرگ است و باید هرچه زودتر درصدد مقابله با خطر ناشی از آن برآید. برخورد با این خطر، مطالبه جدی افکار عمومی است. مردم نگران تکرار ماجرای محمود افغان توسط گروه تروریستی طالبان هستند. دولت چهاردهم اگر سریعاً وارد عمل شود می‌تواند با استفاده از اهرم‌های سیاسی با این خطر مقابله کند.

اخراج اتباع غیرمجاز، نظارت دقیق بر اتباع مجاز، پس گرفتن امتیازات سیاسی و تجاری داده شده به طالبان و رفتار با این گروه در چارچوب یک حکومت غیرقانونی که به رسمیت شناخته نشده است، راهکار مناسبی است که دولت چهاردهم می‌تواند با استفاده از آن، با این خطر مقابله کند. ضمناً تجدید نظر جدی و فوری در مورد مسئول و تعدادی از کارکنان سفارت ایران در کابل، ضرورت دارد.

--> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید

هشدار جدی درباره تکرار ماجرای محمود افغان در ایران 2