همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک فراخوان داد

به گزارش خبرگزاری فارس، نشست رونمایی از پوستر دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک به میزبانی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی برگزار شد.
کتابخانهها سازمان اجتماعی و بخشی از ساخت اجتماعی جامعه هستند
در ابتدا سیدباقر میرعبداللهی، معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: اینکه نهاد به دنبال تفسیر و تببین کارکردی جدیدی از مفهوم ارائه خدمات به اعضا و مراجعان است، حتماً یک واقعیت، خواست قلبی و مهمتر از همه برنامه و راهبرد نهاد است و برگزاری دومین همایش بینالمللی نهاد، در واقع، تجلیگاه این ایده است و ما امیدواریم در سایه تعامل نهاد با دانشگاه، برگزاری چنین همایشهایی، سرانجام، به ارائه مدلی مفهومی برای طراحی خدمات بیانجامد.
وی معاونت برنامهریزی را تدوینگر بینش جاریِ نهاد در خصوص نقش اجتماعی کتابخانهها در جامعه دانست و اظهار کرد: ما اعتقاد داریم کتابخانهها سازمانهایی اجتماعی و بخشی از ساخت اجتماعی جامعه هستند که توان ارائه خدمات به همه نهادهای جامعه را دارند. این ویژگی، قامتی فراتر از دیگر سازمانهای ارتباطجمعی به کتابخانهها میدهند، چراکه کتابخانهها بر خلاف نهادهای اجتماعی دیگر یک ماهیت کلنگر دارند. تلاش ما بر این است که با معرفی ظرفیتهای جدید و مغفول کتابخانهها برای آنها مرتبهای فراتر از دفینهسازی اطلاعات تعریف کنیم.
وی افزود: برای رسیدن به این هدف نیازمند تبیین هستیم. مهمترین چالش و مانع رسیدن به چنین هدفی، چه در نهاد کتابخانهها و چه در دانشگاه، چالش باورهای ذهنی است؛ به عبارت سادهتر، ما در این مسیر نیازمند تغییر فرهنگ سازمانی کتابداران و پژوهشگران و تبیین بیش از پیش مفاهیم مربوط هستیم.
کتابخانههای عمومی در مسیر تبدیلشدن به فرهنگسراهای اجتماعی
حجتالاسلام علیاکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی و دبیر اجرایی همایش کتابخانههای عمومی و کسب وکارهای کوچک، ضمن اشاره به اندیشه تغییر کارکرد کتابخانههای عمومی در جامعه امروز، افزود: کتابخانههای عمومی بر اساس تعریف استادان علم کتابداری، امروز به عنوان دانشگاههای مردمی، مرکز پژوهش و گفتگو و مهارتافزایی معرفی میشوند که در راستای ایجاد نشاط و امید اجتماعی فعالیت میکنند.
سبزیان ضمن قدردانی از همراهی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این مسیر، اظهار کرد: معتقدم کتابداران خراسان رضوی با همت خود به ویژه در ایام کرونا توانستهاند نقش کتابخانهها را به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی به اثبات رسانند. امید است این همایش منشأ اثری برای تثبیت جایگاه واقعی کتابخانهها در نقشهای تعریفشده مدنظر اساتید باشد.
وی ابراز کرد: به طور قطع هدف از برگزاری این همایش بیناللملی، معرفی ظرفیتهای موثر کتابخانههای عمومی در حوزه معرفی، ترویج و حمایت از کسب و کارهای کوچک به عنوان پایگاههای مورد وثوق برای همه مردم است.
ادامه حیات کتابخانهها در گرو توسعه خدمات آنها است
سجاد محمدیان، مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد با اشاره به وجود برخی تنگناها در پیش روی کتابخانه های عمومی برای طراحی و توسعه خدمات کتابخانههای عمومی، گفت: نخستین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی به همین موضوع پرداخت و در سطح بینالمللی بزرگترین رویداد علمی حوزه موضوعی کتابخانههای عمومی رقم زده شد.
وی با اشاره به سخنرانی 17 سخنران از کشورهای مختلف در همایش اول در شیراز، اظهار کرد: در سال آینده نیز به دنبال مشارکت گسترده جامعه علمی بینالمللی و در حال برنامه ریزی برای حضور چند چهره شاخص علمی هستیم.
محمدیان با بیان اینکه امروزه کتابخانههای عمومی تمام دنیا در مسیر توسعه خدمات گام برمیدارند، افزود: اگر به دنبال ادامه حیات کتابخانههای عمومی هستیم باید به توسعه خدمات آن توجه ویژه کنیم و طبیعی است کتابخانههای عمومی در مسیر توسعه خدمات نمیتواند و نباید به نیازهای جامعه خود بیاعتنا باشند. بر همه عیان است که نیاز جامعه تولید و اشتغال است. انتخاب عنوان «کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» برای همایش سال آینده نیز از لزوم توجه کتابخانههای عمومی به همین نیاز جامعه ناشی میشود.
مدیرکل دفتر پژوهش و آموزش نهاد مستندسازی تجربیات بومیِ ارائه خدمات توسط کتابخانههای عمومی به کسب وکارها، برگزاری 9 رویداد ملی کسب وکار به میزبانی کتابخانههای مرکزی، برگزاری کارگاههای آموزشی، برگزاری پیشنشستهای علمی و نیز برگزاری جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی برای کسب وکارها را از برنامههای جانبی این همایش عنوان کرد.
برای پیشرفت، نیازمند نگاه علمی به توسعه کتابخانههای عمومی هستیم
منصور کوهی رستمی، رئیس انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی ایران گفت: باید نگاه علمی به توسعه کتابخانههای عمومی داشته باشیم. خوشبختانه در 2 سال گذشته شاهد اتفاقات مهمی در پیکره کتابخانههای عمومی به واسطه برگزاری وبینارها، همایشها و سمینارهای مختلف بودهایم و در کنار آن نیز ایدههای مختلفی در این همایش ها به اشتراک گذاشته شد.
وی با اشاره به برگزاری دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک، افزود: کتابخانههای عمومی نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا به سوی تبدیل به فرهنگسراهای اجتماعی قدم برداشتهاند. این همایش باعث معرفی شبکه عظیم کتابخانههای عمومی به جهان خواهد شد.
کوهی رستمی با بیان اینکه در همایش سال پیش، به چرایی، چیستی و چگونگی ارائه خدمات توسط کتابخانههای عمومی پرداخته شده است، اظهار کرد: کتابخانههای عمومی باید به پایگاههایی برای رفع نیازهای مختلف مردم تبدیل شوند و یکی از مهمترین این نیازها توجه به کسب و کارهای کوچک است. افراد بسیاری در این حوزه فعالیت میکنند که نیازمند دریافت دانش لازم برای ترویج و معرفی کسب و کار خود هستند و کتابخانهها میتوانند به عنوان یک پایگاه و راهنما نقش خود را بهدرستی ایفا کنند. میتوان با توجه به این رویکرد، به مدلهای جدید کتابخوانی و دسترسی به اطلاعات در کتابخانهها رسید.
در پایان این مراسم، پوستر دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک رونمایی شد و احکام امضاشده از سوی دبیرکل نهاد برای دبیر علمی و اجرایی همایش به اعظم صنعتجو و حجتالاسلام سبزیان اهدا شد.
دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک به همت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و انجمن علمی ارتقاء کتابخانههای عمومی ایران برگزار میشود.
پایان پیام /
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنیدنهاد کتابخانههای عمومی کشور
همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک کتاب و کتابخوانی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
